Maria Pop, soacra ministrului Daniel Constantin, anchetata de DNA pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 25 martie 2014, 18:38 Dosare Anticoruptie


Maria Pop, soacra ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, este urmarita penal de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Pitesti, pentru luare de mita si fals intelectual in forma continuata (2 acte materiale). Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres, la data savarsirii faptelor Maria Pop era consilier superior in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges.

In acelasi dosar, este urmarit penal si Ionel Catalin Stoica, la data savarsirii faptelor inspector principal in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges, sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, fals intelectual in forma continuata (3 acte materiale), uz fals, participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

DNA sustine ca suspectii Maria Pop si Ionel Catalin Stoica, in cursul lunii august 2013, cu ocazia unui control fiscal efectuat la o persoana fizica autorizata, au primit suma de 500 lei pentru a nu dispune masurile legale ce se impuneau, ca urmare a aspectelor constatate.

Tot cu aceasta ocazie, cei doi functionari au falsificat, prin atestarea unor fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului, inscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce apartinea persoanei fizice autorizate.

Actiunea de fals consta in mentionarea, in cuprinsul acestui registru, a faptului ca activitatea de control a persoanei fizice autorizate s-ar fi efectuat in perioada 13.08.2013 - 15.08.2013.

In realitate, sustin procurorii, aceasta activitate s-a efectuat, integral, la data de 12.08.2013, la o alta adresa decat cea unde figura sediul persoanei fizice autorizate respective.

In continuare, la data de 19.08.2013, Ionel Catalin Stoica a falsificat ordinul de deplasare (delegatie), emis de AJFP Arges, prin mentionarea, in cuprinsul acestui act, a faptului ca, in perioada 19.08.2013 - 21.08.2013, s-a deplasat, cu autoturismul personal, la adresa persoanei fizice autorizate, pentru a efectua inspectia fiscala. Ulterior, a folosit acest inscris falsificat, in vederea decontarii cheltuielilor de transport.

DNA transmite ca in acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4657 vizualizari

  • +17 (17 voturi)    
    intreb si eu (Marţi, 25 martie 2014, 18:54)

    un domn [utilizator]

    da soacra nu era mai bine sa vada de nepoti /nepoate ? ginerele are de returnat bani la felix..si ma bine il ajuta asa..nu cu prostii..gainarii sa il citez pe base
  • +22 (22 voturi)    
    Huooo (Marţi, 25 martie 2014, 18:55)

    ipolitic [utilizator]

    Toti functionarii de la fisc condamna vehement
    fapta celor doi pentru concurenta neloiala si
    spaga de dumping. 500 de lei!? Astia fac de
    rusine sistemul.
  • +17 (17 voturi)    
    DNA (Marţi, 25 martie 2014, 19:00)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Las ca ne apropiem de China si scapa de inchisoare toti penalii..
  • +19 (19 voturi)    
    OMG! Socrella??/Tocmai tu? (Marţi, 25 martie 2014, 19:07)

    soundtrack [utilizator]

    Rubedeniile celui mai cinstit guvern stau la coada la DNA pt. a fi etichetate si 'decorate'.Hahahahahahaha!
    Acum va sare in ochi furibunda calarire a constitutiei in 2012? Pt. asta se vanzoleau viermii, sa scape de puscarie.Base le-a zis bine infractori si puscariabili deoarece majoritatea uslamului a candidat ca sa scape de temnita.Ziua si uslamistul, ora si uslamistul! Nu mai prididesc la breaking news sa-i anunte! Hahahhahaha!
    Desi, daca mai stau sa cuget, nu mai raman oameni cinstiti in tara asta!
    • +9 (9 voturi)    
      stai sa vezi shok si groaza la Pastor (Marţi, 25 martie 2014, 19:16)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui soundtrack

      cu proxima ocazie..din ciclul Memrorialul Dureriii..provocate de Base USLamului...va lua si premiu ala ..al presei..cu lacrimi...soon
    • +9 (9 voturi)    
      cred (Marţi, 25 martie 2014, 19:25)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui soundtrack

      ca guvernarea este pe planul secund, primul plan este cum sa schimbe directia de tara a Romaniei care le da batai de cap.. o justite Europeana care sa aiba efect pe teritoriul Romaniei ar pune cu botul pe labe acesti derbedei.
  • +7 (7 voturi)    
    ce se intimpla in Arges (Marţi, 25 martie 2014, 19:27)

    GeorgeT [utilizator]

    Argesul rosu este persecutat ??, saracii de ei , sunt si ei oameni, au furat , ei si ..dar poate au facut si ceva bine altora.
    Cum se "descurca" cineva mai bine cum sare DNA-ul pe el , ce se intimpla oare, si tocmai in Pitesti unde oamenii lesina la vedera politiei, sunt sensibili adica.
  • -10 (10 voturi)    
    ei acum (Marţi, 25 martie 2014, 19:48)

    pecereu [utilizator]

    Pe finat de mandat incearca sa-l termine pe varan,DNA sa incerce mai bine sa o" carmeasca " ca tot e termen marinaresc ,dupa alegeri o,sa aiba de lucru in cealalta directie PMP,PDL,PNL.......
    Apropo dar pe astia de la DNA nu-i controleaza nimeni???????
    • +4 (4 voturi)    
      Tu de ce nu inveti sa scrii? (Marţi, 25 martie 2014, 21:11)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui pecereu

      corect romaneste...sau esti bolshevic si romana e a doua limba? Ca asa, ar fi scuzabil, desi o persoana inteligenta invata CORECT chiar si a doua limba.
    • +2 (2 voturi)    
      varanul e terminat (Miercuri, 26 martie 2014, 9:58)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui pecereu

      dar se agita si el..in noaptea de 7 spre 8 aprilie cica va visa catushe...te oferi sa ii duci baxuri de mancare si hartie igenica la brutarie ? asa din compasiunea care iti cuprinde sufletzeul tau de bolshevik
  • +6 (6 voturi)    
    Băse îi ia la rând... (Marţi, 25 martie 2014, 20:52)

    visio [utilizator]

    apropo, bunica Turnătorului Șef ce face? Este bine?
  • +4 (4 voturi)    
    Astept cu interes! (Marţi, 25 martie 2014, 23:32)

    GRANDFATHER [utilizator]

    Ca la A3, in emisiunea "Sinteza Zilei" din aceasta seara, domnul director Mihai Gadea&Co. sa abordeze si sa-si spuna parerea despre aceasta stire de breaking news!
  • -3 (5 voturi)    
    las-o jos ca macaie (Miercuri, 26 martie 2014, 0:05)

    Dedalus [utilizator]

    Spaga de 500 lei la un pfa...

    Falsificarea datei controlului...

    DNA pentru asta...

    PUTE!
    • +4 (6 voturi)    
      Caltabos (Miercuri, 26 martie 2014, 4:26)

      Dana Bob [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

      " Putoarea" o fi venit de la caltabosul lui Remes!
      Suntem de rasul lumii!
  • +6 (6 voturi)    
    Ajutor lu ala micu' (Miercuri, 26 martie 2014, 6:15)

    catalin72 [utilizator]

    De ce sinteti rai,trebuie sa-si ajute ginerele sa dea banii inapoi Varanului ....ce vreti,sa ajunga ala micu sa dea in cap la oameni ?! Sau,si mai rau,sa se prostitueze la tv in direct ca Badea ??


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by