Curtea de Apel Bucuresti dispune ca Nicusor Constantinescu sa fie dat in urmarire internationala

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 29 august 2014, 18:08 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Un judecator al Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a admis, vineri, o contestatia in anulare a procurorilor anticoruptie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucuresti sa emita mandat european de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu si sa-l dea pe acesta in urmarire internationala, informeaza Mediafax. Decizia poate fi contestata de catre avocatii fostului presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, dupa mai multe amanari de pronuntare, desfiintarea unei decizii a Tribunalului Bucuresti prin care aceasta instanta a respins solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de emitere a unui mandat de arestare si dare in urmarire internationala a lui Nicusor Cosntantinescu.

Procurorii anticoruptie au facut o contestatie in anulare in acest caz, dupa ce un alt judecator al CAB a mentinut decizia Tribunalului Bucuresti.

Astfel, instanta CAB a admis, vineri, calea extraordinara de atac facuta de procurorii DNA si a desfiintat decizia Tribunalului.

Prin aceasta decizie, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca Tribunalul sa emita mandatul de arestare pe numele lui Constantinescu si totodata sa il dea pe acesta in urmarire internationala.

Decizia de vineri a Curtii poate fi contestata cu apel de aparatorii lui Nicusor Constantinescu.

Unul dintre avocatii lui Constantinescu a declarat, pentru Mediafax, ca va introduce chiar vineri contestatia, la instanta suprema.

In 7 august, tot CAB a decis, definitiv, arestarea preventiva a lui Constantinescu. Intrucat acesta se afla de mai multe luni in SUA, unde s-a operat, a fost necesara demararea procedurii de extradare.

Tribunalul Bucuresti dispusese, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. In motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucuresti a aratat ca Nicusor Constantinescu a incalcat in mod flagrant obligatiile care i-au fost impuse in cadrul controlului judiciar, el neavand nicio justificare. In acelasi document, judecatorul a mai spus ca nu s-a facut dovada necesitatii ca Nicusor Constantinescu sa ramana pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizand ca exista posibilitatea efectuarii unui astfel de tratament si in Romania.

Dupa emiterea mandatului de arestare preventiva, Constantinescu a fost suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta. El a cerut in instanta anularea deciziei de arestare preventiva luata de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, aceasta cerere urmand sa se judece pe 12 septembrie la Tribunalul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1824 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    :)) (Vineri, 29 august 2014, 23:10)

    I [utilizator]

    il gasiti la terasa!
    • +6 (6 voturi)    
      Capul lui Motoc vrem ! (Sâmbătă, 30 august 2014, 0:53)

      m1ha1 [utilizator] i-a raspuns lui I

      Toti basinosii astia sunt deasupra Legii. Cand vom vedea si noi asumarea responsabilitatii la boierii care tot fura de sute de ani. Ceausescu si tinerii de la Revolutie au murit degeaba atata timp cat astia au cumul de pedepse, gratieri si in cel mai rau caz o treime din pedeapsa pentru milioane de euro FURATI din buzunarul prostimii. La inchisoare isi descopera ei cancere si le trateaza cu mici si tigari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by