DNA: Procuror de la DIICOT Tulcea, trimis in judecata in stare de arest preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 14 noiembrie 2014, 14:38 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Victor Grigoras, procuror la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Tulcea, pentru luare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri si citat de Agerpres, in acelasi dosar a fost deferit justitiei Omar Harba, cetatean sirian, administrator al unor societati comerciale, pentru dare de mita.

DNA precizeaza ca in decembrie 2013, in calitate de procuror DIICOT Tulcea, Victor Grigoras a acceptat solicitarea unei persoane, denuntator in cauza, de a face demersurile necesare in vederea gasirii unei cai de preluare de la o alta unitate de parchet a unui dosar penal in care acesta avea interes.

"Dupa ce a ajuns sa efectueze urmarirea penala dosarul mentionat, prin conexarea lui la un dosar aflat la DIICOT Tulcea in care persoana respectiva formulase denuntul, in calitatea de procuror de caz, Victor Grigoras: la 18 aprilie 2014, a primit de la denuntator 600 lei si un miel, in legatura cu care a dispus sa fie remis unei persoane din anturajul sau; la 28 aprilie, a pretins de la acelasi denuntator o suma de bani, pentru o alta persoana din anturajul sau, solicitarea sa fiind refuzata; la 14 iunie, a pretins de la denuntator o suma de bani pentru sine, suma care nu i-a fost remisa", se arata in comunicat.

Procurorii au retinut ca la fiecare dintre intalnirile avute cu acea persoana, Victor Grigoras ii aducea la cunostinta ce acte a indeplinit si ce acte intentioneaza sa indeplineasca in interesul acesteia, in schimbul sumelor de bani si al bunurilor materiale mentionate.

"In paralel cu activitatea descrisa, la 28 aprilie, inculpatul Grigoras, in exercitiul atributiilor de serviciu, a pretins de la Omar Harba, administratorul unor firme si suspect in aceeasi cauza penala pe care o instrumenta, suma de 5.000 euro si a primit 5.000 lei si 1.000 dolari, pentru a face un act contrar indatoririlor sale de serviciu. Acest act consta in interventia lui Grigoras pe langa conducerea DSVSA Braila si Ialomita, in scopul inlesnirii solutionarii favorabile de catre aceste institutii a solicitarilor de export formulate de firmele apartinand suspectului, act care a fost indeplinit", sustin anchetatorii.

In vederea confiscarii speciale si a garantarii cheltuielilor judiciare, s-a instituit sechestru asigurator asupra unui imobil apartinand lui Grigoras si asupra unei sume din in contul lui Harba.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























740 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    curând curățăm și judecătorii corupți (Vineri, 14 noiembrie 2014, 15:53)

    visio [utilizator]

    hai DNA! pe ei, pe mama lor și pe tatăl lor! pe neamurile lor! fără milă, fără jenă!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by