Seful Politiei Timis si subalterni ai sai, arestati preventiv pentru 30 de zile

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 21 ianuarie 2015, 1:35 Dosare Anticoruptie


Magistratii Tribunalului Timis au acceptat propunerea procurorilor DNA de a emite mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pentru seful Politiei Timis, Muntean Sorin, si subalterni ai sai, in dosarul 'IPJ', potrivit Agerpres.

In sarcina lor s-au retinut mai multe infractiuni, dupa cum urmeaza: Sorin Muntean si adjunctul Florin Bolbos (cu atributii pe linia de munca 'rutiera') sunt acuzati de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Marcel Craciunescu (seful Politiei Rutiere Timis) este acuzat de savarsirea a patru infractiuni de luare de mita, primarul Recasului, Teodor Pavel, e acuzat de instigare la uzurparea functiei, instigare la hartuire si instigare la abuz in serviciu, Marian Temu (seful Politiei Recas) este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Adrian Berzescu (seful Politiei Locale Recas, functionar public aflat in subordinea primarului orasului Recas) este acuzat de uzurparea functiei si hartuire.

Cu totii au contestat imediat hotararea Tribunalului, iar recursurile se vor judeca vineri la Curtea de Apel Timisoara.

Alti doi ofiteri de la Politia Rutiera Timis, respectiv Bledea Cosmin si Girbaci Vasilica (acuzati de dare de mita pentru a fi avansati in functii), se vor afla sub control judiciar pentru 60 de zile, la fel ca omul de afaceri Eugen Milutinovici.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























339 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by