VIDEO DNA a inceput urmarirea penala in rem in urma plangerii penale depuse de Klaus Iohannis privind OUG care permite migratia alesilor locali

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 12 septembrie 2014, 10:44 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarire penala in rem in urma plangerii penale depuse de liderul PNL Klaus Iohannis impotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru initierea OUG 55 privind migratia alesilor locali, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanti ai institutiei.

Ordonanta de Urgenta a fost semnata de premierul Victor Ponta si contrasemnata de vicepremierii Gabriel Oprea si Liviu Dragnea.

Urmarire in rem inseamna ca cercetarile procurorilor se desfasoara fata de fapte, nu fata de persoane. Ulterior, o urmarire in rem poate duce la inceperea urmaririi penale fata de persoane.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus marti o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie impotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru initierea ordonantei de urgenta 55/2014 care permite migratia politica a alesilor locali pentru 45 de zile.

Plangerea penala depusa la DNA a fost semnata de Klaus Iohannis, principala acuzatie fiind cea de abuz in serviciu, "impotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal".

Iohannis reclama faptul ca "au fost aduse vatamari" prin OUG 55/2014 tuturor candidatilor la alegerile prezidentiale si in general interesului public care vizeaza desfasurarea alegerilor in conditii de egalitate de sanse si de legalitate.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7822 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    Dati si eplicatia (Vineri, 12 septembrie 2014, 10:51)

    CatalinBanu [utilizator]

    Adica DNA momentan analizeaza doar daca fapta este sub incidenta legii penale. Nu se ia in considerare si Dragnea. In cursul anchetei se va decide cine a participat la fapta, etc...
  • +18 (20 voturi)    
    Felicitari Johannis (Vineri, 12 septembrie 2014, 10:59)

    GeorgKastenholzer1 [utilizator]

    Speram ca DNA sa -si faca datoria si sa anuleze OUG 55 , atunci toti dezertorii isi vor pirde functia de primar .
    Doamne ajuta !
    • +6 (8 voturi)    
      excelent (Vineri, 12 septembrie 2014, 11:37)

      rz_ [utilizator] i-a raspuns lui GeorgKastenholzer1

      Ma tot gandeam care e solutia pentru cazul cand guvernul da OUG intr-o situatie in care nu are voie. De ex sa restranga puterea CC. Sau sa modifice legea electorala ori ceva strans legat de ea cand nu ar avea voie. Adica n-ai voie, dar au facut-o si gata, e buna facuta. Oricum nu mai poti s-o repari, a intrat in vigoare, dar cineva sa plateasca.

      La DNA ne e salvarea. Da, fac un abuz in serviciu, deci trebuie sa raspunda pentru asta. In felul acesta ministrul justitiei care avizeaza legalitataea actului trebuie sa fie aspru pedepsit pentru ca unul din rolurile lui cele mai importante este sa se asigure de legalitatea actelor emise de guvern.
    • +5 (5 voturi)    
      totusi, trebuie sa aiba si DNA limitarile lui (Vineri, 12 septembrie 2014, 11:41)

      rz_ [utilizator] i-a raspuns lui GeorgKastenholzer1

      Dar sa nu exageram, OUG nu poate fi anulat de DNA, DNA aplica legea (de fapt judecatorul o face). O instanta insa poate constata nulitatea actului din moment ce nu au fost respectate conditiile. Dar cei plecati nu au nici o vina ca guvernul e prost, n-au cum sa-si piarda mandatul. Cel mai bun lucru care s-ar putea obtine ar fi sa-i oblige sa revina in partidul din care au plecat.

      Dar e ca in casnicie, daca nu-ti iubesti nevasta, te poate obliga instanta sa te intorci sau sa o primesti inapoi, dar asta nu repara absolut nimic.
  • +18 (18 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 12 septembrie 2014, 11:01)

    [anonim]

  • +11 (11 voturi)    
    Migrația politică trebuie înterzisă în Constituție (Vineri, 12 septembrie 2014, 11:20)

    visio [utilizator]

    în lumea civilizată este o chestie de bun-simț; până acum am trecut cu vederea, însă în România nu se respectă niciun principiu, nico valoare. Deci trebuie să o scriem în Prima Lege a unei Națiuni.
    • -15 (15 voturi)    
      dimpotrivă (Vineri, 12 septembrie 2014, 11:56)

      Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui visio

      Migraţia politică trebuie garantată prin lege. Fiecare cetăţean este liber să adere când vrea şi la ce vrea.
      • +11 (11 voturi)    
        Da, e liber (Vineri, 12 septembrie 2014, 12:12)

        avint [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        Sa-si schimbe partidul dupa ce isi termina mandatul.
        In urmatoarea campanie este liber sa-si aleaga alt partid sub a carui sigla sa candideze.
        Altfel, se numeste inselaciune fata de alegatori sau lasitate.
      • +7 (7 voturi)    
        tu esti uneori chiar comic (Vineri, 12 septembrie 2014, 12:53)

        cian [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        ... asa ... in prostia ta ...
      • +9 (9 voturi)    
        Depinde (Vineri, 12 septembrie 2014, 12:54)

        gamma [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        Daca e independent poate face ce vrea .Daca a fost votat pe liste de partid , ori pierde functia ori sta locului . Migratia e o chestie murdara dar nimic nu e mai murdar decat schimbarea regulilor in timpul jocului ... temporar .La fotbal ar fi ca se pedepseste faultul in careu ... dar nu cand echipa PSD e in aparare !
      • +4 (4 voturi)    
        Un om inteligent ramine (Vineri, 12 septembrie 2014, 15:38)

        banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        cu GURA CASCATA , de aberatiile pe care le debitezi ! Da are dreptul sa adereze la partidul la care vrea .Dar nu si dupa ce a fost mandatat de alegatorii circumscriptiei in numele unui partid .Deci te rog ,si-asa a devenit o obisnuinta, TOARNA-TI O GALEATA DE C..... T in cap in loc de apa !
      • 0 (0 voturi)    
        pt răspunsul tău, te numesc premier (Vineri, 12 septembrie 2014, 21:27)

        visio [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        meriți și chiar ai resurse nebănuite :)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by