VIDEO Catalin Harnagea, fost sef SIE: Perchezitia a vizat un contract cu EADS al firmei mele, in care eram asociat cu Dorin Marian

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 16 octombrie 2014, 15:40 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al SIE Catalin Harnagea, a carui locuinta a fost perchezitionata joi dimineata, a declarat, la B1 TV, ca procurorii s-au interesat de un contract incheiat de firma sa, la care era asociat cu Dorin Marian, cu EADS.

Harnagea a precizat ca acest contract s-a derulat doi ani, a inceput "la sfarsitul lui 2005 sau inceputul lui 2006" si a fost un "contract de consultanta direct cu firma franco-germana" legat de proiectul de securizare a frontierelor Romaniei.

Acesta a precizat ca a incasat "un comision, un fee, procent de la EADS pe o anumita perioada de timp in functie de activitatile pe care le desfasuram pentru dansii".

"Nu era o consultanta tehnica, era o punere intr-o situatie conform cu realitatile de atunci din Romania", a continuat acesta, subliniind insa ca nu a desfasurat o activitate de a "aduce sau recomanda firme care sa vanda produse sau sa achizitioneze de la EADS".

Catalin Harnagea a condus Serviciul Roman de Informatii (SIE) in intervalul 30 iulie 1997-1 februarie 2001, cand Dorin Marian a ocupat functia de consilier prezidential (1996-2000) si sef al Administratiei Prezidentiale (martie-septembrie 2000). Catalin Harnagea a scris, in CV-ul sau, ca a fost, din 2005, consultantul EADS pe proiectul de securizare al frontierelor Romaniei si pe cel de off-set, scrie Mediafax.

Dorin Marian a fost asociat cu Catalin Harnagea intr-o firma, acesta cesionand actiunile in februarie 2007, cu o zi inainte de a fi numit in functia de prim-consilier al premierului din acea perioada, Calin Popescu Tariceanu.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3189 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    In Romania sefu' duce documentele secrete acasa (Joi, 16 octombrie 2014, 15:51)

    RytMx [utilizator]

    Stirile, insulta zilnica la inteligenta noastra colectiva.
  • +3 (3 voturi)    
    Am inteles, putina miere ti-a manjit degetelele (Joi, 16 octombrie 2014, 16:46)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    ...
  • +2 (2 voturi)    
    Au antrenament amandoi ! (Vineri, 17 octombrie 2014, 5:45)

    NicolaeA [utilizator]

    Si-au facut mana cu Tigareta nr.x-y pe vremea tapului presedinte !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by