UPDATE DNA: Perchezitii in 37 de locatii din Bucuresti si judetele Timis, Mehedinti, Olt, Arges si Iasi/ Acestea vizeaza inregistrarea de facturi false in evidentele contabile ale unei firme (surse)

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 4 noiembrie 2014, 9:02 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie efectueaza perchezitii in 37 de locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Timis, Mehedinti, Olt, Arges si Iasi, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, intr-o cauza penala in care exista suspiciuni de evaziune fiscala, spalare de bani si aderare la un grup infractional organizat, potrivit unui comunicat DNA.

Perchezitiile vizeaza fapte care au legatura cu o societate care, prin reprezentantii ei legali, ar fi inregistrat facturi false emise de mai multe firme, facturi care cuprindeau date nereale in ceea ce priveste livrarea de bunuri si/sau prestarea de servicii, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele citate precizeaza ca se fac perchezitii, printre altele, in judetul Mehedinti - la sediul SC Cicerone SRL, domiciliul lui Mihai Benoni (administrator la SC Diesel Company si fost administrator la SC Chim Carbo Impex), in Strehaia - la domiciliul lui Gabi Radulescu (administrator al SC Gigimet Grup SRL), dar si la sediul acestei firme, la domiciliul lui Mihai Zaharia - administrator la SC Diesel Company, precum si la domiciliile unor fosti administratori ai firmelor vizate.

In judetul Iasi, au loc descinderi la sediul SC Larimetal SRL si domiciliul lui Florin Stanescu, administrator al SC Eurodalgips Construct SRL, in judetul Olt - la domiciliul lui Radi Alexandru, fost administrator la SC Electro Hid Radi SRL, in judetul Timis, la adresa unde locuieste suspectul Florin Maran, administrator al SC Tehnocer SRL, sediul Sc Forever Pipe, in judetul Arges, la domiciliul lui Dragos Burghel si la sediul SC Stil Pipe Metal SRL, iar in Bucuresti, la domiciliul lui Mihai Dragomir - administrator al SC MGL Balkan LTD SRL.

Faptele, sustin sursele citate, ar fi determinat, pe de o parte, diminuarea profitului obtinut de societate pe perioada 2010-2012, cu consecinta afectarii sumelor datorate statului ca impozit pe profit si, pe de alta parte, o marire artificiala a taxei pe valoarea adaugata deductibila, cu implicatii directe asupra taxei pe valoare adaugata de plata sau asupra taxei pe valoare adaugata de recuperat si implicit asupra bugetului de stat.

Anchetatorii ar fi constatat ca anumite categorii de bunuri din cele 'achizitionate' de SC Tehnocer SRL de la furnizori ar fi produse de aceasta societate, ca de exemplu produsele de balastiera, iar achizitionarea acestora sau a altor produse - tuburi prefabricate, sare industriala, corpuri de iluminat, componente instalatii de apa, etc. - de la societatile respective, cu sediile in judetele Mehedinti, Iasi, Botosani, Hunedoara, nu se justifica din punctul de vedere economic in conditiile efectuarii lor cu respectarea dispozitiilor legale.

Aceleasi surse precizeaza ca sumele reprezentand contravaloarea acestor facturi fictive au fost platite din conturile SC Tehnocer SRL prin virament bancar, dupa care reprezentantii legali ai societatilor furnizoare, cu drept de semnatura in banca, fie le-au ridicat in numerar si si-au insusit o parte pentru ei iar restul pentru reprezentantii furnizorului, fie au dispus transferul lor in alte conturi deschise in acelasi scop.


Perchezitiile de pe raza judetului Mehedinti sunt efectuate impreuna cu ofiteri de politie din cadrul IGPR - Directia de Investigare a Fraudelor.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Jandarmeriei Romane.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























10690 vizualizari

  • +10 (12 voturi)    
    infractori ! (Marţi, 4 noiembrie 2014, 9:11)

    translativus [utilizator]

    Stati linistiti !

    Imediat dupa alegeri, escrocherimea parlamentarista (fratii vostri), vor adopta legea amnistiei.
    Asa ca, voi si cei aflati deja in puscarii, va veti petrece craciunul acasa, in familie, cu averile, din furt, intacte si cu perspective si mai bune pentru anii care vin.
    Prostimea e cu voi !
    • +9 (11 voturi)    
      judetele mentionate sunt Campionii (Marţi, 4 noiembrie 2014, 9:26)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      United Shpagas of Democracy in turul I al alegerilor prezidentiale , acolo...sunt banii dumneavoastra !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by