Curtea de Apel judeca un nou termen in dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 11 februarie 2014, 8:28 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti (CAB) judeca marti un nou termen in dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, in care au fost trimisi in judecata directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu si fiica acestuia, Camelia Voiculescu, scrie Agerpres.

CAB a respins pe 21 ianuarie cererea Cameliei Voiculescu si a lui Ioan Bendei de copiere a interceptarilor efectuate de procurorii anticoruptie in dosarul privind santajarea lui Ioan Bendei.

'Respinge ca neintemeiate cererile formulate de inculpata Voiculescu Camelia Rodica si partea vatamata Bendei Ioan privind eliberarea de copii ale celor 28 suporturi digitale care au fost sigilate cu sigiliul 'Ministerul Public - PNA - 172', atasate la prezenta cauza penala. Termen fond 11.02.2014. Se vor cita inculpatii si partea vatamata', se arata in incheierea judecatorilor.

Pe 6 noiembrie 2013, magistratii CAB au respins ca nefondata cererea procurorilor anticoruptie de impunere a masurii interdictiei de a parasi tara pentru directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, in dosarul privind santajarea lui Ioan Bendei.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013 in acest dosar.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.

Ei sunt acuzati in legatura cu folosirea institutiilor media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu si persoanele juridice Antena TV Group si Intact Publishing sunt acuzati de santaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu si SC Antena 3, de complicitate la santaj, iar fostul sef ANAF in functie la data faptelor, Serban Pop, de folosire in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Alexandrescu a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata), amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























754 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    INTREBARE (Marţi, 11 februarie 2014, 9:17)

    mihail nica [utilizator]

    CNA A SANCTIONAT PE CINEVA ?
    • 0 (2 voturi)    
      nici o problema (Marţi, 11 februarie 2014, 10:02)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

      rezolva judecatorii cu un maxim de 10 ani !, Doamne Ajuta ! sa ia felix !
      • 0 (0 voturi)    
        !!! (Marţi, 11 februarie 2014, 11:28)

        Raluca.H [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        Stai liniștit nu are pentru ce sa ia 10 ani, este nevinovat.
    • 0 (0 voturi)    
      Bendei il trimite pe Basescu la inchisoare (Marţi, 11 februarie 2014, 11:59)

      CatalinMusatescu [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

      Cand dosarul se dovedeste fals, iar Bendei va ajunge la inchisoare o sa se roage pentru o intelegere si o sa-l toarne imediat pe Basexu. Abia astept!
  • 0 (0 voturi)    
    . (Marţi, 11 februarie 2014, 10:51)

    sandra.renetova [utilizator]

    Pai sa judece odata dosarul asta de nimic. Nu au nimic asupra lui Voiculescu oricum...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by