UPDATE Comisia medicala a decis ca seful CJ Prahova, Mircea Cosma, poate fi externat. Cosma a fost adus la Curtea Suprema cu propunerea de arestare preventiva

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 12 februarie 2014, 9:59 Dosare Anticoruptie


Medicii de la Spitalul Judetean din Ploiesti au decis ca presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, retinut pentru fapte de coruptie, poate fi externat, astfel ca acesta va fi dus la instanta suprema miercuri, la ora 12:00, care va decide asupra propunerii procurorilor DNA privind arestarea preventiva pentru 30 de zile, transmite Mediafax. Cosma fusese internat in spital marti seara acuzand probleme cardiace.

Comisia de medici cardiologi de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti care l-au consultat pe Mircea Cosma a decis ca acesta poate fi externat din aceasta unitate sanitara, recomandarea fiind ca seful CJ Prahova sa fie transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, in cazul in care va fi arestat.

Purtatorul de cuvant al SJU Ploiesti, medicul Andrei Ilinca, a declarat pentru agentia de presa citata ca la ora transmiterii acestei stiri Mircea Cosma este pregatit pentru externare.

La randul sau, seful DNA Ploiesti, procurorul Lucian Onea, a declarat ca presedintele Consiliului Judetean Prahova va fi dus, miercuri, la ora 12.00, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se va judeca propunerea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventiva pe numele sau.

O comisie de medici cardiologi de la Spitalul Judetean din Ploiesti, unde este internat presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, retinut de DNA pentru fapte de coruptie s-a intrunit miercuri pentru a stabili "conduita terapeutica de urmat", dupa ce acesta a fost internat in spital acuzand probleme cardiace.


Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care marti a fost retinut de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, iar marti seara a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti intrucat i s-a facut rau, acuzand probleme cardiace, este supus, miercuri dimineata, unor noi investigatii medicale cardiologice.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, medicul Andrei Ilinca, a declarat, miercuri, pentru agentia de presa citata ca o comisie de medici cardiologi se va intruni "pentru a stabili conduita terapeutica de urmat" in cazul lui Mircea Cosma.

Ilinca nu a facut public diagnosticul pus presedintelui CJ Prahova, insa surse medicale spun ca acesta a suferit un puseu de tensiune.

Cosma are antecedente medicale cardiologice, in anul 2011, la scurt timp dupa ce a fost nominalizat drept candidat sustinut de USL pentru presedintia Consiliului Judetean Prahova, el fiind internat la o clinica privata din Bucuresti tot in urma unor probleme cardiace.

Marti dupa-amiaza, lui Mircea Cosma i s-a facut rau in timp ce era transportat la Campina, acolo unde de afla arestul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, unde ar fi trebuit dus in baza ordonantei de retinere. In prima faza, Mircea Cosma a fost dus la camera de primiri urgente a Spitalului orasenesc Campina, insa medicul care l-a exameninat ar fi refuzat sa il interneze in acest spital, recomandand transferul la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti.

Reprezentanti ai Politiei Prahova, institutie in custodia careia se afla Mircea Cosma, spun ca DNA urmeaza sa dispuna in privinta masurilor in ceea ce il priveste pe presedintele CJ. Acesta este internat sub paza politistilor, in conditiile in care se afla in custodia IPJ Prahova.

Presedintele Consiliului Judeten Prahova, Mircea Cosma (sef al PSD Prahova), a fost retinut de procurorii DNA, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care fiul sau, deputatul Vlad Cosma, este acuzat ca ar fi luat mita 1 milion de euro.

In dosar, si Mircea Cosma, si Vlad Cosma au calitatea de inculpati, fiind acuzati de trafic de influenta pe trei acte materiale, potrivit DNA. Acesta este dosarul in care omul de afaceri Razvan Alexe este arestat preventiv inca din noiembrie 2013, cazul fiind disjuns din dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani de 35 de milioane de euro, in care este arestat preventiv si Marcel Pavaleanu, fost consilier in Secretariatul General al Guvernului si fost presedinte al PSD Plopeni.

"La data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cosma Mircea presedintele Consiliului Judetean Prahova, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, urmand a fi prezentat in cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat a inculpatului Cosma Vlad Alexandru, cercetat in aceeasi cauza penala", a mentionat DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii.

Ce spun procurorii ca au facut cei doi Cosma:
  • Procuorii sustin ca au "indicii rezonabile" ca inculpatul Cosma Vlad Alexandru impreuna cu alta persoana apropiata, prin acte materiale repetate, a pretins si a primit in perioada 2012 - 2013 de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale - denuntatori in cauza - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale, pe care, in fapt, acestia le controlau.
  • Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele C. J. Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru) astfel incat societatile respective sa obtina, de la institutia publica, lucrari si servicii curente de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna supraevaluate, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare.
  • Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentand "comisioanele" conform intelegerilor cu cei doi inculpati, sustine DNA.

Citeste si:







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1288 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    Multa sanatate dom' presedinte (Miercuri, 12 februarie 2014, 10:09)

    AndreiSe [utilizator]

    In primul rand vreau sa ii urez multa sanatate dl. Cosma. O sa aiba nevoie de o stare buna de sanatate, nu de alta dar inchisoarea nu se compara cu un sanatoriu.
    Totusi, am doua nelamuriri.... cum drqul se imbolnavesc toti cand sunt prinsi si daca practica intruniri unor comisi medicale pentru stabilirea diagnosticului unui pacient este procedura standard in cazul oricarui pacient. Sau, poate, presedintii de CJ sunt niste persoane speciale care contribuie mai mult decat noi la sistemul de sanatate si ca atare au parte de un tratament mai sofisticat. Ca eu, cand ajung in spital, nu tin minte sa se intruneasca cine stie ce comisie.... ba mai mult, stau pe holuri pana mi se face rau si nu ma baga nimeni in seama.
  • +7 (7 voturi)    
    Ha Ha Ha (Miercuri, 12 februarie 2014, 10:13)

    AndreiSe [utilizator]

    Auzi...puseu de tensiune. Alta boala nu au putut gasi.... una la care sa raman si ceva dovezi ... nu doar ca a avut tensiunea putin marita, acum este normala, dar mai sta 10 zile in spital sa il urmarim cum evolueaza...
    Cati roamni cu puseu de tensiune nici macar nu mai baga de seama... daramite sa se mai duca si in spital.... Poate daca ar sti ca ii asteapta o intreaga comisie de medici cardiologi, cred ca ar face-o bucurosi. Asta e, lipsa de informare in cunoasterea drepturilor noastre ne omoara!
    • +8 (8 voturi)    
      Pusee in .ro (Miercuri, 12 februarie 2014, 11:05)

      Florin Cj [utilizator] i-a raspuns lui AndreiSe

      Toti avem pusee de tensiune in Romania, dar strangem din dinti si mergem mai departe.

      Cateva dintre momentele cand romanii resimt aceste pusee de tensiune, dar totusi nu ne prezentam la spital:
      - Totalul la casa la un hipermarket
      - Factura gaz / curent
      - Alimentarea cu combustibil la pompa
      - Incercarea de a obtine orice document de la o institutie a statului
      - Mersul cu trenul
      - etc.
  • +7 (7 voturi)    
    bine ca l-au arestat (Miercuri, 12 februarie 2014, 10:20)

    Rasmus [utilizator]

    cu atata stres de cerut si bagat spaga in buzunar murea omul cu zile!
  • +6 (6 voturi)    
    baza legala (Miercuri, 12 februarie 2014, 10:27)

    loric [utilizator]

    oare pe ce baza, legala , profesionala, umanitara , etc se face comisie de 'evaluare' a sanatatii acestui individ?
    de cate ori s-a mai facut asa ceva la acel spital, pentru muritorii de rand?
    si repet, PE CE BAZA?
    cine isi asuma tratamentul preferential?
  • +4 (4 voturi)    
    Alt mafiot (Miercuri, 12 februarie 2014, 11:29)

    Gabi M [utilizator]

    care se imbolnaveste brusc.Cand dadea contracte lumii interlope,nu facea pusee de tensiune?
  • +2 (2 voturi)    
    ! (Miercuri, 12 februarie 2014, 13:34)

    melcul_naravas [utilizator]

    Vai de capul nostru! Avem o clasa politica asa de bolnava?Ce ne facem? Daca vor muri de atata suferinta?Of, of, of!
  • 0 (0 voturi)    
    pensie 200ron (Miercuri, 12 februarie 2014, 14:43)

    croise [utilizator]

    Asa au castigat alegerile. Promisiuni aiuritoare de pensie suplimentara ptr pensionarii care voteaza corespunzator. Acum suntem impovarati de majorari : de impozite ,transport in comun ,gigacaloria 45%,nu 4,5% . Aceasta partida primarie ,consiliu au dat aviz de premiere clubului petrolul .Nemultumirile pot continua dar se pare ca acest lant incepe sa se rupa .Liberare usoara si tarzie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by