Fosta directoare de cabinet a ministrului Mariana Campeanu - trei ani inchisoare cu executare

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 3 februarie 2014, 15:04 Dosare Anticoruptie


Iuliana Corut, fosta directoare la cabinetul ministrului Muncii, Mariana Campeanu, a fost condamnata de Tribunalul Bucuresti la trei ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzata ca a luat mita pentru a frauda un concurs pentru functia de consilier afaceri europene la AMPOSDRU, anunta Agerpres.

Iuliana Corut a fost condamnata la trei ani de inchisoare si patru ani interzicerea unor drepturi civile, pentru luare de mita si un an de inchisoare pentru instigare la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii.

Cele doua pedepse au fost contopite, urmand ca Iuliana Corut sa execute trei ani de inchisoare.

De asemenea, Paula Manuceanu, fosta consiliera a Marianei Campeanu, a primit un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru instigare la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, fals material in inscrisuri oficiale.

Alte condamnari: Simona Dumitriu (sora Iulianei Corut) - trei ani inchisoare cu executare, Cristiana Bigan - doi ani cu suspendare, Paul Cristian Ferchedau - doi ani cu suspendare.

Instanta a mai dispus anularea unor inscrisuri falsificate de Paul Cristian Ferchedau iar toti inculpatii au fost obligati la plata a cate 4.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata cu apel.

In mai 2013, DNA le-a trimis in judecata pe Iuliana Corut, director la cabinetul ministrului Mariana Campeanu (la data faptelor), in sarcina careia s-au retinut infractiunile de luare de mita si instigare la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii si Paula Manuceanu, consilier la cabinetul ministrului Campeanu, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si sustragere de inscrisuri.

Au mai fost trimisi in judecata in acest dosar si Simona Dumitriu (sora Iulianei Corut), functionar public in cadrul unei autoritati nationale, Cristiana Bigan, functionar public in cadrul unei autoritati nationale, si Paul Cristian Ferchedau (fiul Cristianei Bigan).

Potrivit DNA, la data de 24 octombrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a publicat pe pagina de internet a institutiei un anunt pentru organizarea concursului de ocupare a functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) - Serviciul Evaluare Program.

La acest examen s-au inscris trei candidati, intre care si Paul Cristian Ferchedau.

Pe fondul organizarii acestui concurs, ca urmare a interventiei Iulianei Corut, Paula Manuceanu a facut demersuri pentru ca Paul Cristian Ferchedau sa intre in posesia subiectelor la examenul organizat de minister.

Manuceanu a transmis prin posta electronica Cristianei Bigan, mama candidatului Paul Cristian Ferchedau, variantele de subiecte destinate sustinerii probei scrise, desi pana la deschiderea plicului in sala de concurs, adica pana in dimineata zilei de 6 decembrie 2012, acestea aveau caracter confidential.

Desi a avut acces la subiecte, in lucrarea scrisa de concurs Paul Cristian Ferchedau a oferit o serie de raspunsuri incorecte sau incomplete.

Prin urmare, dupa predarea lucrarilor, Paula Manuceanu, la initiativa Iulianei Corut, a sustras din dosarul de concurs, anterior corectarii, lucrarea cu raspunsurile incomplete sau incorecte si a inlocuit-o cu o alta lucrare rescrisa de Ferchedau in biroul si sub supravegherea sa.

In acest fel, la momentul corectarii, comisia s-a pronuntat prin corectarea unui inscris plasmuit si astfel au fost asigurate sansele de reusita ale lui Ferchedau.

La data de 21 decembrie 2012, Ferchedau a primit propunerea de numire in functia contractuala de consilier pentru probleme europene in cadrul DG AM POSDRU, mai scriu procurorii in rechizitoriu.

In schimbul interventiei pentru fraudarea concursului, Iuliana Corut a pretins de la Cristiana Bigan sume de bani, bunuri si alte foloase.

De asemenea, la data de 12 decembrie 2012, ea a mai pretins in mod indirect, prin intermediul Simonei Dumitriu, sora sa si colega de serviciu cu Cristiana Bigan, remiterea foloaselor


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5378 vizualizari

 • +5 (5 voturi)    
  Pe cand? (Luni, 3 februarie 2014, 15:14)

  Primula [utilizator]

  Pe cand se estimeaza ca va ajunge acolo si Mariana Campeanu? Oricum, si-a aranjat bine "coconul", la ASF, cu un salariu frumusel, basca premiile! Ca noi vom beneficia doar de semipreparatele cu muuuulte E-uri, ca sa scapam de curatat cartofi!
 • +6 (6 voturi)    
  Asta e varful icebergului (Luni, 3 februarie 2014, 15:19)

  dottore [utilizator]

  Condamnarea cu suspendare e apa de ploaie. Pedepsele ar trebui inzecite pentru ca infractorul sa tremure numai la gandul ca va petrece multi ani la "facultate".
 • +5 (5 voturi)    
  bravo!! (Luni, 3 februarie 2014, 15:47)

  Codruta N [utilizator]

  Ferchedau CE patzeste??

  Ajunge si el la bulau? I se ia inapoi salariul pe perioada cat a ocupat un post PRIN FRAUDA??

  Este OBLIGAT sa ii dea urmatoarei persoane de pe lista salariul pe perioada cat i-a FURAT postul?

  ??
 • +9 (9 voturi)    
  adica .... (Luni, 3 februarie 2014, 15:57)

  cbogdan [utilizator]

  Adica se poate spune despre candidat ca era atat de prost ........ pregatit incat, chiar cunoscand subiectele inaintea altor candidati nu a fost in stare sa se claseze primul. TARE !
 • +3 (3 voturi)    
  Prietenie pana la capat (al coridorului puscariei) (Luni, 3 februarie 2014, 16:29)

  hotnewsfil [utilizator]

  Doamna Campeanu ar trebui sa o insoteasca pe fosta ei subalterna, si in noul cabinet.
 • 0 (0 voturi)    
  pe repede inainte (Marţi, 4 februarie 2014, 10:44)

  Gheorghescu [utilizator]

  se pare ca Justitia a inceput sa se miste foarte rapid...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by