Inalta Curte: Dan Adamescu, Elena Roventa si Sorin Viziru raman in arest la domiciliu

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 20 octombrie 2014, 17:07 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Dan Adamescu si judecatorii Elena Roventa si Sorin Viziru raman in arest la domiciliu, dupa ce instanta suprema le-a respins, luni, cererile de inlocuire a masurii cu controlul judiciar, transmite Mediafax.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca omul de afaceri Dan Adamescu si judecatorii Elena Roventa si Sorin Viziru sa fie judecati in arest la domiciliu, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa. Decizia instantei supreme este definitiva.

Instanta a respins astfel contestatiile lui Adamescu, Roventa si Viziru la decizia din 10 octombrie a Curtii de Apel Bucuresti, prin care a fost mentinuta masura arestului la domiciliu in cazul celor trei, constatand ca aceasta este legala si temeinica.

Dan Adamescu a fost in scaun cu rotile la instanta suprema, acesta fiind ajutat de catre persoanele care l-au insotit.

In 10 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea lui Adamescu de a i se permite sa plece din imobilul unde executa arestul la domiciliu, in perioada 13-18 octombrie, pentru a merge la o clinica de ortopedie.

Si judecatorii Roventa si Moldovan au primit atunci permisiunea de a merge la Spitalul Militar si, respectiv, la Spitalul Fundeni. Elena Roventa a formulat cererea pentru 29 octombrie, cand ar urma sa mearga la Spitalul Militar pentru o interventie medicala, iar Moldovan pentru 13 octombrie, in vederea unor controale si tratamente la Spitalul Fundeni.

In 24 iunie, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe magistratii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, si pe Dan Adamescu, in stare de arest, precum si pe omul de afaceri Iosif Armas, in stare de libertate, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa. Cei patru judecatori au stat in arest preventiv din 20 mai pana in 30 august, cand instanta suprema a dispus masura arestului la domiciliu.

Adamescu este acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa. El a fost arestat preventiv din 6 iunie pana in 30 august, cand si in cazul lui instanta suprema a decis definitiv inlocuirea masurii cu arestul la domiciliu.

Procurorii i-au trimis in judecata si pe practicienii in insolventa Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fosta Candea) si Emanoil Postelnicu si Gabriel Hanganu pentru dare de mita.

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























881 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by