Sistemul sofisticat prin care Viorel Hrebenciuc urma sa fie recompensat pentru retocedarea a 43.000 de hectare de padure: Firme controlate de off-shore-uri din Cipru

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 23 octombrie 2014, 21:56 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc (imagine arhiva)
Foto: Agerpres
Mecanismul recompensei pentru sprijinul oferit de Viorel Hrebenciuc in retrocedarea a peste 40.000 de hectare de padure arata un sistem sofisticat: deputatul PSD ar fi urmat sa primeasca o suprafata de teren prin intermediul unei firme ce sugereaza activitati umanitare (SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL) dar care in realitate era controlata de fiul sau, Andrei, printr-un off-shore.

"Potrivit datelor existente, pentru sprijinul oferit in exercitarea influentei pe langa decizionalii administratiilor locale si ai ROMSILVA, inculpatului HREBENCIUC VIOREL urma sa fie recompensat cu o suprafata de teren pe care o va primi prin interpusi, acesta fiind si motivul pentru care 1-a cooptat in demersurile ce le realizeaza si pe fiul sau, inculpatul Hrebenciuc Andrei", se arata in referatul procurorilor.

Astfel, in data de 24 iunie 2013, Paltin Gheorghe Sturdza a avut o intalnire in Brasov cu Viorel si Andrei Hrebenciuc, in urma careia s-a stabilit incheierea unui contract cu o societate comerciala care aparent nu are vreo legatura cu familia Hrebenciuc, spun procurorii.

Printr-un act aditional datat 1 iulie 2013 si autentificat alaturi de Bengescu Dan Costin, a dobandit calitatea de promitent cumparator SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL, cu sediul in Bucuresti.

"La data incheierii actului aditional, SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL a fost reprezentata de administrator potrivit intelegerii avute anterior cu Bengescu Dan Costin, Andrei Hrebenciuc,  Viorel Hrebenciuc si Prodan Victor Adrian.

Din cercetari a rezultat ca actionarul unic al SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL este, persoana juridica cipriota  controlata de ANDREI HREBENCIUC prin intermediul KKLAW MANAGERS LIMITED.  Faptul ca Andrei Hrebenciuc controleaza fara dubiu SC RESEDINTA VARSTNICILOR  rezulta atat din declaratiile suspectilor Dragoi Carmen Elisabeta, Mergeani Nicolae si Prodan Victor Adrian cat si din TRUST DEED ul incheiat in data de 30 decembrie 2011 prin care MERGEANI NICOLAE ii preda lui Andrei Hrebenciuc intregul control asupra societatii MAJURA LTD,

Dupa incheierea acestui act care le garanta castigul, inculpatii Hrebenciuc Andrei si Hrebenciuc Viorel au inceput sa faca demersuri pentru atingerea scopului grupului infractional", potrivit sursei citate.

Implicarea directa a inculpatului Hrebenciuc Andrei in activitatea infractionala a grupului rezulta si din  alte convorbiri telefonice purtate cu membrii gruparii si din faptul ca este pus la curent cu demersurile efectuate.
Astfel, pe data de 18-11-2013 HREBENCIUC ANDREI ia legatura cu Dan Bengescu
DAN BENGESCU- Tu-l stii pe PAUL, am mai vorbit noi de el.
ANDREI HREBENCIUC- Da.
DAN BENGESCU- Omul are o jena financiara foarte puternica.
ANDREI HREBENCIUC- Da.
DAN BENGESCU- Si e pe cale sa faca o miscare gresita, in sensul ca trebuie sa dea vreo 20 000 maine, nu stiu la ce banca si eu nu i-am finalizat proiectul decat... ii finalizez proiectul undeva la inceputul lunii decembrie, ca ii lipseau lui niste documente. El a zis sambata ca se duce exact la personajul la care nu as mai vrea eu sa se duca...
ANDREI HREBENCIUC- Da.
DAN BENGESCU- Daca se duce la ala, sa-i dea ala, ala ii va da cu o singura conditie: sa-i semeneze pentru cele 40 . (se face referire la cele 40.000 de ha Padurea Brosteni).
ANDREI HREBENCIUC- Gata, am inteles.
DAN BENGESCU- Ti-am zis numai asa, ca am auzit acuma pe piata, stii. Si nu as vrea, ca daca ii semneaza lu' ala pe alea 40, e pacat.
ANDREI HREBENCIUC- Ok, perfect, gata, vorbesc.
Imediat dupa aceasta discutie, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe Viorel Hrebenciuc solicitandu-i sa-l ajute financiar pe Printul Paul.

In data de 27.11.2013, HREBENCIUC ANDREI ia legatura cu Dan Bengescu Dan Bengescu : 
-Maine ma duc pe la Onesti, am alta etapa, cu contestarile alea care le-au facut ei. Au facut?
Dan Bengescu : - Ei tot vin cu fel de fel. Prima data a fost 17 octombrie, au cerut ceva, le-au dat un termen. La termenul urmator au cerut sa suspende intrucat au facut o revizuire,  s-a mai dat acuma, noi am depus niste documente...
ANDREI HREBENCIUC-  Vai!

In  data de  02-12-2013, intre  Andrei  Hrebenciuc  si Viorel Hrebenciuc are loc urmatoarea discutie :

Andrei Hrebenciuc: Ai intalnire cu Bengescu?
Andrei Hrebenciuc: OK, bine, bine. ..
Viorel Hrebenciuc: Cine te intreba?
Andrei Hrebenciuc: Bengescu asta.
Viorel Hrebenciuc: Dar vine si el?
Andrei Hrebenciuc: Pai, da, asa am inteles.
Viorel Hrebenciuc: Daca vine, e perfect.

In ceea ce-l priveste pe inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, acesta a  cunoscut activitatea desfasurata de membrii grupului si s-a implicat direct in derularea acesteia, solicitand chiar sprijinul inculpatei Adam Anca Roxana, judecator in cadrul Tribunalului Brasov, sotia inculpatului Adam Ioan, se arata in referatul procurorilor.

In data de 19.12.2013, STURDZA PALTIN-GHEORGHE i-a remis personal, in mod neoficial, judecatoarei ADAM ANCA-ROXANA (la locul de munca al acesteia, dupa o intelegere prealabila) documentele din dosarul mentionat (n.n. - actiunea sa, actiunea reclamantilor, contractul, prelungirea contractului si scrisoarea de intentie).
Mai mult, in data de 11.02.2014, ADAM ANCA-ROXANA a fost informata de STURDZA PALTIN-GHEORGHE cu privire la demersurile efectuate de partile adverse in dosarul in cauza
Pentru a realiza scopul urmarit de grup, respectiv punerea in posesie  si apoi valorificarea prin vanzare a padurii, constatand ca inculpatul Craciunescu Adam nu a dat curs solicitarii, inculpatul Hrebenciuc Viorel discuta cu inculpatul Bengescu Dan Costin, despre actiunile pe care trebuie sa le intreprinda in viitorul imediat apropiat pentru a-l determina pe Craciunescu sa execute ordinele date. In aceasta discutie Hrebenciuc propune ca varianta efectuarea de presiuni prin intermediul lui Sarbu Ilie:
  VIOREL HREBENCIUC: ...?... acuma sa-l folosesc pe ILIE SARBU. Sa-l calce pe cap...?...
In acelasi context, discutand despre punerea in posesie asupra terenurilor din comuna Brusturoasa, de care era direct interesat Hrebenciuc Viorel i-a spus lui Bengescu Dan Costin: pot face presiuni pe aia acolo ca nu stiu ce, merge in sedinta peste ei.
VIOREL HREBENCIUC: ...?... sau cum?
BENGESCU DAN: Ai inteles? Nu-ti  mai contesta, stai linistit. Ne ocupam de tot.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























13367 vizualizari

  • +16 (18 voturi)    
    profesor la ASE... (Joi, 23 octombrie 2014, 22:21)

    TeodorGligor [anonim]

    Ce va mira, Andrei H. e prof univ. de stiinte economice.
    Ce credeati voi ca se studiaza acolo daca nu "off-shore management" si "cum se privatizeaza avutia unei natiuni" ?
    • +4 (4 voturi)    
      ce rai sunteti (Vineri, 24 octombrie 2014, 7:05)

      adyQ [utilizator] i-a raspuns lui TeodorGligor

      e nevinovat saracu
    • +4 (4 voturi)    
      pai gradul de competenta tocmai sa relevat (Vineri, 24 octombrie 2014, 9:52)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui TeodorGligor

      PS: ase-ul este plin de psd-isti, doar este condus de un fost secetar de stat de pe vreamea lui nastase
      • +1 (1 vot)    
        Andrei H (Vineri, 24 octombrie 2014, 9:59)

        Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui snowflake

        Vladut Cozma si alte beizadele crescute in minciuna si furtisaguri ..unde sa ajunga decat la D N A ? Acestia sfideaza bunul simt, astia determina tinerii care muncesc din greu pentru ca sunt saracii, sa plece cat mai departe de coruptia din ROMANIA! DNA felicitari .. aveti grija , vine ziua alegerilor acum si inca nu stim ce a facut DRAGNEA si Gasca lui !! Nu stim de ce si cine a organizat referendum-urile de demitere ale Presedintelui ales .. si cine plateste cheltuielile imense provocate de aceste referendumuri-inventia lui Voiculescu si gasca lui de nemernici - Sa se faca dreptate si sa nu mai puna si mortii sa voteze.. Vom fi , si noi, cu ochii pe acesti masluitori de voturi ..
        Ei nu au o meserie cinstita..daca nu mai sunt politicieni sunt niste neica nimeni.. La munca cinstita cu ei ..
  • +19 (19 voturi)    
    Numele "RESEDINTA VARSTNICILOR" arata cum le pasa (Joi, 23 octombrie 2014, 22:51)

    Andrei Bz. [anonim]

    Numele "RESEDINTA VARSTNICILOR" arata cum le pasa cu adevarat de pensionari si varstnici: doar in masura in care ii pot folosi pentru a se imbogati pe spinarea lor si a nevarstnicilor.
  • +19 (21 voturi)    
    sa imi explice niste postaci pontaci (Joi, 23 octombrie 2014, 23:30)

    b33 [utilizator]

    Hehe Mazeto, Gigi Kent si alti postaci PSDisti-rusofili, explicati-mi si mie un lucru simplu: dacã DNA tot fabricã dosare si inchid PSDisti cinstiti fãrã dovezi si probe reale, dece nu ii fabrica direct un dosar lui Ponta? Cum de va tot plangeti ca Hrebe, Hrebe Jr, Sova, Dragnea, Ilie Sarbu si alti "martiri" saraci si cinstiti sunt cercetati si sãltati de DNA pentru ca sa fie atinsã imaginea lui Ponta in campanie? Dece nu il saltã atunci direct pe tovarãsu' Ponta, cu un dosar fabricat, hmmm? Pai vedeti ca sunteti penibili si ca din nou aveti un scurt-circuit in logica? Mersi, pa!
  • +15 (15 voturi)    
    ETC. (Joi, 23 octombrie 2014, 23:36)

    Clop [utilizator]

    Da, cinismul meschin, cu plusvaloare: SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL, da-le, ma', niste moaste la pupat.

    Taxele catre statul roman nu se pun, statul ia birul de la fraieri, noi suntem baieti misto si destepti.
  • -3 (3 voturi)    
    Eu tot n-am inteles (Vineri, 24 octombrie 2014, 7:12)

    xrogo [utilizator]

    din aceste stenograme,s-a produs fapta penala sau numai au discutat,ca daca au fost numai discutii atunci pa proces,si eu vreau sa dau o gaura la Banca Nationala,m-am consultata cu mai multi,dar n-am putut!!!
  • +7 (7 voturi)    
    un calcul... (Vineri, 24 octombrie 2014, 7:59)

    mugurash [utilizator]

    43000 ha= 430 km2 (aprox. 20 km x 20 km) cam cat un Bucuresti
    12000 ha= 120 km2
    • +6 (6 voturi)    
      Foarte bun calculul (Vineri, 24 octombrie 2014, 9:34)

      _CK_ [utilizator] i-a raspuns lui mugurash

      Mai e o chestie. Multa lume se lua de Basescu ca a luat 300 hectare cu credit de la banca (Nu-i iau apararea lui Basescu, incerc sa privesc obiectiv ca numar de hectare). Ca sa va faceti o imagine:

      300 hectare Basescu - luate cu CREDIT de la banca, i-au sarit toti in cap

      2600 hectare Voiculescu - FURATE - bagat la parnaie

      43000 hectare Hrebenciuc - FURATE - vedeti cat de mult inseamna 43000? e enorm
  • +2 (2 voturi)    
    ANDREI (Vineri, 24 octombrie 2014, 10:06)

    Craciunitza [anonim]

    si Printul Paul .. Alo .. asta nu are nume si prenume ..numele lui de familie este Printul ?? Printesa Lia . ha ha ha . Asta nu are nume de familie ? Sa-i botezam noi , astia mai prosti : IMPOSTORII PAUL SI LIA! HotNews nu-i mai numiti printi , ca le stricati copiilor nostri scara valorilor .. Printii si printesele erau personaje pozitive.. nu impostori si hoti ! La inchisoare cu ei si cu toti hotii !
    DNA , sa va dea Dumnezeu putere de munca , sanatate .. tot ce va doriti .!! Va respectam si va iubim!
  • +2 (2 voturi)    
    Tare!! (Vineri, 24 octombrie 2014, 10:54)

    florian3619 [utilizator]

    Rozaliul este mare expert in bridge, dar DNA l-a lovit "in tarele mortului": a supralicitat si s-a expus prin Andrei, asa ca primeste contre la greu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by