Horea Uioreanu va fi eliberat din arestul preventiv si arestat la domiciliu

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 10 noiembrie 2014, 14:54 Dosare Anticoruptie


Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ), Horea Uioreanu, a obtinut luni o decizie judecatoreasca prin care ar urma sa fie eliberat din arest si arestat la domiciliu. Purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj, judecatorul Simona Trestian, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca decizia poate fi atacata.

"S-a inlocuit masura arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu. Se verifica din 30 in 30 de zile, daca aceasta incheiere ramane valabila, adica daca nu se schimba ceva in contestatie. Toti trei sunt in aceeasi situatie. Decizia poate fi atacata de parchet sau de inculpati, daca sunt nemultumiti", a mentionat Simona Trestian.

La finalul lunii mai, Horea Uioreanu a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), alaturi de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene si Vasile Pogacean, fiind acuzat de luare de mita. Uioreanu a fost acuzat de luare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator si complicitate la spalare de bani. Dosarul de coruptie se refera la o investitie numita APRON4 care este o platforma pe care firma lui Ioan Bene a construit-o la Aeroportul International 'Avram Iancu'. Uioreanu a cerut de nenumarate ori judecarea sa in stare de libertate, dar judecatorii au respins pana in prezent toate cererile formulate de avocati. Uioreanu se afla in stare de arest la Penitenciarul Gherla de patru luni.

Pe 6 octombrie, prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a emis ordinul prin care constata incetarea de drept a mandatului presedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat dupa ce a fost arestat si trimis in judecata pentru fapte de coruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1035 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Se simte in aer... (Luni, 10 noiembrie 2014, 14:59)

    nano2k [utilizator]

    ...mirosul de comunism care se intoarce in tara asta...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by