UPDATE Dan Voiculescu nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucuresti la primul termen al apelului in dosarul ICA/ Procesul a fost amanat pana pe 8 aprilie

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 7 martie 2014, 9:50 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri sa amane pana pe 8 aprilie primul termen al apelului declarat in dosarul in care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Voiculescu nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri sa amane pana pe 8 aprilie primul termen al apelului declarat in dosarul in care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Voiculescu nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit B1.ro, o parte dintre acuzati au cerut un nou termen pentru a-si angaja alti avocati. Catalin Sandu Jean a solicitat un nou termen deoarece avocatul sau nu se afla in sala.

O alta inculpata, Vica Ene, a sustinut ca avocatul sau nu este in tara si ca demonstreaza acest lucru la urmatorul termen. Alti inculpati, Flavius Pop si Corneliu Popa au cerut si ei un nou termen pentru angajare avocat.

Tribunalul Bucuresti a decis pe 26 septembrie 2013 condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare si interzicerea mai multor drepturi civile pe o perioada de trei ani, dupa executarea pedepsei.


De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantis, fost ministru al Telecomunicatiilor si angajat al ICA, Jean Catalin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Savulescu si Flavius Pop au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare.

Alti inculpati din dosar, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene si Alexandru Petre, au primit cate cinci ani de inchisoare.

Instanta l-a obligat pe Dan Voiculescu sa plateasca aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentand contravaloarea a peste 18 milioane de actiuni de la ICA donate fiicei sale, Camelia Voiculescu.

De asemenea, Dan Voiculescu si ceilalti inculpati au fost obligati sa plateasca in solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Judecatorii au mentinut sechestru asigurator pus de procurori pe bunurile si conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casa din Bucuresti evaluata la 250.000 euro si un cont deschis la BRD, in care se afla peste 15 milioane lei.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8630 vizualizari

  • +25 (25 voturi)    
    hai si cu Felix la brutarie (Vineri, 7 martie 2014, 9:56)

    un domn [utilizator]

    ajuns acolo o sa le dea painea aia la care ii facea reclama Minci..spor Felix la Framantat !
    • -2 (2 voturi)    
      Voiculescu este nevinovat (Vineri, 7 martie 2014, 22:15)

      AIKO100 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Eradicati coruptia din justitie si poporul roman va renaste ! Voiculescu nu are nici o legatura cu acuzatiile care i se aduc .
  • +25 (25 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 7 martie 2014, 9:56)

    polonyca [anonim]

  • +24 (24 voturi)    
    /// (Vineri, 7 martie 2014, 10:02)

    hmara [utilizator]

    Deja am luat o sticla de sampanie.
    Astept sa o desfac.
    • -2 (2 voturi)    
      !!! (Vineri, 7 martie 2014, 21:19)

      Raluca.H [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Mai așteaptă pana termina Băsescu mandatul atunci o sa ai motiv sa desfaci șampania!!
  • +19 (19 voturi)    
    e datoria noastra (Vineri, 7 martie 2014, 10:12)

    mircearh [utilizator]

    sa le uram "la multi ani " cu repetare !
  • +22 (22 voturi)    
    /// (Vineri, 7 martie 2014, 10:40)

    hmara [utilizator]

    Ofensa si tergiversare.
    Probabil si judecatorii vor actiona ca atare, vor scurta termenul.
    Nu Gadeo?
    Ce zici Badea?
  • +25 (25 voturi)    
    ce sistem e asta? (Vineri, 7 martie 2014, 11:03)

    liberal adevarat [utilizator]

    Ce sistem e asta in care cea mai toxica persoana din Romania manevreaza de ani buni de zile, face si desface guverne, fura pe fata pe dos, ne-o trage la toti si la sfarsit ne da cu tifla. ma scoate din minti asta. WTF!!!?
  • +23 (23 voturi)    
    nu am văzut un infractor care să urgenteze (Vineri, 7 martie 2014, 11:11)

    visio [utilizator]

    rezolvarea cazului; numai așa din răzbunare să spună: ”v-am zis că sunt nevinovat”....
    dacă aveam Justitție, se elibera mandat de aducere; cătușe frumos, bastoane dacă te opui, exact cum au pățit liceenii anul trecut....
  • +17 (17 voturi)    
    ce justitie (Vineri, 7 martie 2014, 11:13)

    Snitzelvienez [utilizator]

    cum adica schimba avocatii?..n-am inteles asta..e clar ca sunt tertipuri de a amana procesul si nu ar trebui permise..a avut timp sa-si gaseasca avocati berechet la cate amanari a avut..bataie de joc cu sistemul actual de justitie!!!
    • +20 (20 voturi)    
      asteapta marea amnistie (Vineri, 7 martie 2014, 11:39)

      iulivalsav [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      asteapta legea amnistiei si gratierii. Credeti ca pnl a fost mazilit degeaba din usl? Au carait ca nu sunt de acord cu legea si varanul a trecut la treba, l-a chemat la ordin pe plagiator si i-a desenat programul.
    • +15 (15 voturi)    
      clar ca sunt tertipuri... (Vineri, 7 martie 2014, 11:49)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      dar sa nu uitam ca tertipuri avocatesti se fac in toata lumea, mai ales la americani...sa vezi acolo tertipuri la apararea mafiotilor.
      Ma rog, Varanul vrea sa amane procesul foarte mult, in speranta ca in noiembrie Ponta castiga alegerile, PSD-ul ia justitia, si procesul lui se va amana la nesfarsit... sa nu uitam ca el a declarat ,,nu am luat puterea pana nu luam justitia".
      Eu sper ca totusi procesul sa se termine pana la alegeri, si sa fie condamnat odata. Definitiv.
      • +8 (8 voturi)    
        Sper totusi... (Vineri, 7 martie 2014, 12:33)

        Piticot9 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        sper ca aceasta amanare va fi un lucru bun in final. Poate chiar dorita de ambele parti ale baricadei, dar din motive diferite. Asadar, sper ca acel articol cu confiscarea extinsa a averii sa intre in vigoare pana la sentinta definitiva. Sentinta de condamnare si recuperare a prejudiciului. Amin!
  • +23 (23 voturi)    
    De ce nu-i inchide pe toti pina pe 8 aprilie? (Vineri, 7 martie 2014, 11:19)

    yoyosm [utilizator]

    sa vezi atunci cum le vin si avocatii si nu mai sunt probleme
  • +18 (18 voturi)    
    Nu ma pricep (Vineri, 7 martie 2014, 11:40)

    tanar_pensionar [utilizator]

    la chichitele justitiei, dar cum vine asta? Fac apel, deci atac (o decizie) si nu ma prezint in ziua atacului. Pai asa se poate lungi la infinit.
    • +6 (6 voturi)    
      Păi, (Vineri, 7 martie 2014, 12:19)

      DelMa [utilizator] i-a raspuns lui tanar_pensionar

      Felix face ce știe cel mai bine. Tergiversează cât poate!
  • +9 (9 voturi)    
    Alo,justitia,mai mult curaj! (Vineri, 7 martie 2014, 12:35)

    EagleEye [utilizator]

    Nu se prezinta?Mascatii dupa el,catuse si adus la tribunal.Nu a venit avocatul?Asta e,de ce l-ai platit pana acum?Problema ta,rezolva cu el."Fotbalistii"abia asteapta pe "profesoru' Felix".
  • +3 (3 voturi)    
    scump (Vineri, 7 martie 2014, 13:13)

    liviusmaximus [utilizator]

    scump proces...sper sa plateasca la final toate cheltuielile ! Apropos, nu-i asa ca postul lui de senator este inca liber ? De ce oare ?
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 martie 2014, 14:54)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    SFIDARE,SFIDARE,SFIDARE !!! (Vineri, 7 martie 2014, 15:16)

    andreesanu [utilizator]

    Pina cind se mai sfideaza o natie de un derbedeu ???.
    Cint mai dureaza jocul de-a justitia ???
    CINE-I PERMITE MASCARADA ASTA ???
  • 0 (0 voturi)    
    Viitoarea Lege a gratierii si amnistiei (Vineri, 7 martie 2014, 15:48)

    ty [utilizator]

    trebuie sa prevada posibilitatea arestatului de a demisioa din aceasta pozitie.
  • -2 (2 voturi)    
    Dosar fals! (Vineri, 7 martie 2014, 16:16)

    Jix [utilizator]

    Este clar pentru toata lumea ca dosarul asta este fals si ca oamenii lui Basescu se straduiesc din rasputeri sa-l inchida abuziv pe felix.
  • 0 (0 voturi)    
    . (Vineri, 7 martie 2014, 16:30)

    Jix [utilizator]

    Voiculescu nu are de ce sa se prezinte la aceste termene. Ele vor fi amanate la nesfarsit pentru ca nu au dovezi in acest sens.
  • +1 (1 vot)    
    Astetari mari (Vineri, 7 martie 2014, 16:41)

    Florin@ [utilizator]

    Felixe tata, de la tine am asteptari mari.
    Opt, zece cincisprezece ani de inchisoare.
    Nu ca amaratii de Becalli.

    Sa-ti dea cat mai mult bah hotule.
  • +1 (1 vot)    
    Traiasca legile din Romania (Vineri, 7 martie 2014, 17:53)

    bigbrother [utilizator]

    Aici se pot intinde procesele la nesfarsit, vii cand vrei la proces, amani de cate ori vrei, avocatii se imbolnavesc subit, ii poti schimba la fiecare infatisare, poti recuza judecatorii, sari de la o instanta de judecata la alta si daca te-ai plictisit de proces, modifici legile a.i sa se prescrie fapta.

    Matza asta turbata nu se va lasa usor, a rezistat pe vremea lui Ceasca, o va face si acum cat mai mult timp. Va cadea pana la urma, au picat si altii mai mari ca el, dar schimbarea sistemului trebuie sa vina din interior, de la magistrati si procurori. Noi ceilalti putem cel mult sustine demersurile lor.
  • 0 (0 voturi)    
    !!! (Vineri, 7 martie 2014, 21:30)

    Raluca.H [utilizator]

    Acest dosar nu este decât o încercare de manipulare din partea marinarului pentru a subjuga trustul Intact.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by