Procurorii au schimbat incadrarea juridica a infractiunilor pentru lotul Ioan Niculae - Vosganian- Videanu din dosarul "Gaze ieftine pentru Niculae"

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 10 martie 2014, 13:33 Dosare Anticoruptie


Videanu, Niculae si Vosganian
Foto: Colaj foto
In dosarul "Gaze ieftine pentru Niculae" in care Adrian Videanu si Varujan Vosganian, in calitatea lor de fosti ministri ai Economiei, sunt acuzati pentru o serie de decizii care ar fi favorizat firma Interagro controlata de Ioan Niculae oferind gaze naturale la preturi mai mici, procurorii DIICOT au dispus schimbarea incadrarii juridice a infractiunilor de la “complot” si “subminarea economiei nationale” in invinuirile de “abuz in serviciu” si “constituire de grup infractional organizat”, conform prevederilor noului cod penal.

Reprezentantii DIICOT au confirmat pentru HotNews.ro schimbarea incadrarii juridice a infractiunilor din dosar, mentionand ca aceasta masura a fost luata in 10 februarie, ca urmare a dispozitiilor Noului Cod Penal intrat in vigoare de la 1 februarie.

Reprezentantii DIICOT au mai precizat ca in acest moment dosarul se afla in faza de urmarire penala si au infirmat ca fostul premier Emil Boc ar avea vreo calitate in dosar dupa cum s-a speculat in presa.

Detalii despre dosarul "Gaze Ieftine pentru Niculae"

Procurorii ii acuza pe Videanu si Vosganian ca ar fi favorizat compania Interagro, detinuta de magnatul Ioan Niculae, sa obtina preturile preferentiale de la compania de stat Romgaz, cauzand un prejudiciu de 130 de milioane de euro.

Dosarul a fost dezvoltat dintr-un dosar mai vechi, inceput in ianuarie 2012, care-i avea in centru pe Ioan Niculae si angajati ai Ministerului Economiei.

Atunci, pe 4 ianuarie 2012, pe numele mai multor directori din cadrul Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si societatii Romgaz s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru ca ar fi favorizat firma InterAgro prin preturi preferentiale la gaze.

Detalii aici despre mega-dosarul de subminare a economiei nationale.

Pe 2 septembrie 2013, DIICOT a solicitat inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian si a inceput urmarirea penala fostului ministru Adriean Videanu.

In cazul lui Vosganian Senatul a respins cererea. Vosganian a demis din functia sa de ministru, dar a ramas parlamentar si se bucura in continuare de imunitate parlamentara

Vezi aici Stenogramele discutiilor intre Adrian Videanu si Ioan Niculae







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4377 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Probleme, Gigel? (Luni, 10 martie 2014, 14:15)

    Leon_Magnificul [utilizator]

    Nice. Cu o noua incadrare, probabil mai realista, procuratura va putea sa inainteze Parlamentului o noua cerere de urmarire penala a unui parlamentar care se intimpla sa fie acum in opozitie.
  • 0 (0 voturi)    
    Ingasaminte fara gaze =0 productie !!! (Luni, 10 martie 2014, 15:51)

    andreesanu [utilizator]

    Agricultura competitiva fara ingrasaminte =o poveste !
    Ingrasaminte de baza fara gaze naturale = 0 productie!
    Cind se vrea subventie pentru agricultura sa se dea la cel care trudeste pamintul nu la cel care poate exporta ce-a produs cu gaze subventionate dupa ce-a luat moaca toata industria de ingrasaminte a Romaniei care a fost "privatizata" pe povesti si pe interese !!!
  • +2 (2 voturi)    
    Petitie (Luni, 10 martie 2014, 16:01)

    ipolitic [utilizator]

    Rog frumos grațierea lui Gica Vosganian si lui
    Gica Videanu, amândoi din generația de aur a
    politicii românești, au dat multe goluri în niște meciuri
    în care noi am fost spectatori plătitori
    de bilete.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by