Brindusa Novac, condamnata cu suspendare pentru conflict de interese si declarata in incompatibilitate

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 15 octombrie 2014, 17:54 Dosare Anticoruptie


Fosta deputata PDL Brindusa Novac a fost condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, potrivit Agerpres.

Intr-un dosar separat, tot instanta suprema a decis definitiv ca Brindusa Novac s-a aflat in stare de incompatibilitate.

In mai 2011, ANI a constatat ca Brindusa Novac, deputat si director al "Circ & Variete Globus" Bucuresti, a incalcat legislatia privind regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, deoarece, in perioada 5 decembrie 2006 - 12 mai 2009, in calitate de persoana fizica, precum si in calitate de asociat in cadrul SC Sidus Artis SRL, ar fi incheiat 11 contracte de colaborare, precum si contracte pentru realizarea unor spectacole de catre Circul Globus Bucuresti (in prezent "Circ&Variete Globus" Bucuresti).

ANI sustinea atunci ca Brindusa Novac s-a aflat in conflict de interese in materie administrativa, deoarece ar fi semnat, in calitate de persoana fizica, cu "Circ & Variete Globus" Bucuresti, doua contracte de realizare a scenariilor si regiei pentru doua spectacole, precum si un contract de colaborare incheiat intre "Circ & Variete Globus" Bucuresti si SC Sidus Artis SRL, societate in cadrul careia a detinut, pana la 23 iunie 2010, calitatea de asociat. Valoarea totala a celor trei contracte semnate este de 443.440 lei.

De asemenea, ANI sustinea ca exista indicii privind savarsirea de catre Brindusa Novac a infractiunii de conflict de interese, deoarece ar fi semnat, in perioada 5 decembrie 2006 - 10 aprilie 2008, in calitate de director/manager la "Circ & Variete Globus" Bucuresti, contracte de realizare a regiei si a scenariilor pentru spectacole cu SC Sidus Artis SRL, societate in cadrul careia avea calitatea de asociat, cu o cota de participare de 50%.

Valoarea totala a celor 11 contracte semnate cu incalcarea legislatiei privind conflictul de interese in materie administrativa, precum si a celei prevazute de Codul penal al Romaniei este de 1.194.032 lei.

La 23 februarie 2011, ANI a constatat si starea de incompatibilitate in care s-a aflat Brindusa Novac ca urmare a exercitarii simultane a demnitatii de deputat si a functiei de director manager la "Circ & Variete Globus Bucuresti".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1749 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by