Deputatul Ioan Adam ramane in arest preventiv

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 5 decembrie 2014, 4:23 Dosare Anticoruptie


Ioan Adam
Foto: cdep.ro
Deputatul Ioan Adam, arestat pe 20 noiembrie in dosarul retrocedarilor de paduri din judetul Bacau, va ramane incarcerat, dupa ce instanta suprema i-a respins contestatia fata de masura preventiva. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, anunta Mediafax.

Deputatul PSD Ioan Adam a fost arestat, pe 20 noiembrie, printr-o decizie luata de instanta suprema, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri din Bacau, in care au fost arestati si fostul deputat Viorel Hrebenciuc si fiul acestuia.

Procurorii DNA au cerut arestarea parlamentarului, dupa ce au obtinut avizul Camerei Deputatilor in acest sens.

Dupa ce a fost arestat, Ioan Adam a fost suspendat din PSD, o decizie similiara fiind luata si de Universitatea "Transilvania" din Brasov, unde Adam era profesor la Facultatea de Drept.

Ioan Adam este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. In acest dosar, au fost arestati preventiv, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, si Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare padure care ar fi fost retrocedate ilegal.

Procurorii DNA sustin ca in aprilie 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecatorilor Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna sa pronunte o hotarare judecatoreasca in favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea in posesia lui Paltin Sturdza a unei suprafete de 43.227 de hectare de padure in Bacau, producand astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.

In acest dosar sunt arestati preventiv fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, si Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare padure.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























316 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by