Ploiesti: Mai multi consilieri locali si viceprimarul Iulian Teodorescu, chemati la audieri la DNA

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 17 februarie 2014, 23:11 Dosare Anticoruptie


Mai multi consilieri ploiesteni, intre care si viceprimarul Iulian Teodorescu, vor fi audiati, marti, de procurorii DNA Ploiesti, acestia spunand ca nu li s-a comunicat ce vizeaza ancheta. Viceprimarul Iulian Teodorescu a declarat luni seara, pentru Agerpres, ca a fost convocat telefonic sa se prezinte marti la audieri la sediul DNA Ploiesti, insa nu stie despre ce ancheta este vorba.

Intrebat daca au mai fost chemati la audieri si alti consilieri locali, acesta a spus ca mai are cunostinta despre alte trei persoane, respectiv Adrian Lupu, Marcian Cosma si Catalina Bozianu.

"Am fost convocat. Nu mi s-a comunicat despre ce este vorba, doar ca este vorba despre calitatea de martor", a declarat pentru Agerpres Adrian Lupu.

Un numar de 26 de consilieri locali, city managerul Anca Agapie, secretarul Oana Iacob, sefii directiilor Juridic si Financiar, dar si primarul Iulian Badescu au fost audiati, in luna ianuarie, intr-un dosar in care se efectueaza cercetari cu privire la premierea din bugetul local a echipei FC Petrolul Ploiesti.

La acel moment, Badescu a declarat pentru Agerpres ca ancheta a pornit de la un denunt facut de fosta directoare economica Nicoleta Craciunoiu.

"Este vorba despre o ancheta care vizeaza platile facute de municipalitate catre Asociatia "Lupii Galbeni". Se pare ca verificarile au pornit ca urmare a unui denunt facut de fosta directoare economica Nicoleta Craciunoiu", sustinea Badescu.

Fostul director economic a fost destituit la propunerea Comisiei de Disciplina dupa ce a refuzat sa avizeze o plata catre FC Petrolul Ploiesti.

Consiliul Local Ploiesti a aprobat, la sfarsitul anului 2012, o hotarare "privind cooperarea municipiului Ploiesti cu Asociatia comunitara Lupii Galbeni 2012 in vederea finantarii si realizarii in comun a unor actiuni, servicii si proiecte de interes public local, avand ca obiectiv principal sustinerea si promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti".

Prin aceasta, primarul Iulian Badescu a fost imputernicit sa semneze un contract de cooperare cu asociatia "Lupii Galbeni", valabil pe o perioada de cinci ani competitionali incepand cu sezonul 2012 - 2013, care prevede ca echipa de fotbal ploiesteana primeste un milion de euro de la bugetul local in cazul in care se claseaza pe unul din locurile 10 - 6 in Liga I, iar suma creste la doua milioane de euro in cazul in care echipa se claseaza pe unul din locurile 1 - 5 in Liga I.

De asemenea, contractul prevede acordarea sumei de un milion de euro de la bugetul local in cazul castigarii Cupei Romaniei de catre echipa ploiesteana.

Petrolul Ploiesti a castigat Cupa Romaniei-Timisoreana la fotbal, dupa ce a invins echipa CFR Cluj cu scorul de 1-0 (1-0).

Astfel, municipalitatea trebuie sa plateasca suma de trei milioane de euro pentru performantele sportive obtinute de Petrolul Ploiesti.

Pana in acest moment, Primaria Ploiesti a virat trei transe de bani in conturile Asociatiei "Lupii Galbeni", respectiv 1,2 milioane de euro, 1,3 milioane de lei si 1,7 milioane de lei.

Citeste si Sportul din banii publici: Mai multe nume grele, acuzate ca ar fi efectuat plati nelegale catre diverse echipe






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























949 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    ultima pomană electorală în Ploiești (Luni, 17 februarie 2014, 23:28)

    visio [utilizator]

    elevii și pensionarii care folosesc tramvaiul 101 (Gara de Sud-Spitalul Județean, adică traversează orașul dela Sud la Nord) beneficiază de gratuitate; distracția asta costă cam 60.000.000 lei; ghiciți de unde recuperează Primarul banii....asta apropo de pensia municipală...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by