DNA cere incuviintarea arestarii preventive a deputatului PNL Mircea Rosca, acuzat de trafic de influenta

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:24 Dosare Anticoruptie


Mircea Rosca
Foto: Hotnews
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general Tiberiu Nitu cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie pentru sesizarea ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Mircea Rosca, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata, se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie sustin ca in cursul anului 2011, in calitate de vicepresedinte al organizatiei judetene Prahova a unui partid politic, Mircea Rosca ar pretins de la un denuntator suma de 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra lui Gabriel Stelian Popescu, inculpat in acelasi dosar, si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a inlesni dobandirea unor terenuri pe raza localitatii respective de catre firma denuntatorului. Din aceasta suma, Mircea Rosca ar fi primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Gabriel Stelian Popescu, iar 11.000 euro ar fi fost folositi in interesul formatiunii politice pe care o conducea de la nivel judetean.

Potrivit DNA, diferenta de 4.000 euro ar fi fost remisa de acelasi inculpat secretarului Primariei Azuga, Diana Camelia Dumbrava, in vederea indeplinirii unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si care vizau desfasurarea propriu zisa a procedurii de achizitie publica si desemnarea castigatoare a firmei denuntatorului.

"In perioada 2011p 2014, inculpatul Rosca Mircea a intervenit pe langa factorii de decizie din cadrul unor institutii publice din judetul Prahova, (Consiliul Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap Calinesti, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare si Protocol Sinaia) asupra carora avea influenta prin prisma calitatilor pe care le-a detinut in mod succesiv la nivelul autoritatilor publice locale centrale si la nivel politic, in vederea atribuirii catre societatile detinute de inculpatul Rotila Adrian a unor contracte de achizitii publice", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii mai sustin, totodata, ca in schimbul acestor "interventii", Mircea Rosca ar fi primit de la Adrian Rotila bani si alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, constructii in valoare de 35.418, 39 lei si folosinta unui autoturism marca Audi A8).

Probele administrate rezulta suspiciunea rezonabila ca Mircea Rosca a savarasit in concurs doua infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata (4 acte materiale), astfel incat privarea lui de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, sustine DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie,
"cercetarea unei asemenea persoane in stare de libertate ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni, avand in vedere pozitia inculpatului si natura faptelor de care este acuzat".

DNA precizeaza ca in acest dosar a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

In acelasi dosar mai sunt inclupati Adrian Rotila si Gabriel Stelian Popescu, fata de care s-au dispus urmatoarele masuri preventive:
  • Fata de Adrian Rotila, administrator al unor societati comerciale, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata (4 acte materiale), s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat cu propunere de arestare preventiva la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
  • Fata de Gabriel Stelian Popescu, presedinte al unui partid politic, organizatia locala Azuga, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita si fata de DUMBRAVA DIANA CAMELIA, secretar al Primariei Azuga, in sarcina careia s-au retinut infractiunea de luare de mita, s-a dispus control judiciar pe perioada desfasurarii urmaririi penale.

Amintim ca surse judiciare au declarat marti dimineata pentru Agerpres ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciu Teritorial Ploiesti efectueaza audieri intr-o cauza de trafic de influenta in care sunt implicati deputatul liberal Mircea Rosca si Gabriel Popescu, presedinte PNL Azuga.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1176 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Hopa! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:15)

    Audit [utilizator]

    Oare se va incheia si cariera fulminanta a rudelor acestuia? Toti taranii, prosti, agramati, fuduli dar care sunt rude cu el vor disparea din peisajul firmelor de stat?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by