DNA confirma informatia ca ministrul Cazanciuc a propus-o pe sotia fostului sef IPJ Mehedinti Constantin Ponea, retinut in dosarul Duicu, la conducerea Sectiei Judiciare a DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 30 iunie 2014, 3:21 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie confirma informatia ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a propus-o pe data de 2 septembrie 2013 pe Elisabeta Ponea, sotia fostului inspector -sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, Constantin Stefan Ponea, in functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare a DNA. Informatia, cuprinsa acum in propunerea de prelungire a arestarii preventive a baronului de Mehedinti Adrian Duicu, a fost prezentata in exclusivitate de Hotnews.ro pe data de 3 aprilie si dezmintita, la acea vreme, de Robert Cazanciuc.


Fragmente din propunerea de prelungire a arestarii preventive a lui Adrian Duicu:


La data de 2 septembrie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis inculpatului PONEA CONSTANTIN STEFAN un mesaj SMS cu urmatorul continut: "Zilele.astea.o.sa.fie.contactata.sotia.ta".

La data de 4 septembrie 2013, Ministerul Justitiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita PONEA ELISABETA sa fie numita in functia de procuror sef al Sectiei Judiciare a Directiei Nationale Anticoruptie.

Inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN a promis numitului PONEA CONSTANTIN STEFAN ca isi va folosi aceasta influenta, ceea ce a si facut, cum se va vedea in cele ce urmeaza, pentru a-i determina pe acestia sa faca acte care intra in atributiilor lor de serviciu; anume, in cazul celor dintai (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane) sa il mentina temporar pe numitul PONEA STEFAN in functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti (aceasta in situatia in care exista posibilitatea, iar pentru numitul PONEA CONSTANTIN STEFAN, "pericolul" ca in aceasta functie sa fie numita o alta persoana), iar la o data ulterioara (cand va dori numitul PONEA CONSTANTIN STEFAN, in functie si de "promovarea" sotiei sale, cum se va vedea in cele ce urmeaza) sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa o numeasca pe numita POPEA ELISABETA (sotia numitului PONEA CONSTANTIN STEFAN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova) intr-o functie de conducere in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.



Potrivit referatului DNA in cazul Duicu, la solicitarea premierului Victor Ponta, seful Politiei Romane, Toba Petre, s-a prezentat la Guvern, unde s-a intalnit cu baronul de Mehedinti Adrian Duicu, care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea Constantin Stefan in functia detinuta  (inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti) si promovarea sa ulterioara intr-o functie de conducere la Bucuresti. Duicu si Ponea au fost arestati preventiv in acest dosar.

Elisabeta Ponea, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova si sotia fostului inspector sef al IPJ Mehedinti retinut in dosarul Duicu, a fost propusa in septembrie 2013 de ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, la sefia sectiei judiciare din cadrul DNA, in timpul tentativei de schimbare a esalonului doi de procurori-sefi, scria pe 3 aprilie Hotnews.ro, citand surse judiciare. Numele Elisabetei Ponea, propus atunci de Cazanciuc, a trecut neobservat, deoarece aceasta viza functia de sef al sectiei judiciare. Toata atentia era concentrata anul trecut pe incercarea de schimbare a procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru de la conducerea sectiei 1.  Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, la acea vreme, ca "Nu am formulat o asemena propunere. D-na Ponea a fost unul dintre zecile de magistrati care au fost la Ministerul Justitiei in perioada in care incercam sa gasim procurori adecvati pentru diversele functii de conducere libere, vacante la nivelul conducerii Ministerului public, d-na Ponea avand 2 mandate de procuror general la Parchetul Curtii de apel Craiova in perioada 2006-2012, deci un om cu foarte mare experienta care teoretic poate sa aspire la o functie de conducere la nivelul Ministerului Public. D-na Ponea nu se regaseste printre propunerile facute de Ministrul Justitiei nici pentru Parchetul General, nici pentru alta structura de parchet. Propunerile ministrului au fost cele care sunt deja in momentul de fata in functie"






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7040 vizualizari

  • +26 (28 voturi)    
    Procurorii onesti isi fac meseria, nu fac politica (Luni, 30 iunie 2014, 6:08)

    hotnewsfil [utilizator]

    Noterietatea se aduna si prin fapte rele, prin minciuni repetate, pana se fixeaza, uneori obsesiv, in mentalul colectiv.
    Borfasii de diferite soiuri, fiind si smecheri, ies in evidenta mult mai repede si mai pregnant decat profesionistii onesti, cinstiti.
    Unii dintre borfasi se dedau si la talharii ordinare.
    Altii- mai de soi-, cei cu 'gulere albe' - consumatorii de icre negre, posesorii de vile luxoase, bautori de sampanie scumpa, se imbogatesc intrand in politica.
    Intrand in politica, acesti 'dotati de la natura' cu inclinatia spre jefuirea cetatenilor onesti, au, ca unic scop major, accesul la banul altora, la puterea care sa le favorizeze avansarea rapida, sa ii protejeze de repercursiunile juduciare, intra in politica, se alatura unora ce au aceleasi intentii bine disimulate, sub titlul : 'lupta pentru bineraceri dezinteresate,destinate marii majoritati a concetatenilor lor.
    Ca si hotii de rand, tot asa si potentialii borfasi care 'ataca' pe calea politicii, au in mentalitate, genetic sau dobandit, credinta ca 'este pacat sa muncesti, sa iti faci cinstit meseria, sa fi util societatii, sa faci pasiune pentru o profesie, atata timp cat poti sa fii 'baiat destept', imbogatindu-te prin jefuirea celor cinstiti.
    Adunati in haite (pardon, partide politice), borfasii de soi isi fac si legi pe care sa si le aprobe chiar ei, care sa le inlature eventualele bariere pe calea imbogatirii si care sa ii protejeze fata de justitie.
    Asa cum sunt organizati tiganii in puzderia de clanuri, mici si foare mari si puternice, care se lupta nu numai cu potentiele lor victime, ci si intre ei, pentru suprematie, tot asa politicienii se organizeaza in partide care lupta cu victima lor (poporul) si intre ei. Ca sa se apere, se incusresc intre ei.
    Aceste doua preocupari de beligeranta apartin si bandelor de mafioti, traficantilor de toate felurile(prostituate, droguri).
    Borfasii cu studii universitare renunta repede la profesie si intra in politica, exemple fiind si Ponta, Cazanciuc.
    • +20 (20 voturi)    
      la brutarie (Luni, 30 iunie 2014, 8:23)

      cevreitu [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      cazanciuc la brutarie
    • +8 (8 voturi)    
      La subiect (Luni, 30 iunie 2014, 10:52)

      grimis [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      A-ţi văzut unde sta dreptatea ?
      Mi-a plăcut comentariul dumnevoastră.
  • +27 (27 voturi)    
    "Baronii" Munchausen ai psd-ului ! (Luni, 30 iunie 2014, 7:43)

    gica43 [utilizator]

    Ma intreb daca exista-totusi-in acest guvern,vreun ministru care sa nu fie mincinos ordinar,sau tot guvernul trebuie sa posede "calitatea"pe care ponta a dus-o la perfectiune !!!
    • +9 (9 voturi)    
      Nu (Luni, 30 iunie 2014, 12:15)

      Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui gica43

      Raspunsul este: NU!
  • +1 (17 voturi)    
    Aici e ceva putred (Luni, 30 iunie 2014, 8:00)

    xrogo [utilizator]

    Cazanciuc si CSM nu confirma aceasta propunere,procurorii cica au hartia,pe cine sa credem?
    Hai sa zicem ca domn Cazanciuc fiind om politic poate sa minta,intra in specificul meseriei,dar CSM care este chintesenta justitiei n-ar trebui sa minta.
    • -11 (15 voturi)    
      Comment sters de user (Luni, 30 iunie 2014, 10:13)

      Reticentul [anonim] i-a raspuns lui xrogo

  • +15 (19 voturi)    
    si, evident, (Luni, 30 iunie 2014, 8:10)

    cezy43 [anonim]

    Basescu trebuie sa-si dea demisia de onoare!!!!!!!
  • +18 (18 voturi)    
    ati exprimat adevarul...... (Luni, 30 iunie 2014, 8:13)

    translativus [utilizator]

    ......pur si dur, pentru prostimea rupta-n.......!

    Aceasta "clasa" de escroci nativi sau pervertiti pe parcurs, nu ar fi existat daca nu ar fi existat acest sistem politic perfid in care susnumitii isi pot face mendrele si prospera precum tumorile maligne.

    De aceea militez pentru desfintarea acestui sistem politic ticalos si invit pe toti cei care inca mai gandim liber sa punem bazele unui nou sistem politic in care, asa cum este normal, alesii sunt angajatii si nu stapanii nostri iar castigurile (importante) ale acestora sa fie realizate legal si doar in functie de performante.

    Aceasta se poate face prin administrarea statului prin contract si va duce la o meritocratie sanatoasa in folosul si nu impotriva cetateanului platitor de taxe si impozite, in care escrocii, mincinosii si incompetentii se vor auto-elimina din sistem, tocmai din cauza "calitatilor" lor.
  • +21 (21 voturi)    
    Arestati-l pe Cazanciuc (Luni, 30 iunie 2014, 8:25)

    Matrafirefox [utilizator]

    A mintit ca un P$D-ist de doi bani ce e, nu merita sa fie ministru.
  • +21 (21 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 30 iunie 2014, 8:31)

    polonyca [anonim]

    • +15 (15 voturi)    
      Rușinică??? (Luni, 30 iunie 2014, 10:29)

      Kentt [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

      Păi asta nu-i o minciunică oarecare! E o minciună a MINISTRULUI JUS-TI-ȚIEI din România!

      DEMISIA!!!
  • +9 (9 voturi)    
    E. Ponea asta (Luni, 30 iunie 2014, 11:42)

    Gobelin [utilizator]

    nu era cumva sefa procurorului Iacobescu, care ancheta dosarul Bercea-M.Basescu?
    nu cumva e chiar cea care i-a luat dosarul?
    nu cumva A3, care-l victimizeaza pe Iacobescu, sa dea si informatia asta?
    sa vedem si noi a cui victima era Iacobescu, nu?
    mama lor de "deontologi" ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by