Perchezitii in Bucuresti, la persoane si firme de paza suspectate de evaziune de 10 milioane de euro. In vizorul autoritatilor, Shelter Security

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 29 septembrie 2014, 9:06 Dosare Anticoruptie


Zece perchezitii au loc, luni dimineata, in Bucuresti si judetul Ilfov, fiind vizate locuintele mai multor persoane si sediile unor firme suspectate de evaziune fiscala in domeniul serviciilor de paza si securitate, prejudiciul in acest caz fiind de aproximativ 10 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, 80 de politisti de la Directia de Investigare a Fraudelor, de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, specialisti criminalisti si SIAS (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, fac, luni dimineata, zece perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, fiind vizate persoane si societati comerciale suspectate de comiterea unor infractiuni economice in domeniul serviciilor de paza si securitate.

Perchezitiile se desfasoara intr-un dosar penal in care procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti fac cercetari pentru evaziune fiscala.

"In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii prestatoare de servicii de securitate si paza ar fi creat un circuit infractional format din zece societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive in perioada 2009-2012, in valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", arata sursa citata.

Astfel, in contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii, bugetul de stat fiind, in acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

In urma perchezitiilor, 12 persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, perchezitiile au loc la sediul firmei de paza "Shelter Security", care apartine omului de afaceri Alin Ionescu, si la locuintele unor persoane fizice, prieteni si angajati ai lui Ionescu.

Confom surselor citate, acesta si-ar fi convins mai multi angajati si prieteni sa infiinteze firme pe numele lor, dupa care intre ¬Shelter Security¬ si aceste societati, care in realitate ar fi fost controlate tot de Ionescu, au avut loc mai multe tranzactii fictive de prestari servicii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2088 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Armatele private, mafia și politicul (Luni, 29 septembrie 2014, 15:36)

    patrick_higher [utilizator]

    Firmele de pază sunt niște armate personale de fapt, oricând posibil de pus la dispoziția cui plătește mai mult. OK, se va zice, e o afacere și atât. Bun, doar că într-un stat slab, corupt, aflat la mâna oligarhilor, a încrengăturii mafiei interlope și a celei politice, a serviciilor secrete, aceste adunături de dulapuri umblătoare pot fi asmuțite împotriva celor neînarmați, a oponenților politici, a întreprinzătorilor care nu „cotizează” noua „taxă de protecție” etc. etc.
    Avem nevoie de o Poliție puternică și respectabilă, cu diversele sale forme - națională și comunitară -, iar aceste „firme de pază” trebuie desființate și interzise prin lege!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by