Dosarul retrocedarilor. DNA: Ioan Adam a sprijinit organele de ancheta, Hrebenciuc a colaborat partial

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 23 ianuarie 2015, 14:44 Dosare Anticoruptie


Fostul deputat Ioan Adam a avut o atitudine sincera, a colaborat cu organele de ancheta pe care le-a sprijinit in vederea stabilirii activitatii infractionale in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, conform rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), relateaza Agerpres.

De asemenea, fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc si fiul sau, Andrei Hrebenciuc, au colaborat partial in scopul stabilirii adevarului, insa au "aratat o atitudine oscilanta in fata organelor judiciare".

In schimb, senatorul Tudor Chiuariu "a avut o atitudine nesincera", in timp ce directorul RNP Romsilva, Adam Craciunescu, "a avut o atitudine oscilanta si nesincera in ancheta".

Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, Tudor Chiuariu si Ioan Adam au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Potrivit unui comunicat al DNA, remis joi AGERPRES, fostul deputat Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare a banilor, iar deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (trei infractiuni).

De asemenea, au mai fost trimisi in judecata Lorand Andras Ordog, judecator in cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedarii), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, toti in stare de arest preventiv.

In stare de arest la domiciliu au fost deferiti justitiei Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob si Janica Poenaru.

Totodata, au fost trimisi in judecata in libertate senatorul Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (sotia deputatului Ioan Adam, judecatoare la Tribunalul Brasov), Iulian Durlan (primar al comunei Caiuti, judetul Bacau), Adam Craciunescu (directorul general Romsilva).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3185 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    fraude de milioane de euro (Joi, 29 ianuarie 2015, 8:18)

    politicianulnecunoscut [anonim]

    Deci faci fraude de milioane de euro, iti construiesti un palat iar la final primesti arest la domiciliu. In timp ce romanii sunt "arestati" la locul de munca unde sunt obligati sa stea zeci de ore ca sa isi achite creditele. Nu e dragut?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by