Interceptari la varful PSD

STENOGRAME Viorel Hrebenciuc ii promite lui Dan Sova ca il sustine la presedintia PSD in fata lui Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea, in schimbul scaparii de puscarie: Clar ca te impui la partid. Hraneste-i orgoliul lui Oprisan

de Red. Investigatii     HotNews.ro
Luni, 20 octombrie 2014, 17:35 Dosare Anticoruptie

Dan Sova si Viorel Hrebenciuc
Foto: Agerpres
Stenogramele convorbirilor dintre Dan Sova si Viorel Hrebenciuc din Ordonanta DNA arata cum cei doi lideri PSD cautau solutii pentru dezincriminarea faptelor de coruptie prin eliminarea unui articol din legea 78/2000. Hrebenciuc apare in stenograme promitandu-i lui Sova sprijin pentru sefia PSD in detrimentul lui Valeriu Zgonea si Liviu Dragnea, in timp ce Sova vorbeste despre o lege care sa aprobe amnistia si gratierea. Sova vorbeste chiar despre "epoca post Victor", spunand ca membrii PSD nu il vor pe Liviu Dragnea la sefia partidului.

Reamintim ca DNA a anuntat luni ca Viorel Hrebenciuc si Dan Sova sunt urmariti penal pentru trafic de influenta.

Stenogramele din Ordonanta DNA:

HREBENCIUC VIOREL: ...Acum îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă că...

ŞOVA DAN: Amnistie şi graţiere obligatoriu!

HREBENCIUC VIOREL: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

ŞOVA DAN: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnul preşedinte - trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar...
(...)

HREBENCIUC VIOREL: Sigur, e corect aşa. Şi cum am vorbit cu tine la faza cu preşedintele şi modernizezi puţin - adică să mai fie şi activitate la partid. Clar că te impui. Orice aprobă partidul. Ai forţă imensă, Dane, ascultă ce spun! Nu sunt nebun.

Cel mai mare partid! Solid, e solid, ascultă-mă ce spun! Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane!

ŞOVA DAN: Partidul merge.

ŞOVA DAN: In legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând.

HREBENCIUC VIOREL:
Asta este problema.

ŞOVA DAN: Este negativ.

HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu! în rest, nu am o problemă, practic şi normal că mă focusez pe tine, ştii. Este şi Vali Zgonea...

ŞOVA DAN: Dar ce facem cu Vali?
(...)

HREBENCIUC VIOREL: Hai să-ţi spun o chestiune: o să fii preşedinte, o să ai - pe ăştia pe care sunt nu te poţi baza pe toţi, că nu poţi lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la guvern? Că el vine cu nu ştiu cine. Nu ştiu dacă mă înţelegi. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie ştiut un lucru- sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocraţi, nu o să ai ce să faci, boss.
(...)

ŞOVA DAN: Şi trebuie să mai vorbesc cu Maria Lazar, cu ea nu am apucat.

HREBENCIUC VIOREL: Maria Lazăr?

ŞOVA DAN: Da. Nu am apucat să vorbesc cu ea.

HREBENCIUC VIOREL: Vorbeşte în numele meu cu ea. Ii spui: Domne, uite, eu am vorbit şi cu Hrebenciuc. Eu am o relaţie specială cu ea, nu trebuie să mă - până o găsesc, până nu ştiu ce, vorbeşti tu direct cu ea şi îi spui aşa de la început. Şi îi confirm eu când o văd, fără probleme. Ca să intri direct pe poarta din faţă la ea.

ŞOVA DAN: Şi cu Vali, cu care m-am tot chinuit.

HREBENCIUC VIOREL: Cu Vali o să facem o discuţie, o să mă laşi pe mine că acum el, aşa. O să fac eu o discuţie cu el şi vedem, ne lămurim exact. Fără probleme.

(...)
ŞOVA DAN: O să mă duc şi până la Focşani, la Marian acasă.

HREBENCIUC VIOREL: Da, că e de ăsta la care trebuie să ai grijă să îi hrăneşti orgoliul. Hrăneşte-i orgoliul! Aia e cheia succesului la Marian. îi hrăneşti orgoliul şi...

HREBENCIUC VIOREL: Şi mai e legea 78. Boss, legea 78/2000, că aici aceeaşi chestie spune. Aia e lege făcută de Stoica în 2000, atunci am aprobat-o ca tâmpiţii. Până acum câţiva ani lumea nu băga în seamă, nici procurorii nu se uitau la ea. Năstase a fost prima victimă a acestei legi. E un articol 13 care spune aşa: influenţarea în calitate de şef- nu şef...

ŞOVA DAN: De partid.

HREBENCIUC VIOREL: ...de partid’ nu ştiu ce, organizaţie şi altele, nu numai partid, influenţarea şi luarea deciziilor, cum e trecut acolo, pentru obţinerea de foloase necuvenite, bani sau bunuri pentru sine sau pentru altul.

ŞOVA DAN: Aşa l-au băgat şi pe Liviu cu referendumul.

HREBENCIUC VIOREL: Exact. Şi atunci, boss, ăsta este un articol doborâtor: orice telefon care îl dăm - că eu am zis asta în Biroul Permanent şi Mediafax a preluat-o anul trecut, înţelegi? Am zis, domne, pe această lege, Dane, orice telefon îl dai, este influenţare. Dacă eu sun pentru un primar din colegiul, noi trebuie să lămurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, dacă mă bat pentru un primar să îi dau bani la drum - că pe urmă mă văd oamenii acolo, nu? Mă iau de guler că nu rezolv cu drumul. E, în momentul acela e influenţare!

ŞOVA DAN: Da, da.

HREBENCIUC VIOREL: Deci, automat, suntem beliţi.

ŞOVA DAN: Toţi!

HREBENCIUC VIOREL: Deci ascultă ce spun, aia nu e o chestiune...

ŞOVA DAN: Nu, codul integrităţii...

HREBENCIUC VIOREL: Trebuie puse la punct astea pentru că, îţi spun, suntem degeaba. Tot aşa, mă chemase pentru asta acum câţiva ani şi zic: Domne, dar vedeţi că e aşa? Şi zic f.Domnule Hrebenciuc, nu eu am făcut legea. Ce să îi spun? Ce să îi spun? Aici, uite, la asta, la Braşov şi la acesta, la Sârbu şi la mine, e trecută asta.

ŞOVA DAN: Vreau să vă spun un lucru: când am vorbit cu câţiva judecători - că sunt prieten, sunt 15 ani de bară - Voi sunteţi nebuni? Şi mi-au spus: Puişor, dăm ce aţi reglementat voi. Voi aţi scris, noi aplicăm.

HREBENCIUC VIOREL: Exact.

ŞOVA DAN: Modificaţi legea.

HREBENCIUC VIOREL: Nu, trebuie făcută o chestiune foarte clară.

ŞOVA DAN: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei cu inteligenţă.

HREBENCIUC VIOREL: Vezi că asta e procedura acum, vezi că poate să fie şi avantajul tău.

ŞOVA DAN: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta.
Citeste pe Stirile ProTV

VIDEO USS Zumwalt, nava militara invizibila de ultima generatie, perla a coroanei Marinei americane, s-a stricat in Canalul Panama

USS Zumwalt, nava militara invizibila de ultima generatie, "perla a coroanei" Marinei americane, s-a stricat in canalul Panama, acolo unde se gasea in drum spre baza navala din San Diego, a anuntat Marina Statelor Unite.
46560 vizualizari
 • +62 (64 voturi)    
  "Puişor, dăm ce aţi reglementat voi" (Luni, 20 octombrie 2014, 16:48)

  transalpinarum [utilizator]

  Chiar asa bai Sova, ce-ai zice de vre-o 10 ani de parnaie? Hai ca esti tanar si poti duce. si la varsta lu' matale nu se injumatateste. + ca mai tot PDS-ul o sa fie la zdup, deci puteti sa va jucati acolo de-a guvernul si tras sforile.
   #showComment#showComment#showComment#showComment#showComment
 • +34 (36 voturi)    
  ar trebui ... (Luni, 20 octombrie 2014, 16:51)

  exilatul [utilizator]

  ca cei "saraci de duh" care ii voteaza pe acesti escroci de 24 de ani sa si puna "cenusa in cap"...din pacate pe linga faptul ca sunt orbi si surzi, mai sunt si lipsiti de creier, asa ca impostori din astia o sa fie tot timpul la putere...
   #showComment
 • +50 (50 voturi)    
  Frumos :)) (Luni, 20 octombrie 2014, 17:04)

  Rafaila [utilizator]

  HREBENCIUC VIOREL: Deci, automat, suntem beliţi.
  ŞOVA DAN: Toţi!
   #showComment
 • +47 (49 voturi)    
  Mda (Luni, 20 octombrie 2014, 17:13)

  autor_necunoscut_84 [utilizator]

  Mai e de comentat ceva? Asta e democratia in Romania: grupuri de interese si oligarhie de fapt. V-am pupat eu am plecat, sa voteze prostimea cum o vrea. De 25 de ani se voteaza PSD in draci, iar daca intrebi pe strada acum tot Basescu e vinovat... Unde nu-i cap vai de picioare.
 • +48 (48 voturi)    
  C'est du lourd (Luni, 20 octombrie 2014, 17:41)

  Havel [utilizator]

  Sunt terminati astia.... Nu stiu voi dar eu simt o bucurie imensa cand aud stirile astea.

  In alta ordine de idei, marele "sforar" Viorica a ajuns sa se milogeasca de "tanara eminenta nu-prea-cenusie" Dan Sova ca sa il scape de parnaie....Umilitor final totusi pentru unul din marii borfasi ai tranzitiei. Un bandit de categoria grea ca Hrebe isi pune ultimele sperante in tolomacul Dan Sova....
   #showComment
 • +34 (36 voturi)    
  mafia (Luni, 20 octombrie 2014, 17:53)

  FPop2013 [utilizator]

  MAFIA. Numai prostii voteaza mafia. Si cei interesati de ciozvarte, redusi mintal.
   #showComment
 • +31 (31 voturi)    
  namol ...cred ca de aici ii se trage porecla (Luni, 20 octombrie 2014, 17:54)

  cristi_an [utilizator]

  cu "eminenta cenusie"
  "nu o să ai ce să faci, boss." - limbaj de mahala
 • +27 (27 voturi)    
  Jegosii naibii (Luni, 20 octombrie 2014, 17:54)

  LiviuV [utilizator]

  Astia chiar sunt infecti
 • +28 (30 voturi)    
  Fraze scoase din context (Luni, 20 octombrie 2014, 17:57)

  V. Veroiu [utilizator]

  De fapt cei doi discuta despre procesul Mary Stuart, regina Scotiei, executata (silit, ca doar nu de buna voie) in secolul 16.
 • +33 (33 voturi)    
  Superb (Luni, 20 octombrie 2014, 18:01)

  skanda7 [utilizator]

  E aur materialul asta. O sa zguduie serios PSD-ul. Oare cat o sa le ia pana ajung la Ponta?
   #showComment#showComment
 • +38 (38 voturi)    
  Hoppaa!! (Luni, 20 octombrie 2014, 18:01)

  tr0uble [utilizator]

  Se mai agata un dosar de coada pisicului sub acoperire...

  Am vorbit cu Victor.... despre care Victor o fi vorba?


  In ce tara bananiera un PM ale carui urme se vad in atatea dosare de coruptie ramane in functie ba chiar candideaza si la presedintie?
  In aceeasi tara in care se voteaza morti si puscariasi....
  Vai de capul nostru.
 • +27 (27 voturi)    
  / (Luni, 20 octombrie 2014, 18:03)

  MihneaR [utilizator]

  un simplu HUOOO !
 • +36 (36 voturi)    
  Manjiti toti. (Luni, 20 octombrie 2014, 18:04)

  ouyang [utilizator]

  Dar inca cum. Auzi la el. Trebuie sa fie curat sa ia Justitita. Pa Justitia, Pa Partidul. Pa Sova. Ai discutat boss cu Victor treaba aia? Ai o tigare, boss? Cam asta e nivelul “afaceristilor/politicieni/grup infractional organizat" de dambovita, egal cu al parcangiilor.

  Un leu, boss? Bulau boss!
 • +29 (29 voturi)    
  Nucleara (Luni, 20 octombrie 2014, 18:05)

  cristihan [utilizator]

  Abia asta e nucleara, copii! Nu mare, o kilotona acolo... :)
 • +29 (29 voturi)    
  prostul satului (Luni, 20 octombrie 2014, 18:07)

  liviusmaximus [utilizator]

  Despre Mazare ce-au zis ? :) HA, HA, HA. Se halesc sobolanii intre ei !!! Au o singura problema - nu mai au rezerve pentru ministrii , ca-s toti penali !!! Ce-o zice Iliescu saracu ? Ce decadere ! De la el la sinucigasul nastase, apoi prostanacu diplomat, apoi hotul intelectual cu zece fetze si acum prostul satului sa ajunga presedintii partidului...
 • +25 (25 voturi)    
  Am inteles eu bine chestia asta? (Luni, 20 octombrie 2014, 18:08)

  AliB [utilizator]

  Chestia cu amnistia tre' sa plece de la MJ. Sova tre' sa ajunga acolo pentru asta si deja a discutat cu Ponta pe tema asta? Ooops....mi se pare mie, sau pisicul fripturist e deja in tar pit?
 • +38 (38 voturi)    
  Moaamaa, zici ca e din Macbeth dialogul asta! (Luni, 20 octombrie 2014, 18:13)

  Metec [utilizator]

  Ce susoteala de guzgani, ce linguseala sinistra (boss...) si ce pofta de putere pe nea Sova asta, un individ cu jumatate de creier, care isi compenseaza prostia cu ambitia! Mi se pare exact combinatia intre sfetnicul perfid, eminenta cenusie (Hrebe) si liderul tanar, prost si infatuat (Sova). Tontul de Sova nu isi da seama cum il infasoara Hrebenciuc in foi de vita, ca sa isi atinga scopul si sa faca din el noua marioneta a PSD. Iata, dezvaluit, mecanismul prin care au ajuns la putere in PSD oameni ca Geoana si Ponta!
 • +30 (30 voturi)    
  Mafia (Luni, 20 octombrie 2014, 18:25)

  Daniels22026 [utilizator]

  Iata mafia uslamista. Desi stiam bine cu ce se ocupa mafiotii, totusi, cind citesc stenogramele, imi vine sa pun mina pe mitraliera.
   #showComment
 • +20 (20 voturi)    
  Nu e de glumit! (Luni, 20 octombrie 2014, 18:34)

  Dana Bob [anonim]

  Trebuie sa vina legea gratierii si amnistitiei !
  Doar nu vreti sa ramanem fara alesi!
  Trist ca unul din PSD va fi presedintele Romaniei !!!!!!!
 • +18 (18 voturi)    
  Ce sa mai comentezi? (Luni, 20 octombrie 2014, 18:37)

  RichardB [utilizator]

  ...
 • +20 (20 voturi)    
  Minunat (Luni, 20 octombrie 2014, 18:38)

  axismundi [utilizator]

  Cred ca acum PSD-ul e scapat complet de sub control, or sa se dea in gat unii pe altii pana nu mai ramane nici unul. S-a spart buboiul si e absolut minunat!
   #showComment
 • +31 (31 voturi)    
  vulpoiul (Luni, 20 octombrie 2014, 18:40)

  verid [utilizator]

  Vulpoiul batran Hrebe isi bate joc de Sova si ala habar n-are.Evident ca nu s-ar tine de cuvant dupa ce-ar trece hopul,dar Sova nu realizeaza ce se intampla.Daca n-ar fi de plans as rade cu hohote.
 • +24 (24 voturi)    
  Bai, ce se intimpla?! (Luni, 20 octombrie 2014, 19:05)

  GRadu007 [utilizator]

  Astia au innebunit! Pai, in ritmul asta, pina vineri il leaga si pe Ion Iliescu. Si intr-o luna, cel mult, raminem, dreaq, fara politicieni, fara parlament, fara ministri. Cine ne mai conduce?
   #showComment
 • +23 (23 voturi)    
  sa nu zici "hop" pana nu sari (Luni, 20 octombrie 2014, 19:18)

  Goya [utilizator]

  Oameni buni, ceea ce se intampla e minunat, dar cei ce voteaza Ponta&PSD nu prea intra pe-aici decat pentru postari de la partid.
  Cred ca este datoria civica a fiecaruia dintre noi cei ce realizeaza cat de nociv a fost/este/va fi PSD&Ponta sa luam cate-un spalat pe creier de antena 3 (bunic, parinte, unchi etc.) si in scurtul timp ramas pana la alegeri sa incercam sa-i trezim la realitate.
  Noi ne bucuram pe-aici ca jigodiile din PSD ies rand pe rand la iveala in toata mizeria lor, dar la vot e alta treaba.
  Succes va doresc, eu am inceput deja, am avertizat ca mai bine plec in Africa sa lupt cu EBOLA, decat sa raman cu Ponta presedinte
 • +19 (19 voturi)    
  Animal Mazeta esti aici? (Luni, 20 octombrie 2014, 19:31)

  ClaudiuCS [utilizator]

  Iesi la bara si aparai si de data asta pe aceste scursuri ale societatii lipsite de moralitate .... Spune-mi ca e dosar politic si spune-mi ca si ai lui Basescu fac la fel , hai cauta scuza perfecta sa te pot intelege si eu de ce insisti de atata amar de vreme sa susti mizeria PSD . Sunt un munte de nervi si cu ura ce am adunat-o vi-as taia gatu la toti!
 • +22 (22 voturi)    
  SOVA (Luni, 20 octombrie 2014, 20:01)

  K.V [utilizator]

  ministrul marilor proiecte.dm'le pe asta il stiam si il vedeam cu totii cat de incapabil mincinos-infect ordinar era si imi era ciuda cum ne f. pe fata dar nu se putea face nimic.sper sa il vad macar 5 ani dupa gratii.
 • +25 (25 voturi)    
  "suntem beliti" (Luni, 20 octombrie 2014, 20:07)

  DioDreamer [utilizator]

  "HREBENCIUC VIOREL: Deci, automat, suntem beliţi.

  ŞOVA DAN: Toţi!" am incheiat citatul...copy paste.
 • +13 (13 voturi)    
  Aoleuuu, dupa Tatuca, El Insusi si Dofttore (Marţi, 21 octombrie 2014, 1:58)

  Locke Lamora [utilizator]

  pesedeu putea sa-l aiba presedinte pe Ilustrul Prostilor. Superb.
 • +16 (16 voturi)    
  De gasca (Marţi, 21 octombrie 2014, 6:22)

  Taras Bulba [utilizator]

  De gasca Hrebe asta, auzi la el "boss" hehehehe

  Le-a bagat mortu'n case Base acum inaintea alegerilor! Noroc bun la mititica, sper sa vina si Pontacu cu voi.
   #showComment
 • +4 (4 voturi)    
  Ce spune Facultatea de Drept unde "preda" Sova (Marţi, 21 octombrie 2014, 7:32)

  Maniu [utilizator]

  a UNIBUC; mai are dreptul sa tina ore pe-acolo?
 • +4 (4 voturi)    
  ce frumos... (Marţi, 21 octombrie 2014, 9:49)

  liviu_ [utilizator]

  pacat ca la electoratu psd nu conteaza asta... un kil de malai si faptul ca e "un bun roman" si "ortodox" e suficient. ca fura de rupe, ca e un comunist, mincinos, plagiator e ok... pana una alta e voia domnului...
  jenanta tara in care traim...
   #showComment
 • +1 (5 voturi)    
  Eu cu cine votez (Marţi, 21 octombrie 2014, 11:31)

  HTK [utilizator]

  Astia sunt intr-adevar de Caragiale "Suntem beliti ! Toti!" , Curat-murdar!!! :))

  Parafrazandu-l pe Toni Grecu, "sa nu fim patimasi si sa privim lucrurile cu umor".

  Nu prea am gasit in presa noastra neutralitate si obiectivitate. Trebuie sa depui mare efort sa iti dai seama pana unde tine adevarul si unde incep exagerarile. As face o trecere in revista
  PONTA = mincinos, plagiator, violator al justitiei
  IOHANNIS = ascuns, dubios
  UDREA = trecuta pe la guvernare, deci minjita
  MACOVEI = cinstita, dar fara capacitatea de a lupta cu SISTEMUL
  DD = papagal
  TARICEANU = vorbeste frumos dar e parte din SISTEM
  ALTII = vai de capul lor

  Eu cu cine votez?
   #showComment


Abonare la comentarii cu RSS


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri