Fratii Hassan si Mehdi Awdi, condamnati la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul fraudarii CFR Mesagerie

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 4 februarie 2014, 15:23 Dosare Anticoruptie


Cetatenii americani de origine libaneza Hassan si Mehdi Awdi au fost condamnati fiecare la cate 10 ani de inchisoare cu executarea in dosarul fraudarii CFR Mesagerie, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti din data de 31 ianuarie 2014. Sentinta nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs.

Totodata, instanta a decis, in ambele cazuri, interzicerea mai multor drepturi pe o perioada de 5 ani.

Alte condamnari in dosarul fraudarii CFR Mesagerie:


* Istambouly Bassam: cinci ani de inchisoare si cinci de interzicere a unor drepturi;

* Badeanu Iordan: 3 ani si patru luni de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de 5 ani.

Instanta a admis actiunea civila exercitata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si obligandu-i pe Awdi Mehi, Awdi Hassan, Istabouly Bassam si Badeanu Iordan in solidar cu partile responsabile civilmente SC SUPREMO MEDIA SRL, SC SOUTHERN CROSS PARKLANE SRL, SC MONALISA INVESTMENTS SRL si SC NETWORK PRESS CONCEPT SA la plata sumei de 387.050,51 lei, reprezentand TVA de plata.

Totodata, potrivit sentintei facute publice, a fost admisa actiunea civila exercitata de SC Expeditie, Mesagerie, Bagaje, Coletarie, Valori Banesti si Corespondenta "CFR Mesagerie" SA si obliga in consecinta in solidar inculpatii Awdi Mehi, Awdi Hassan, Istabouly Bassam si Badeanu Iordan in solidar cu partile responsabile civilmente SC SUPREMO MEDIA SRL, SC SOUTHERN CROSS PARKLANE SRL, SC MONALISA INVESTMENTS SRL si SC NETWORK PRESS CONCEPT SA la plata sumei de 548.846 lei (reprezentand suma de recuperat de la SC Piramid Corporation, in prezent radiata) si a sumei de 940.519 lei (suma insusita prin intermediul SC Supremo Corporation SRL).

Tribunalul Bucuresti a decis mentinerea masurile asiguratorii dispuse in cursul urmaririi penale asupra urmatoarelor bunuri:

* teren in suprafata de 19.600 mp, situat in localitatea Tunari, tarlaua 22, parcela 76/7 judetul Ilfov la valoarea de impunere de 39.200 lei, apartinand partii responsabile civilmente SC SOUTHERN CROSS PARKLANE SRL;
* constructie in suprafata de 146 mp situata in Jud. Ilfov. Com Gruiu, sat Silistea Snagovului, cvartal 23 inscrisa in cartea funciara nr. 384 a Comunei Gruiu cu numarul cadastral 790, conform incheierii de carte funciara 6025/2008, apartinand inculpatului Badeanu Iordan;
* teren in suprafata de 464,35 mp situat in Comuna Gruiu, sat Silistea Snagovului, cvartal 23, parcela 951, 952, 953, inscris in cartea funciara nr. 384 a com. Gruiu numarul cadastral 790, conform incheierii de carte funciara 6839/2002, apartinand inculpatului Badeanu Iordan;
* un numar de 9 parti sociale , reprezentand 30% din capitalul social al SC Inteligent Operation SRL - J40/19060/2005 CUI18124184, pentru o valoare totala a aportului de 90 lei, precum si a cotei de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale, apartinand inculpatului Awdi Mehdi;
* un numar de 21845 parti sociale reprezentand 60% din capitalul social al SC AM Entreprises SRL - J23/2952/2007, CUI 22687186, pentru o valoare totala a aportului de 218.450 lei, precum si asupra cotei de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale apartinand inculpatului Awdi Mehdi.

Instanta  a dispus si anularea mai multor inscrisuri false vizand contracte incheiate intre SC Expeditie, Mesagerie, Bagaje, Coletarie, Valori Banesti si Corespondenta "CFR Mesagerie" SA, pe de o parte, si SC Supremo Media SRL (fosta SC Supremo Corporation SRL) si SC Southern Cross Parklane SRL (fostă SC Guard 24 SecuritySystem SRL), de cealalta parte.

*********

Cetatenii americani de origine libaneza Hassan si Mehdi Awdi, alaturi de alte doua persoane, au fost pusi sub acuzare de procurorii DIICOT in martie 2012 pentru fraudarea CFR Mesagerie, cei doi mai fiind cercetati pentru pagubirea societatii Rodipet SA cu 35,5 milioane euro, informa Mediafax la acea vreme.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus inceperea urmaririi penale fata de Awdi Hassan, cetatean libanez si american, Awdi A. Mehdi, cetatean american, Iordan Badeanu si Bassam Istanbouly, cetatean libanez, care sunt acuzati ca avand functii de conducere in cadrul SC Expeditie, Mesagerie, Bagaje, Coletarie, Valori banesti si Corespondenta ᅡCFR Mesagerieᅡ SA, precum si in cadrul altor societati comerciale, au comis infractiunile de delapidare cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Invinuitii au constituit o asociere infractionala in scopul delapidarii SC "CFR Mesagerie" SA, prin insusirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar si in scopul sustragerii de la plata catre bugetul de stat a impozitelor si taxelor datorate de catre aceasta societate.

"Intentia membrilor gruparii a fost aceea de a falimenta SC CFR Mesagerie SA, prin transferarea tuturor activelor catre alte societati comerciale pe care invinuitii le controlau, astfel incat sa nu se respecte obligatiile asumate prin contractul de privatizare al SC CFR Mesagerie SA precum si in vederea obtinerii unor beneficii financiare substantiale. In acest scop, invinuitii au procedat la incheierea de contracte fictive de prestari de servicii, o parte dintre acestea antedatate, in baza carora au fost inregistrate in contabilitatea SC CFR Mesagerie SA facturi fiscale reprezentand cheltuieli avand la baza operatiuni nereale, metoda prin care s-a realizat atat sustragerea de la plata obligatiilor fiscale catre bugetul de stat cat si insusirea in mod nelegal a activului patrimonial al societatii", explica DIICOT.

Astfel, cei patru si-ar fi insusit din patrimoniul SC "CFR Mesagerie" SA, active patrimoniale in valoare de aproximativ 4.400.000 de lei si au cauzat un prejudiciu considerabil bugetului de stat.

Afacerea judiciara este investigata de DIICOT impreuna cu ofiteri de politie din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2660 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Succes DIICOT (Marţi, 4 februarie 2014, 15:53)

    UnOarecare [utilizator]

    Si la mai multi ca-s precum frunza si iarba!
  • -1 (1 vot)    
    sentinta poate fi atacata cu apel (Marţi, 4 februarie 2014, 16:00)

    subcultura [utilizator]

    conform noului cod
  • 0 (0 voturi)    
    toata famila awdi langa prietenul a.nastase! (Marţi, 4 februarie 2014, 19:23)

    reddry [utilizator]

    poate vor face ceva si cu frauda de la rompres! casa presei libere le-a facut-o cadou nastase adrian!! sper sa se revada acolo unde le este locul(dupa gratii!);
    hotelurile lui hussein si ale lui jamal awdi nu se pun?
  • 0 (0 voturi)    
    cfr messagerie (Joi, 6 februarie 2014, 8:54)

    hassan awdi [utilizator]

    Romanian state employees from the justice system ( liquidator with the help of judges, prosecutors , policemen ..etc ) and from the ministry of transport looted awdi group ( CFR messagerie, Monalisa investment , Supremo …etc ) for almost 60 million euros . To cover up , they make a penal files on hassan awdi . in 2009 was closed not guilty , then was reopened again in 2012 and i was accused . This is a cover up for the theft . Under international law it is a nationalization. The story :

    http://rodipet.wordpress.com/2014/02/03/cfr-mesagerie-the-story-of-hassan-awdi-judge-elena-roventa-judge-nestor-raul-alexandru-euroinsol-remus-borza-georgiana-elena-hosu-politist-dan-hosu-cfr-calatori-cfr-sa/
  • 0 (0 voturi)    
    cu fostii angajati ce se intampla? (Joi, 13 februarie 2014, 6:01)

    pagubitul [utilizator]

    fostii angajati de la Mesagerie SA isi vor mai recapata vreodata drepturile pierdute prin falimentarea CFR MESAGERIE?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by