Expertiza in dosarul lui Radu Mazare a fost finalizata; judecarea a fost amanata pentru 2 septembrie/ Mazare: Kovesi ar trebui suspendata din functie

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 1 iulie 2014, 14:44 Dosare Anticoruptie


Expertiza dispusa de instanta in dosarul primarului Radu Mazare, privind retrocedarea mai multor terenuri din judetul Constanta a fost finalizata, insa Curtea de Apel Bucuresti a amanat discutarea acesteia pana in 2 septembrie, pentru ca persoanele implicate in proces sa o poata consulta, transmite Mediafax.

"Expertiza a venit in urma cu cateva zile. Se acorda un nou termen in 2 septembrie, pentru consultarea expertizei", a spus magistratul de la Curtea de Apel Bucuresti care judeca dosarul in care primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, este judecat alaturi de alte 36 de persoane, pentru atribuirea nelegala a unor terenuri.

Procurorul DNA prezent in sala de sedinta a atras atentia asupra faptului ca "din concluziile expertului lipseste consecventa logica", insa instanta a stabilit ca aceasta expertiza sa fie discutata la termenul din 2 septembrie.

"Este foarte complexa expertiza. Vizeaza 120 si ceva de terenuri. Ea a fost incheiata de expert. Sunt si experti parte, n-au apucat sa ia la cunostinta si sa-si spuna punctele de vedere nici expertii parte. Stiu ca la un moment dat comenta ceva procurorul ca la pagina 2700 si nu stiu cat e ceva in neregula. Ca sa intelegem despre ce vorbim, trebuie studiata toata aceasta expertiza, impreuna cu expertii parte, vazute punctele de vedere ale celorlalti experti parte", a spus Radu Mazare, dupa ce instanta a amanat discutarea dosarului.

Pe de alta parte, Radu Mazare a mai declarat marti ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ar trebui suspendata din functie si cercetata pentru modul in care a "tergiversat" dosarele in care este implicat Mircea Basescu, scrie Agerpres.

"Doamna Kovesi, inainte de a da sugestii judecatorilor, ar trebui sa dea niste explicatii cum e cu fratele presedintelui, cu tergiversarea dosarelor, cum a mutat dosarele in anul 2011. Ea trebuie sa explice cum a luat dosarul procurorului Iacobescu, unde sunt interceptarile din 2011. De ce nu s-au facut perchezitii la rude? Poate gaseau banii tiganilor. Pe mine m-au perchezitionat si fratele si mama, prietenii. La Basescu, nimic. In opinia mea, ea ar trebui suspendata, trasa pe dreapta, cercetata de un procuror si daca e curata sa revina", a spus Mazare.


Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri.

Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro in dauna municipiului Constanta, potrivit DNA.

In acest dosar, alaturi de Radu Mazare sunt judecati Nicusor Daniel Constantinescu - presedintele Consiliului Judetean Constanta, fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron - fost consilier municipal, Cristian Talpau si Nora Alina Chirca - consilieri juridici, precum si Bogdan Ghitulescu - fost consilier juridic.

De asemenea, au fost trimisi in judecata Andrei Sozanski, Gratiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, functionari din Primaria Constanta, precum si Luminita Calatoru si Silvia Stanciu - functionare in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, precum si mandatari, mostenitori ai persoanelor indreptatite - Elena Stefanescu si Laura Mariana Lese -, cesionarii cumparatori de drepturi succesorale si interpusii cumparatori de terenuri.

Cele 37 de persoane sunt acuzate ca au incalcat Legea 10/2001 privind persoanele indreptatite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile in natura, competenta de solutionare a cererilor de restituire, intinderea suprafetei revendicate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3833 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    Oh, vai! (Marţi, 1 iulie 2014, 14:50)

    aiureantramvai [utilizator]

    Cand e vorba de magariile facute de tine, incerci sa gasesti un bau-bau mai rau si mai urat decat tine, poate poate deturnezi atentia votantului prostanac, nu? Cam greu, stimabile, foarte greu! Ar trebui sa areti cu degetul undeva spre cloaca din parlament sau spre Palatul Victoria
  • +8 (8 voturi)    
    ca sa vezi tupeu.... (Marţi, 1 iulie 2014, 15:02)

    marabul [utilizator]

    baietii isi tot dau cu parerea....ce aiti zice sa treceti in fruntea parchetului si al dna ului....Mazare-Voiculescu.....veti intra in istorie...in cea trista!!!rusine sa ne fie ca ii toleram
  • +7 (7 voturi)    
    sa inteleg ca (Marţi, 1 iulie 2014, 15:26)

    isitoq [utilizator]

    mazare n-ar avea nimic impotriva ca si el sa "fie tras pe dreapta, cercetat de un procuror si daca e curat sa revina"? sau poate gresesc. hmmm
    • +6 (6 voturi)    
      el e curat cinstit si tras pe stanga (Marţi, 1 iulie 2014, 15:38)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui isitoq

      .
  • +7 (7 voturi)    
    Don mazare (Marţi, 1 iulie 2014, 15:48)

    KostasP [utilizator]

    Numa' 2700 de pagini domne',la valoarea d-vstra?
  • 0 (0 voturi)    
    Contra propunere: Mazare eutanasiat penal! (Miercuri, 2 iulie 2014, 5:34)

    Plagarus [utilizator]

    Whole Life Tariff,mai " animalule " !
    "Este mai bine sa fii urat pentru ceea ce eşti, decat sa fii iubit pentru ceea ce nu esti (Anatole France), deci, este mult mai bine sa fii incarcerat vinovat (pentru ceea ce esti urat !) intr-o tara in care sanctiunile penale sunt blande, decat nevinovat (pentru ceea ce esti iubit !), intr-o alta tara, in care sanctiunile penale sunt aspre".
    In Romania RCV (Inchisoarea pe viata ) incompresibilitatea este de 20 de ani, dupa care este posibila amenajarea pedepsei !
    Primarele stie ca dreptul in Madacascar este inspirat din sistemul anglo-saxon de tip jurisprudenta "common law", civilist-cutumiar idem si in: Burkina Faso, Etiopia, Gabon, Guineele, Indonesia, Mali, Niger, RDC, Ruanda, Senegal, Taiwan, Togo, Burundi, Republica Congo, Correa de Nord, Coasta de Fildes !!

    Madacascar live, film ce va avea premiera pe plaja 3 Papuci prezintă aventurile leului Raducu, zebrei Victor Viorel, hipopotamului Nicusor, girafei Felix şi ale prietenilor lor lemurieni, care reuşesc să evadeze de pe insula pe care eşuaseră şi, în loc să se îndrepte spre Statele Unite, ajung în Africa, unde fac cunoştinţă cu familia leului Raducu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by