Calin Mitica si Teodor Gavris, retinuti pentru coruptie privind activitati din transport feroviar, alaturi de alte cinci persoane

de A.C.     HotNews.ro
Miercuri, 29 octombrie 2014, 11:53 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au dispus retinerea omului de afaceri Calin Mitica, care controleaza SC Remarul 16 Februarie si SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavris, sef Serviciu Automotoare si ulterior director de tractiune in cadrul SNTFC CFR Calatori, si a altor cinci persoane intr-un dosar de coruptie privind activitati transport feroviar, relateaza Agerpres.

Cei sapte vor fi prezentati, miercuri, la Tribunalul Cluj cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au facut marti perchezitii in 22 locatii situate in Bucuresti si in judetele Cluj, Ilfov, Galati, intr-un dosar care priveste fapte de coruptie in epicentrul carora s-ar afla omul de afaceri Calin Mitica.

Potrivit DNA, Calin Mitica ar fi manipulat mai multe licitatii la compania de productie a sarii Salrom in favoarea companiei sale de transport feroviar Transferoviar Grup in detrimentul CFR Marfa. De asemenea, DNA il acuza pe Calin Mitica de corupere a unor oficiali din conducerea CFR Calatori pentru a acorda contracte de reparatii companiei sale Remarul 16 Februarie SA.

Printre persoanele retinute se afla si Laurentiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati, acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, ambele in forma continuata.

Ceilalti patru inculpati retinuti sunt: Kinga Madarasan, director general SC Transferoviar Grup, Adriian Stefan, director de infrastructura al aceleiasi firme, Georgel Mihut, directorul Salinei Ocna Dej, Dumitru Barbacuti, director general SC Remarul 16 Februarie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3080 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by