Adrian Nastase a sesizat Inspectia Judiciara din cauza ca judecatorii nu au redactat motivarea in dosarul Zambaccian

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 18 martie 2014, 14:44 Dosare Anticoruptie


Fostul premier Adrian Nastase a trimis o sesizare Inspectiei Judiciare, in care reclama ca judecatorii din completul condus de vicepresedintele instantei supreme, Ionut Matei, nu au redactat motivarea in dosarul Zambaccian in intervalul de 30 de zile prevazut de lege, anunta Mediafax. Potrivit unui text publicat pe blogul lui Nastase, acesta a tras concluzia ca "judecatorii completului au incalcat legea". "Este un rationament simplu. Asa mi se pare. Oricum, am fost, in mod inutil, dus de doua ori la Tribunalul Bucuresti, unde nu s-a putut judeca cererea de contopire a pedepselor", mai scrie fostul premier.

Conform articolului 406 din noul Cod de procedura penala, "hotararea se redacteaza in cel mult 30 de zile de la pronuntare", mai precizeaza Adrian Nastase, pe blogul sau.

In sesizarea transmisa Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nastase arata ca membrii completului care l-au condamnat in dosarul Zambaccian, respectiv judecatorii Ionut Matei, Ioana Bogdan, Angela Dragne, Luminita Livia Zglimbea si Cristina Rotaru, au comis abateri disciplinare.

El precizeaza ca dupa ce a fost condamnat, in 6 ianuarie, a formulat, in 21 ianuarie, o cerere de contopire a pedepselor din dosarele Zambaccian si "Trofeul calitatii", care a fost inca judecata la Tribunalul Bucuresti pentru ca ICCJ nu a terminat de redactat motivarea din primul dosar.

"Drepturile mele sunt vatamate grav avand in vedere ca stabilirea cu exactitate a pedepsei ce urmeaza a fi executata poate influenta regimul de detentie care, in conditiile legale, poate fi schimbat din semideschis in deschis", mai arata Nastase, in actul de sesizare a Inspectiei Judiciare.

Oficiali din cadrul Inspectiei Judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca sesizarea fostului prim-ministru a fost inregistrata si data deja in lucru unui inspector.

Aceasta este cea de-a doua sesizare pe care o transmite Adrian Nastase Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul premier a mai trimis o petitie CSM in legatura cu declaratii facute de presedintele Traian Basescu intr-o emisiune televizata, in dimineata zilei in care instanta suprema a dat decizia in dosarul "Zambaccian". Concluzia raportului in acest caz a fost ca declaratiile presedintelui nu au afectat independenta justitiei.

Instanta suprema i-a condamnat in 6 ianuarie, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Fostul premier a fost incarcerat in aceeasi zi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























762 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Marţi, 18 martie 2014, 15:10)

    tenere [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by