Complicii fostului primar al Bacaului Dumitru Sechelariu, condamnati definitiv la cate 4 ani de inchisoare

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 6 noiembrie 2014, 17:25 Dosare Anticoruptie


Laurian Lucas, fost viceprimar al municipiului Bacau, si Dorinel Ifrim, fost sef al Cadastrului din Primaria Bacaului, au fost condamnati definitiv joi de instanta suprema la cate patru ani de inchisoare intr-un dosar privind schimburi de terenuri in perioada cand Dumitru Sechelariu era edil sef al municipiului Bacau, informeaza Agerpres.

Instanta "condamna pe inculpatul Lucas Laurian Iulian la patru ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita in forma continuata (opt acte materiale) si doi ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b si g Cod penal (dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, n.r.)", se arata in minuta deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

De asemenea, magistratii instantei supreme au decis condamnarea inculpatului Vasile Dorinel Ifrim la patru ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita in forma continuata (opt acte materiale) si doi ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit. a, b si g Cod penal.

"In baza art. 112 alin. 2 lit. e Cod penal raportat la art. 19 din Legea nr. 78/2000 confisca de la inculpatii Lucas Laurian Iulian si Ifrim Vasile Dorinel cate 98.318 USD si 1.616,174 RON. Mentine sechestrul asigurator instituit asupra imobilului din Bacau, proprietatea inculpatului Lucas Laurian Iulian si asupra imobilului din Bacau, proprietatea inculpatului Ifrim Vasile Dorinel", se precizeaza in decizie.

Instanta a mai decis schimbarea incadrarii juridice si in cazul fostului primar al Bacaului Dumitru Sechelariu, in luare de mita in forma continuata, insa a dispus incetarea procesului penal impotriva lui ca urmare a decesului acestuia.

Cei trei fusesera achitati in acest dosar de Tribunalul Bacau, decizie mentinuta ulterior de Curtea de Apel Bacau.

Dosarul a fost deschis in anul 2005 de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, care au investigat doua schimburi de terenuri efectuate in baza a doua hotarari de Consiliu Local adoptate in anii 2002 si 2003.

Dumitru Sechelariu, in varsta de 55 de ani, fost primar al Bacaului intre anii 1996-2004, a murit pe 16 februarie 2012 intr-o clinica din Viena, dupa ce fusese supus unei interventii chirurgicale la coloana vertebrala la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























874 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by