UPDATE Primarul orasului Recas, seful IPJ Timis si adjunctul sau, retinuti pentru abuz in serviciu

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 19 ianuarie 2015, 21:34 Dosare Anticoruptie


Primarul orasului Recas, Teodor Pavel, a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, in acelasi dosar in care au fost retinuti seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Timis, Sorin Muntean, si adjunctul sau, Florin Bolbos, acestia fiind dusi in arestul Politiei Judetene Timis, informeaza Mediafax.

Tot luni seara, procurorii anticoruptie au emis ordonante de retinere pentru 24 de ore si pe numele a doi ofiteri de la Politia Rutiera Timis, Cosmin Bledea si Vasilica Garbaci, cei doi fiind acuzati de luare de mita pentru ca ar fi oferit bani pentru a fi avansati in grad.

Si cei doi ofiteri urmeaza sa fie dusi in arestul Politiei Judetene Timis.

Toti cei cinci retinuti urmeaza ca, in cursul zilei de marti, sa fie prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva.

La ora transmiterii acestei stiri, procurorii DNA Timisoara ii audiaza pe alti patru politisti de la Serviciul Rutier Timis, adusi in acest scop luni seara, in fata procurorilor, totodata fiind in continuare audiat in acest caz seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu.

Luni seara, au mai fost retinuti pentru 24 de ore seful Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Sorin Muntean, si adjunctul sau, Florin Bolbos, sub acuzatia de abuz in serviciu, intr-un dosar vizand fapte de coruptie comise in perioada 2013 - 2014.

_______

Seful IPJ Timis, Sorin Muntean, adjunctul IPJ Timis, Florin Bolbos, precum si seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, au fost dusi la audieri, luni dupa-amiaza, incepand cu ora 17.00, dupa ce, in cursul zilei, timp de aproximativ zece ore, au avut loc perchezitii la mai multe institutii publice din Timisoara, intre care IPJ Timis si Serviciul Circulatie Rutiera.

De asemenea, la sediul DNA a fost condus si primarul orasului Recas, Teodor Pavel (PSD).

Toti sunt audiati intr-un dosar care ar viza infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2013 - 2014, cercetarile fiind facute pentru trafic de influenta, abuz in serviciu si santaj.

La intrarea la audieri, toti au declarat, rand pe rand, ca nu stiu de ce urmeaza sa fie audiati, si nici nu stiu pentru ce sunt cercetati.

Luni dimineata, DNA a anuntat ca au loc perchezitii in judetele Timis si Arad, cinci dintre acestea fiind la institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, intr-un dosar care vizeaza infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2013 - 2014.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca cele cinci institutii unde au loc perchezitii sunt IPJ Timis, Serviciul Circulatie Rutiera, care se afla in aceeasi cladire cu IPJ, Politia orasului Recas, Primaria Recas si Politia Locala din cadrul Primariei Recas, precum si Sectia de Politie Autostrazi - Biroul de Politie Autostrada A1 Deva - Nadlac. Perchezitii au avut loc si la locuinta sefului Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, din satul Ghiroda, precum si la locuinta parintilor acestuia, din Timisoara.

Conform surselor citate, in acest dosar se fac cercetari pentru fapte de trafic de influenta, abuz in serviciu si santaj, iar printre cei vizati sunt seful Inspectoratului de Politie al judetului (IPJ) Timis, comisar-sef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-sef Florin Bolbos, seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, doi ofiteri de Rutiera, precum si primarul orasului Recas, Teodor Pavel (PSD).

De asemenea, in ancheta ar fi vizati prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, si omul de afaceri Gelu Milutinovici, sotul directoarei DGASPC Timis, Valentina Emilia Milutinovici, care este si presedintele Organizatiei de Femei a PSD Timis.

Contactat de Mediafax, prefectul Eugen Dogariu a spus ca nu stie nimic despre ancheta DNA, afland din presa ca se fac mai multe perchezitii la institutii publice din Timisoara.

Sursele citate precizau ca mai multe persoane urmeaza sa fie duse la audieri la sediul DNA Timis.

In cursul dupa-amiezii, au fost dusi la audieri comisarul sef Claudiu Chebici, seful Politiei municipiului Lugoj, si comisarul sef Marius Rad, seful Politiei Rutiere Lugoj, surse judiciare afirmand ca acestia sunt audiati in calitate de martori. Dupa aproximativ doua ore, Claudiu Chebici a parasit sediul DNA, spunand ca a dat declaratii in calitate de martor, dar refuzand sa faca declaratii.

De asemenea, anchetatorii au dus la sediul DNA mai multe cutii cu documente.

Surse din randul anchetatorilor mai spuneau ca primarul din Recas, Teodor Pavel, ar fi intervenit pe langa sefi de politie pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare drumuri. El ar fi facut aceste interventii pentru ca cetatenii sa nu fie sanctionati in perioada campaniei electorale prezidentiale.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de Mediafax, unor politisti din cadrul Politiei Recas li s-a cerut sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu de catre unii sefi care le-au interzis lucratorilor din cadrul compartimentului rutier Recas efectuarea de controale si actiuni pe linie de politie rutiera pe drumul comunal DC 147, drumul judetean DJ 609E, precum si pe strazile din localitatile aflate pe raza de competenta a Politiei orasului Recas.

Motivul invocat ar fi fost ca primarul din Recas, Teodor Pavel, nu doreste sa mai fie sanctionati cetatenii orasului Recas, mai ales in perioada campaniei electorale prezidentiale.

In aceleasi documente ale anchetatorilor se precizeaza ca politistii care nu se conformau acestei dispozitii erau mutati in alte posturi sau le erau desfiintate posturile, iar pentru a-si indeplini scopul primarul actiona si pe linie politica, apeland la omul de afaceri Gelu Milutinovici si la reprezentanti ai Prefecturii Timis.

De altfel, surse judiciare spun ca un politist de la Recas ar fi fost mutat abuziv la Politia Lugoj.

Totodata, sursele citate mai spuneau ca sefi din Politie ar fi luat mita sub forma de anvelope pentru autoturisme, pentru avansari in grad, avansarile fiind facute la 1 decembrie 2014.

Comisarul sef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Judetean de Politie Timis din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Dusa. In luna martie 2013, el a fost numit pe acest post in urma unui concurs. Comisarul sef Sorin Muntean are 45 de ani si este nascut in localitatea Chisineu Cris, judetul Arad. Lucreaza de peste 20 de ani in Politie si este ofiter specialist I.

Comisarul sef Florin Bolbos este adjunctul sefului IPJ Timis din anul 2010, functia fiind obtinuta in urma unui concurs. El are 41 de ani si este din localitatea Pischia din judetul Timis. Anterior, a condus serviciul Politiei Rutiere Timis, iar in Politie lucreaza din 1995.

Marcel Craciunescu se afla la conducerea Serviciului Circulatiei Rutiere Timis din anul 2012, iar sotia acestuia, Gabriela Craciunescu, este consilier judetean PSD.

Eugen Dogariu, in varsta de 38 de ani, este prefect al judetului Timis din mai 2012, dupa ce in perioada august 2010 - mai 2012 a fost seful Biroului audit si control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru cateva luni si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis, iar in perioada martie 2009 - februarie 2010 a fost subprefect.

Eugen Dogariu este un apropiat al ministrului Comunicatiilor, Sorin Grindeanu (PSD), care a fost viceprimar al Timisoarei. In trecut, Dogariu a fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, dar si secretar de stat in relatia cu Parlamentul, Sindicatele si Patronatul.

Primarul din Recas, Teodor Pavel, se afla la primul mandat, fiind ales din partea PNL. In septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, in baza OUG care a permis migratia alesilor locali fara a-si pierde mandatul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3471 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    sa faceti anchete jurnalistice (Luni, 19 ianuarie 2015, 22:11)

    levierul [utilizator]

    Jurnalistii adevarati ar putea merge mai departe si sa prezinte situatiile politistilor din conducere din jud. Timis.
    Vile de sute de mii de euro, masini foarte scumpe, copii acestora la fel.
    Este normal, ca doar pentru asta au murit oameni in strada acum 25 de ani. Nu as fi crezut ca din salariul de bugetar poti sa o duci atat de bine.
  • 0 (0 voturi)    
    Se poate!!! (Marţi, 20 ianuarie 2015, 14:44)

    miohaiham [utilizator]

    La mai mulți!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by