UPDATE DNA face parchezitii la locuinta si la o firma din Pitesti a deputatului PSD Catalin Radulescu/ Radulescu: Stiu de vineri despre actiunile impotriva mea; Nu imi e teama, altora sa le fie

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 17 februarie 2014, 10:14 Dosare Anticoruptie


Deputatul Catalin Radulescu
Foto: cdep.ro
Procurorii DNA fac perchezitii la locuinta din Pitesti a deputatului PSD Catalin Radulescu si la o firma de constructii la care acesta este actionar majoritar, surse judicare afirmand ca anchetatorii cauta documente privind licitatii publice, transmite Mediafax. Radulescu spune ca stia de vineri despre aceasta actiune "pusa la cale", el sustinand ca nu are de ce sa ii fie teama si adaugand: "Sa le fie teama altora de ce pot eu sa spun".

Conform unor surse judiciare, la ora transmiterii acestei stiri procurorii DNA verifica mai multe documente la sediul unei firme controlate de Catalin Radulescu si pe care acesta a si administrat-o inainte de a deveni parlamentar. Astfel, sunt vizate documente care au legatura cu licitatii publice pentru asfaltari.

De asemenea, au loc perchezitii si la locuinta deputatului PSD.

"Stiu exact ce s-a pus la cale si de catre cine, chiar de vineri. Ei s-au dus acolo cu presa, a fost totul aranjat, stiam de vineri ca vor fi o multime de actiuni impotriva mea. Nu vreau sa comentez pentru ca nu ar fi bine, pana la urma verifica o companie. Eu sunt unul dintre patroni, dar este un alt administrator, eu nu am administrat compania si habar nu am ce se intampla in aceasta companie", a spus deputatul PSD, sustinand ca a fost amenintat.

El a precizat ca administrator al acestei firme este fratele sau, care a fost chemat la actiunea anchetatorilor.

Intrebat daca ii este teama, el a spus ca nu are de ce sa ii fie teama: "De ce sa imi fie teama? Nu mi-e teama, sa le fie teama altora de ce pot eu sa spun. Sunt medic de profesie si toata viata mea am fost in slujba oamenilor. Nu imi fac niciun fel de problema".

Intrebat, de asemenea, de unde crede ca vin amenintarile la adresa sa, el a spus: "Amenintarile pot veni din zona judetului Arges, stiti cum este acest judet (...) Suntem intr-o tara in care totul se face la comanda politica".

Deputatul Catalin Radulescu a declarat pentru Mediafax ca procurorii nu au descins si la locuinta sa, ci numai la sediul firmei de constructii Concordia Con.Strade din Pitesti.

"Este o companie (Concordia Con.Strade -n.r.) care lucreaza si a castigat numai licitatii publice. (...) In Arges am lucrat foarte putin. Este un contract pe la Constanta, mai sunt cateva contrcate. Din sute de licitatii la care a participat in trei, patru ani de zile a castigat trei sau patru licitatii. In rest, a fost eliminata de pe locul intai (...) Probabil asa au invatat unii si altii, ca o competitie politica inseamna razbunare, inseamna actiuni de genul asta, sa trimiti DNA-ul la companii sa verifice lucrari si chestiuni de genul asta. Asta au invatat ei in Arges, asta vor face totdeauna", a spus Catalin Radulescu.

In urma cu o luna, deputatul Catalin Radulescu posta pe internet un mesaj adresat "tuturor coruptilor", prin care le dadea "sfatul prietenesc": "Bucurati-va de posturile pe care le aveti, pentru ca altfel s-ar putea sa intrati intr-un razboi pe care il veti pierde si sa va petreceti anii prin locuri care nu va vor place¬.

"Le transmit un mesaj tuturor coruptilor din opozitie sau din propriul partid sau USL: nu fiti linistiti, pentru ca daca credeti ca daca unii din voi v-ati aranjat dosarele de la DNA ati scapat si chiar aveti tupeu sa va ganditi ca sunteti spalati si curati si va ganditi sa candidati la un anumit moment la sefia Consiliului Judetean Arges. Mai ganditi-va pt ca nu ati reusit sa ma pacaliti nici pe mine nici argesenii. Poate ca vreti sa faceti intelegeri cu anumiti primari care va aseamana, insa nu-l credeti prost pe premier chiar daca va bazati pe prietenii sus puse (¬) Va atentionez, baieti, nu imi fortati mana . Gata, luati mana corupta de pe acest judet. Argesenii au nevoie de altceva . Nu de soferi, ospatarii, fosti securisti, fosti informatori , nu facem raliu cu Argesul si nici spectacole care sa il pacaleasca pe premier . Va dau un sfat prietenesc: bucurati- va de posturile pe care le aveti pt ca altfel s-ar putea sa intrati intr- un razboi pe care il veti pierde si sa va petreceti anii in locuri care nu va vor place", le transmitea deputatul printr-un mesaj pe Facebook adresat "coruptilor" din Arges.

In acelasi mesaj, el mai spunea ca vrea ¬un Arges cu politie necorupta, cu un DNA corect¬.

Contactat telefonic, deputatul Catalin Radulescu declara, la acel moment, ca mesajul sau de pe Facebook este "un semnal de alarma".

De asemenea, intrebat cine sunt coruptii carora li se adreseaza, deputatul argesean afirma, in ianuarie, ca nu va da nume si ca institutiile statului si presa trebuie sa faca publice numele coruptilor.

Catalin Radulescu mai afirma la acel moment ca nu este normal ca licitatiile sa fie castigate de firme de pe locurile cinci sau sase si ca anul acesta lucreaza la un proiect de lege prin care sustine ideea ca la licitatiile publice sa se faca mai intai "o evaluare tehnica a concurentilor", iar dupa aceasta evaluare firmele participante sa depuna oferte financiare.

Procurorii DNA fac perchezitii, luni, la sediul SC Concordia Con.Strade SRL din Pitesti, la care deputatul PSD este actionar majoritar, fiind vizate documente care ar avea legatura cu licitatii publice pentru asfaltari.

Potrivit declaratiei de interese din iunie 2013, Catalin Radulescu este asociat la SC Concordia Con.Strade SRL, avand 73.500 de parti sociale in valoare de 735.000 de lei. De asemenea, el a fost director general al acestei firme, obtinand, in 2011, 11.677 de lei ca beneficii, potrivit declaratiei sale de interese.

Catalin-Marian Radulescu a fost ales, in 2012, deputat in colegiul uninominal nr. 9 din Arges.

El a mai fost deputat si in perioada 1990-1992.

In 2005, el s-a inscris in PSD Arges, iar in 2011 a fost ales vicepresedinte PSD - diaspora si Coordonator PSD - Republica Moldova.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2453 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    oameni de afaceri (Luni, 17 februarie 2014, 10:29)

    corvus coraX [utilizator]

    Toti banditii astia afaceri cu statul. O tzara de asfaltatori, drumari si altii care au devenit asa zis oameni de afaceri... Dac[ ii pui o zi in situatia de a fi cu adevarat capitalitsti, intr-o societatea concurentiala reala, ar da faliment in cinci minute. Niste banditi! felicitari DNA, macar le strica somnul astora, ca natiei putin ii pasa...
  • +6 (6 voturi)    
    numarul (Luni, 17 februarie 2014, 10:32)

    mos ion roata [utilizator]

    cercetatilor penal si cel al condamnatilor din parlament depaseste cu mult media pe tara. PSD poate primi premiul de excelenta.
    • +1 (1 vot)    
      suntem peste nouamii (Luni, 17 februarie 2014, 11:01)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

      care Ii dorim dizolvati !http://www.petitieonline.net/petitie/10022136/semnaturi/pg93
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 februarie 2014, 10:59)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by