Nicusor Constantinescu: Se stia tot timpul unde sunt. Am mers in Turcia la recomandarea medicilor din SUA

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 6 noiembrie 2014, 17:04 Dosare Anticoruptie


Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, care a revenit joi in tara, a declarat la Tribunalul Bucuresti, ca a fost in mai multe orase din SUA pentru a-si trata cancerul si ca se stia tot timpul unde era, iar in Turcia a mers la recomandarea medicilor americani, transmite Mediafax.

"Vreau sa dau declaratie, de aceea am venit. Realitatea e alta. Dosarele de la DNA Constanta si DNA Bucuresti sunt cauze pentru care am fost retinut, adus cu surle si trambite si televiziune. Ulterior, doua instante m-au eliberat pentru lipsa de probe. (...) N-am fost citat legal in America. Am fost in San Francisco, Baltimore, Maryland, pentru cancerul meu. Speranta mea de viata este de maximum cinci ani. Am facut biopsia la Hanovra si m-am intors. Procurorul Bodeanu stia de aceste aspecte medicale si totusi a spus ca veau sa fug", a declarat Nicusor Constantinescu la Tribunalul Bucuresti, unde un judecator de drepturi si libertati urmeaza sa confirme mandatul de arestare emis pe numele acestuia in iulie.

El a spus ca, dupa ce a fost eliberat de Tribunalul Bucuresti, masura confirmata de Curtea de Apel Bucuresti, a fost trimis la Spitalul "Sfantul Ioan" din Bucuresti si apoi la Institutul National de Medicina Legala.

"La Urologie, la Spitalul Sfantul Ioan, s-a confirmat diagnosticul, respectiv cancer de prostata, glison 9. Pe 7 ianuarie am incercat sa caut specialisti pentru prelungirea sperantei de viata, care in cazul meu, era de maxim cinci ani", a continuat Constantinescu, adaugand ca nu s-a sustras niciodata de la urmarirea penala si nici de la judecata si, pana sa plec in SUA, a avut control saptamanal la Constanta, unde s-a prezentat conform graficului.

Constantinescu a spus ca a facut o operatie de prostatectomie radicala la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore, dupa care a facut doua abcese: unul in pelvis, din cauza bacteriei Ecoli, si i-a fost montata o drena pe 20 aprilie si scoasa pe 25 iunie, si unul actual, subcutanat, descoperit la North Shore Cancer Institute din New York.

Dupa cea de-a doua interventie de la Spitalul Johns Hopkins, ar fi facut din nou complicatii, fiindu-i perforate intestinul gros si subtire. "Am drena acum si urmez tratament cu antibiotice solide si lichide. In cazul primei infectii, scoteau din mine zilnic aproape 500 de centilitri de puroi. Mi-au fost scoase glandele seminale, masculinitatea mea s-a dus. Mi-as fi dorit sa mai am copii. Am o sotie. La prima interventie au scos o tumora cat o minge de handbal", a declarat Constantinescu.

El a mai relatat ca, in 18 iulie, am fost dus cu ambulanta de urgenta la spitalul North Shore Cancer Institute, unde i-a fost montata drena pe care o are si in prezent, iar apoi a angajat o avocata in SUA si a dat in judecata Spitalul Johns Hopkins pentru malpraxis.

"Am tinut mereu legatura cu avocatii mei, Catalin Dancu, Marius Mocanu si Alexandru Stan. Dancu a venit in iulie sau august in SUA si a mers la toti medicii care m-au tratat, respctiv doctorul Doru Paul, oncolog, urologul Cocioaba, doctorul Abrudescu - seful Sectiei urologie de la spitalul North Shore. Intalnirile au fost prentru adunarea de documente si informatii. Nu inteleg de ce au fost puse in balanta documente medicale in Romania. Din 18 iulie si pana acum, eu ma lupt cu aceasta infectie si zilnic am urmat tratament cu antibiotice lichide si solide. Am anuntat mereu la Consulatul roman de la New York si Ambasada din Washington adresa mea de corespondenta. Mereu se stia unde sunt. Cum m-am ascuns?", a declarat fostul sef al CJ Constanta.

El a mai mentionat si ca a anuntat ca pune la dispozitie orice document este necesar, dar nu a primit nicio solicitare oficiala de a prezenta documente.

Privind procedura de extradare, Nicusor Constantinescu spune ca a fost chemat in SUA in fata autoritatilor judiciare, unde a mers cu avocata Ilona Vale si a prezentat documente medicale similare cu cele depuse in dosarele din Romania.

"Dupa verificarea lor, America a respins cererea de extradare. A fost verificata inclusiv viza medicala. Eu pentru SUA nu am avut viza de turist, ci viza medicala. De aceea, mi s-a si prelungit viza. Avocatii mei m-au sfatuit sa cer azil politic, cu motivul ca Romania nu recunoaste documente americane. Eu am refuzat asa ceva", a mai spus Constantinescu in fata instantei.

El a mai relatat ca, in 15 - 20 octombrie, era in SUA si frecventa spitalele din Queens si Manhattan, unde medicii au ajuns la concluzia ca starea sa de sanatate s-a ameliorat.

"Eu am renuntat prin semnatura la recomandarea lor de a nu ma deplasa cu avionul pe ruta New York - Romania. Ei spuneau sa nu plec, dar eu am semnat pe proprie raspundere refuzul recomandarii lor. In Turcia am ajuns la recomandarea medicilor din SUA, a caror recomandare de a ramane acolo cu tratamentul am refuzat-o. Ei au spus sa ma opresc la Istanbul cu toate documentele medicale si sa cer la o clinica de acolo punct de vedere. Am fost la clinica Neolife din Istanbul, la medicul Urfat", a mai spus Nicusor Constantinescu.

Astfel, sustine el, pe 25 octombrie a mers singur la Politia Aeroportului Istanbul, stiind de la avocatul sau ca este pe lista Interpolului.

"Politistii stiau de cazul meu. M-au asteptat, stiau ca in acea dimineata eu voi ajunge la Istanbul. M-au legitimat, au verificat documentele mele, biletele de avion si hotel si le-am dat numarul de telefon international si am convenit cu ei ca dupa ce termin treaba acolo sa plec spre Romania. Cand am ajuns la Istanbul am incercat sa fac programare la medicul Urfat, dar ea a fost stabilita pentru ieri (miercuri, n.r.), la 14.00", a continuat fostul sef al CJ Constanta.

Intre timp, a mai sustinut acesta, in 3 sau 4 noiembrie, a fost chemat de Politie pentru a discuta despre mandatul de arestare international, iar in urma discutiei i s-a pus in vedere sa se prezinte pe 5 noiembrie, ora 13.00, in fata unui procuror turc. La discutiile respective, a fost si o reprezentanta a Consulatului roman la Istanbul si un avocat turc pe care il angajase atunci.

"Am convenit ca azi (joi, n.r.) voi veni in Romania pentru rezolvarea acestor chestiuni. Am convenit sa vin in Romania in mod voit si neconstrans de nimeni, la ora clar stabilita, ceea ce am si facut", a spus, in incheiere, Nicusor Constantinescu.

Dupa aceasta pledoarie, avocatii au cerut instantei sa admita proba cu inscrisuri medicale de la toate spitalele mentionate de Nicusor Constantinescu in declaratia sa.

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a revenit in tara cu o cursa de la Istanbul, in jurul orei 11.40, fiind preluat imediat de politisti. Nicusor Constantinescu a fost retinut, marti, de autoritatile din Turcia, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat.

Unul dintre avocatii lui Nicusor Constantinescu a declarat pentru Mediafax ca acesta le-a spus judecatorilor ca va veni de bunavoie in Romania, joi, astfel ca instanta nu a dispus arestarea lui, in vederea extradarii. Potrivit avocatului, Nicusor Constantinescu le-a aratat magistratilor turci si documentele din care reiese ca el intentiona sa se intoarca in Romania din SUA, de bunavoie.

Daca Tribunalul Bucuresti va confirma mandatul de arestare, Nicusor Constantinescu va fi incarcerat in Arestul Politiei Capitalei. Ulterior, in functie de ce va spune medicul, acesta va ramane in Arestul Politiei Capitalei sau va fi dus intr-un spital penitenciar, au declarat pentru Mediafax surse din Politie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1486 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Am mers in Turcia la recomandarea medicilor din US (Joi, 6 noiembrie 2014, 17:06)

    transalpinarum [utilizator]

    Si oare ce iau recomandat? Sa manance rahat cu apa rece?
    • +1 (1 vot)    
      Cum dreaq a fost in USA.. (Joi, 6 noiembrie 2014, 17:56)

      Bwana [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

      doar la clinici cu medici romani. Erau laureati Nobel?
      In rest sa-i dea Dumnezeu cati mai multi ani de viata.
      Macar cat DNA..
  • 0 (0 voturi)    
    recomandarea (Joi, 6 noiembrie 2014, 17:27)

    Manes [utilizator]

    a fost sa stea capra pana iese Dottore presedinte.....
  • 0 (0 voturi)    
    sigur ca da... (Joi, 6 noiembrie 2014, 18:14)

    g01an [utilizator]

    medici din state, unde ai parte de cei mai buni specialisti si cele mai bune echipamente din lume cand vine vorba de cazuri dificile, i-au recomandat sa se trateze in Turcia, pentru ca aici ar fi avut parte de tratament mai bun... si marmota, invelea ciocolata in staniol.
  • +1 (1 vot)    
    medicii (Joi, 6 noiembrie 2014, 19:33)

    georghe [utilizator]

    Medicii din Cluj m-au trimis dă mă tratez Jibou.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by