VIDEO Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare. Sentinta nu este definitiva

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 27 ianuarie 2014, 16:48 Dosare Anticoruptie


Monica Iacob Ridzi (2009)
Foto: AGERPRES
Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sporturilor, a fost condamnata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Sentinta data luni de completul de 3 judecatori al Inaltei Curti nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la completul de 5 judecatori al ICCJ.


Monica Iacob-Ridzi (in prezent membru PP-DD), fost ministru democrat-liberal al Tineretului si Sporturilor in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului (2 Mai 2009). Evenimentul a avut un buget de circa 600.000 de euro, bani incredintati fara licitatie unor companii private.

Monica Iacob Ridzi a mai primit si alte pedepse in acelasi dosar, de 3 ani, 1 an si 6 luni, 4 ani, respectiv 3 ani pentru alte infractiuni. Pedepsele au fost contopite, urmand ca fostul ministru sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 5 ani de inchisoare cu executare. In plus, Monicai Iacob Ridzi ii sunt interzise unele drepturi civile pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.

De asemenea, apartamentul din Petrosani si un teren intravilan ale Monicai Iacob Ridzi, precum si jumatate dintr-o casa pe care o detine in coparticipatie, au fost mentinute sub sechestru de judecatorii ICCJ care l-au condamnat, luni, pe fostul ministru la cinci ani de inchisoare cu executare.

Alta condamnare in acest dosar a primit Ioana Elena Varsta, fosta consiliera a lui Ridzi, condamnata la 5 ani cu executare. De asemenea, Paul Diaconu, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS (martie - septembrie 2009), a primit 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Citeste mai multe despre dosarul "2 Mai - Monica Iacob Ridzi" in sectiunea Dosare anticoruptie Hotnews.ro.

Cercetarea penala a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private.

Mai mult, cerera de oferta privind organizarea evenimentelor a fost trimisa de catre MTS catre trei firme, din care doua (Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL) aveau actionari comuni si sediul in acelasi apartament. Potrivit mass media, onorariile formatiilor care au concertat in cadrul evenimentului sau costurile scenelor utilizate au fost mult supraevaluate.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de casatie si Justitie, "in cauza exista indicii ca in cursul anului 2009, Iacob Ridzi Monica Maria, in calitate de ministru al Ministerului Tineretului si Sportului, impreuna cu alti functionari ai acestui minister, ajutati si de administratorii a doua firme private au prejudiciat bugetul ministerului prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca, in prealabil, sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006.

Totodata, exista indicii ca pentru ascunderea incalcarii dispozitiilor legale in materia achizitiilor publice au fost intocmite, ulterior incheierii celor trei contracte, inscrisuri care sa ateste in mod nereal derularea procedurii de achizitie. Fostul ministru a solicitat administratorului retelei informatice sa stearga date informatice pentru a nu fi descoperite, scop in care, acesta a accesat fara drept sistemele informatice ale Ministerului Tineretului si Sportului si a sters inregistrarile."

Ministerul Justitiei a anuntat ca a transmis pe 10 februarie 2010, presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a unei perchezitii informatice in dosarul privind pe Monica Iacob Ridzi. Solicitarea a fost primita din partea DNA pe 9 februarie.

Ministerul precizeaza ca potrivit Constitutiei si prevederilor legale in vigoare, in cazul ministrilor care, la data inceperii urmaririi penale, sunt si membri ai Parlamentului Romaniei, cererile de retinere, arestare sau perchezitie se incuviinteaza de Camera din care fac parte. Solicitarea se adreseaza presedintelui Camerei Deputatilor sau Senatului de catre ministrul Justitiei.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, marti, 16 februarie, sa transmita Comisiei juridice scrisoarea fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, privind concediul prenatal. Fostul ministru al Tineretului a transmis presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, o scrisoare in care arata ca se afla in concediu prenatal, motiv pentru care ar putea sa nu vina la dezbaterile pe acest subiect din Comisia juridica sau plen.

Cererea de perchezitie formulata de DNA in februarie 2010 a fost blocata la Comisia juridica din Camera Deputatilor timp de aproape 10 luni, dupa care a fost respinsa de plenul Camerei.

Referitor la acuzatii, Monica Iacob Ridzi a declarat: "Si eu vreau sa stiu cum au cheltuit banii acele firme, am serioase semne de intrebare in ceea ce priveste modul in care au lucrat oamenii pe care ii am in minister si care au gestionat aceste lucruri (..) Vreau sa vad ce spune Garda Financiara, DNA-ul. (..) Vreau sa vad daca sunt oameni in subordinea mea care au gresit, nu vreau sa imi asum vina niciunui om din subordine, pentru ca nu mi se pare normala o astfel de atitudine."

In 3 mai 2011, Monica Iacob Ridzi a fost trimisa in judecata de catre DNA, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























19260 vizualizari

  • +42 (52 voturi)    
    5 ani pt 600.000 euro (Luni, 27 ianuarie 2014, 16:50)

    Johanis [utilizator]

    asta inseamna ca alti politicieni pot fi condamnati pe viata!!! bravo, justitiei!!! sa vedem pana ramane definitiva ce se mai intampla!
    • -11 (29 voturi)    
      Tanti maca.vei.... (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:45)

      cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      vA ruGam sA nu lasaTi preTina mEa.
      cU dRag,
      eLena..
    • 0 (0 voturi)    
      blog (Marţi, 28 ianuarie 2014, 19:05)

      liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      are blog ? stiti adresa ?
  • +37 (59 voturi)    
    Politic? (Luni, 27 ianuarie 2014, 16:54)

    KaiserEckhart Zelig [utilizator]

    Si aici tot Base e de vina?
    • -17 (31 voturi)    
      sincer (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:35)

      U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui KaiserEckhart Zelig

      Mata ce crezi? Da' sincer, fara sa astepti sa-ti "sopteasca" din banca...
      • +12 (22 voturi)    
        Sincer.. (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:59)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui U_swamp

        Eu cred ca Basescu i-a facut dosar Ritziei de dragul lui Tolontan. Da' tu, sincer, fara sa-ti sopteasca din banca, ce crezi???
    • +1 (3 voturi)    
      Da Tot Basescu.... (Miercuri, 29 ianuarie 2014, 17:21)

      Bambina [utilizator] i-a raspuns lui KaiserEckhart Zelig

      Zelig!Da! Tot Basescu este de vina !!! Nu au fost banii aceia cheltuiti pentru ca Elena Basescu sa fie europarlamentar??? Vai de noi, Elena si Parlamentul European ! De rasul lumii !!! Rizti ar trebui sa spuna adevarul ...ca puscarie tot va face !!!!
  • +46 (64 voturi)    
    Ce zi trista pentru Badea si Gadea... (Luni, 27 ianuarie 2014, 16:56)

    abisala [utilizator]

    Adica justitia basista o baga la puscarie pe prietena lu' EBA?
    • -29 (53 voturi)    
      da (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:08)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui abisala

      Basescu nu are scrupule. Ce te mai mira? Oricum tot un dosar politic este si asta facut tot de presedinte. Astept cu interes ziua in care va apare un dosar pentru Basescu facut chiar de dansul pentru ca atunci putem intelege ca nu mai exista adversari politici.
      • +29 (43 voturi)    
        Ma mira ce creier neted au unii... (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:34)

        hahalera [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

        deci orice politician anchetat de justitie este victima unui dosar politic. Foarte bine, in conditiile astea, imi doresc sa vad cat mai multe astfel de dosare.
        • +2 (32 voturi)    
          pe mine nu ma mira (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:39)

          Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui hahalera

          In Romania toate dosarele sunt facute de Basescu, evident.
          • +18 (28 voturi)    
            Chiar si dosarele sutilor... (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:49)

            triciupa [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

            ... de buzunare, tot ce ajunge pe masa unui judecator e facut de Basescu, evident! E workaholic, nu gluma. Fara indoiala ca face dosare 25 de ore pe zi, 8 zile pe saptamana, altfel n-are cum sa faca atatea! Si mai spun unii ca Basescu bea! Cand sa bea? Nu bea nimic, nici apa, e cuplat la niste perfuzii pentru hidratare. Pai bautul ia timp si n-ar putea sa termine dosarele...
          • +15 (19 voturi)    
            Cred ca incerci sa fii amuzant... (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:51)

            hahalera [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

            in consecinta iti voi da dreptate :)
            • +8 (14 voturi)    
              Sunt serios! (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:05)

              Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui hahalera

              Maine poimaine o vezi si pe Maria Basescu la puscarie din cauza unui dosar. Voi cei de aici chiar nu ati inteles basismul stiintific.
              • +7 (9 voturi)    
                Pai asta ma amuza... (Luni, 27 ianuarie 2014, 19:35)

                hahalera [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

                incercarea ta de-a fi serios! :)

                P.S. De ce "Tovarasul_Mos_Craciun"...
                Mos Gerila era luat?
              • +6 (8 voturi)    
                "basismul stiintific" :)) (Luni, 27 ianuarie 2014, 19:48)

                hahalera [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

                p-ala doar Badea si cu Gadea il inteleg.
                • 0 (0 voturi)    
                  ala e (Marţi, 28 ianuarie 2014, 11:47)

                  Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui hahalera

                  anti-basismul patologic
          • +17 (17 voturi)    
            Mazeta unde ești? (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:05)

            Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

            Te-ai înzăpezit pe undeva?
            • +1 (1 vot)    
              a fost mazilit... (Marţi, 28 ianuarie 2014, 12:28)

              Mao2 [utilizator] i-a raspuns lui Mariicaialbastri

              au loc restructurari in trustul intact (nu pot scrie cu litera mare )....
      • +2 (2 voturi)    
        nu s-au prins... (Luni, 27 ianuarie 2014, 21:19)

        Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

        ha, ha, ha..!!!!
      • -2 (2 voturi)    
        nu zice vorba mare.. (Marţi, 28 ianuarie 2014, 10:00)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

        Basescu nu va mai fi presedinte din noiembrie, cand vom avea alegeri. Daca iese presedinte cineva de la USL, Basescu sigur va avea dosar penal. Ba chiar mai multe...
      • -1 (1 vot)    
        se vede ca (Marţi, 28 ianuarie 2014, 10:14)

        lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

        stai prea mult la pol... cum bre, pentru un pol sa nu mai pui neuronii la treaba?
    • 0 (22 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:24)

      [anonim] i-a raspuns lui abisala

      • +16 (18 voturi)    
        La Chiuariu a fost achitare in prima instanta. (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:33)

        abisala [utilizator] i-a raspuns lui

        Mai cititi.
        • +8 (10 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:44)

          [anonim] i-a raspuns lui abisala

      • +7 (7 voturi)    
        Gresit (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:05)

        Lexis [utilizator] i-a raspuns lui

        La Chiuariu prima sentinta nu a fost cu condamnare.
    • -6 (16 voturi)    
      de ce-ar fi tristi? viata e frumoasa...banu' pica (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:38)

      U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui abisala

      E treaba lor sa-ti raspunda, eu presupun ca nu sint trisiti, ci, dimpotriva, multumiti ca se valideaza un adevar: toti tovarasii de drum ai nenumitului o patesc mai devreme sau mai tirziu, cu miscarea iute (de mina si pumn) a aruncatului peste bord.
    • -1 (1 vot)    
      Da, Basescu ii abandoneaza ceicare l-au ajuta (Miercuri, 29 ianuarie 2014, 17:24)

      Bambina [utilizator] i-a raspuns lui abisala

      Ce este surprinzator la personaju Basescu??? Chiar toti care l-au ajutat au fost abandonati si facuti vinovati de oarece???
  • +35 (41 voturi)    
    Bravo! (Luni, 27 ianuarie 2014, 16:58)

    benois [utilizator]

    Corect! Respect DNA si ICCJ!
    • +29 (37 voturi)    
      Comment sters de user (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:01)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui benois

      • -13 (23 voturi)    
        macaneee (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:30)

        U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

        Nuti, las-o, ca esti stravezie!
  • +26 (40 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 27 ianuarie 2014, 16:59)

    polonyca [anonim]

    • -2 (26 voturi)    
      nu toata lumea (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:30)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

      face ca tine cand e fericita
  • +35 (45 voturi)    
    bravo.... (Luni, 27 ianuarie 2014, 16:59)

    translativus [utilizator]

    .....felicitari pentru magistratii implicati in acest dosar.
    Asteptam cu mare interes judecarea plagiatorului mincinos, care si-a permis sa "doneze" nu 600.000 Euro ci 400.000.000 Euro, tot din banii publici, catre kazahi.
    Daca pentru 600.000 se ia 5 ani, pentru 400.000.000 sa tot fie vre 50 de ani de calabus.
    • +1 (1 vot)    
      s-avem pardon... (Marţi, 28 ianuarie 2014, 10:19)

      lucyan [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      nu 400.000.000 de euro a donat, a donat 600.000.000 euro, ca kazahii varsa 200.000.000 euro la gubetul statului in contul unor actiuni ... acest lucru il putea face orice investitor care ar fi cumparat actiunile...
      ca atare, prejudiciul este de 600.000.000 euro
  • +33 (35 voturi)    
    La puscarie... (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:00)

    lokkos [utilizator]

    cu toti infractorii! cu cat mai multi dupa gratii, cu atat mai bine pentru tara.
  • +23 (27 voturi)    
    felicitari judecatorilor curajosi! (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:11)

    edif [utilizator]

    respect pentru DNA si ICCJ
  • +17 (27 voturi)    
    le-a dat peste cap schema de programe la A3 (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:14)

    Kaladin [utilizator]

    Cap Patrat Franckenstein The Little aka Gadea deja e trist, probabil se gandeste ca o sa ajunga somer....calitate nedemna pt unul ca el care n-a muncit la viata lui.
  • +1 (15 voturi)    
    Asa DA (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:16)

    clarice [utilizator]

    Pana la final e mult ,daca scapa, PDL chiar se face de bafta,asa ca e posibil sa o sacrifice pentru ca urmeaza pestele cel mare Voiculescu.
    Basescu are interes ca sa ajunga Voiculescu dupa gratii numai ca la ce popor de destepti avem chestia asta o sa infurie multa lume.
    Nastase a avut sustinere 5% din cata o sa aibe Voiculescu,foarte multi bani NU vor mai ajunge la ziaristi,politicieni,oameni din justitie.
    Abia atunci vom vedea cum sta Romania de fapt.
    • -4 (8 voturi)    
      Din ce spuneti (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:09)

      Lexis [utilizator] i-a raspuns lui clarice

      reiese ca acceptati ce se spune, ca sentintele sunt aranjate, in functie de culoarea politica.V-ati dat de gol.
      • +6 (12 voturi)    
        gresiti profund (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:36)

        clarice [utilizator] i-a raspuns lui Lexis

        Poate nu m-am exprimat corect, sunt de drepta si pro Base daca vreti sa stiti ,nu sunt aranjate procesele dar nu cred ca Basescu o sa stea cu mainile in san stiind pe mana cui incape romania dupa el ,asa da cred ca va face si presiuni daca va fi necesa sa ne scape de un securist periculos.
        • +2 (2 voturi)    
          Zau, ce presiuni poate sa faca? Vorbiti (Luni, 27 ianuarie 2014, 23:00)

          Maniu [utilizator] i-a raspuns lui clarice

          exact cum doresc postatori gen Lexis.
  • -10 (12 voturi)    
    5 ani... fapta comisa in 2009.. (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:18)

    akillies [utilizator]

    .. ii da prescrierea pedepsei si nu mai executa niciun an?
  • +17 (29 voturi)    
    e clar (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:24)

    corvus coraX [utilizator]

    băsismul nu mai are nicio limită! Fenechiu s-a dat pierdut prin nămeți, probabil îl așteaptă 7 dintr-o lovitură. La coadă stă nerăbdător Varanul. 10 ani. Șampaniaaaa!!!!
  • -8 (14 voturi)    
    ea nu e vinovată de greșelile oamenilor (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:25)

    visio [utilizator]

    din subordine...și ne mai mirăm de ce o ducem atât de prost...Ritzi nu a ajuns din greșeală în poziție decidentă; cineva a votat-o, cineva a propus-o, cineva a susținut-o....
    • +2 (2 voturi)    
      Da, ea nu avea creier propriu (Luni, 27 ianuarie 2014, 23:01)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui visio

      am cunoscut multi /multe ca ea, ministri care s-au crezut eterni si deasupra muritorilor.
  • +20 (26 voturi)    
    Dar Voiculescu a furat 60 000 000 eur (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:32)

    MicaS [utilizator]

    si are tot 5 ani ! Mi se pare incorecta hotararea justitiei nu pentru Ritzi care probabil a primit ceea ce merita ci pentru voiculescu care ar fi trebuit condamnat pe viata .
  • -8 (12 voturi)    
    si prostia si credulitatea se platesc... (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:34)

    U_swamp [utilizator]

    Pacat ca Rizi intelege abia acum si in aceste conditii ca sa te puna "nenea" ministru la tineret e cu totul altceva decit alalalt "nea" pe secretarii utece...
  • +18 (22 voturi)    
    Foarte bine! (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:37)

    Nationalistul [utilizator]

    Sa-i condamne pe toti care fura, indiferent de partid!

    Acum il rog pe d-l Ponta, sa spuna ca si aceasta condamnare politica. Ca doar ne aminitim cu totii cum a ajuns aceasta "doamna" aici, cum urlau pe toate canalele cat de penala e, cum s-a facut comisie parlamentara pentru ea si cum erau gata gata s-o ia pe listele partidului lor (PSD si PNL), (acum e in PPDD iar PPDD se stie a cui anexa este).

    Asa ca, bravo justitiei! Si ciocu' mic penalilor, indiferent de partidul in care v-ati ascuns!
  • -2 (20 voturi)    
    bun asa (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:38)

    giovanni1 [utilizator]

    Acum sa urmeze eba.adevarata beneficiara a sumelor cheltuielite.
    • +9 (15 voturi)    
      aberezi (Luni, 27 ianuarie 2014, 17:59)

      ws [utilizator] i-a raspuns lui giovanni1

      banii furati (vreo 600 000 eur) au ajuns la subordonatii monicai ridzi.

      "eba e adevarata beneficiara a sumelor cheltuite" in lumea paralela a antenelor.

      ws
      • -6 (8 voturi)    
        cum poti sa te gindesti la asa ceva? (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:12)

        U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui ws

        Trebuie sa fii oleaca deranjat la mansarda sa crezi ca tinerii aia care s-au zbenguit la spectacolele organizate de Rizi au votat-o pe EBA europarlamentar... Asta a fost numai cortina cu bulbuci si fum colorat a alegerilor din 2009 (parca...)
      • -1 (5 voturi)    
        Care este diferenta??? (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:47)

        Raulgonzales [utilizator] i-a raspuns lui ws

        In trofeul calitatii nastase nu a fost condamnat pentru ca el era beneficiarul acelei gale????
        Cica ridzi nu facea campanie pentru eba, ea doar sa gasit si ea sa faca un concert..... Si eba a trecut intamplator pe acolo.nu-i asa????
        Justitia este independenta.........
    • +4 (6 voturi)    
      Ma indoiesc... (Luni, 27 ianuarie 2014, 19:24)

      Primula [utilizator] i-a raspuns lui giovanni1

      ... Basescu sau fiica lui I-au cerut lui Ritzi sustinere prin frauda sau prin eludarea legii. Daca ea a facut exces de zel, gandind ca Basescu ii va negocia libertatea s-a inselat! Excesul de zel se plateste, mai ales cand l-a facut din proprie initiativA, crezandu-se la PSD!
  • -1 (3 voturi)    
    Precizare... (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:06)

    taticutu [utilizator]

    Cei dinainte care au postat,si parca au o anumita credinta politica pe care le-o respect, uita,sau se fac ca uita un amanunt : acum, o anumita persoana poate sa faca puscarie cu executare, iar o alta persoana, beneficiind de cea in discutie, este demnitar intro organizatie europeana, si n-o mai intereseaza nimica...
    • +5 (5 voturi)    
      Lectie? (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:35)

      cititor9 [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

      Presupunad ca e asa, ar trebui sa fie o lectie pentru tot felul de trepadusi care au impresia ca daca pupa-n fund pe vreunul din mai marii zilei, chiar incalcand legea, vor avea protectie pe viata.
      Vezi si cazul celor care conduc sectiile de votare...
  • +5 (5 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:41)

    qwerasdf [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Vreau si straini (Luni, 27 ianuarie 2014, 20:32)

    Koczka [utilizator]

    OK. Avem politicieni corupti. Pentru ca se starpeasca inclusiv tentativele de coruptie ar fi utila si anchetarea si condamnarea unor reprezentanti ai unor corporatii straine care 'activeaza' in Romania si confiscarea sumelor ce au constituit prejudiciul statului. Un ultim exemplu acordarea de catre M. Mediului al unei autorizatii de exploatatr a 150 mil m3 de masa lemnoasa in judetul Harghita unei firme austriece fara a se efectua studiu de impact mediu. Poate asa tentatia va fi redusa si vor afla si altii ca Romanoa mu e sat fara caini so va se pot face afaceri numai on conditiile legii
  • -4 (6 voturi)    
    O asteptam si pe cea ... (Luni, 27 ianuarie 2014, 20:43)

    Supravietiutorul [utilizator]

    O asteptam si pe cea care numara din doi in doi, cand este vorba de voturi in parlament!
    • +3 (3 voturi)    
      Absolut ! (Luni, 27 ianuarie 2014, 20:58)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui Supravietiutorul

      Toti care s-au importrivit la instaurarea ordinii legii in Romania, sa plateasca.
    • +1 (1 vot)    
      suntem chit (Marţi, 28 ianuarie 2014, 11:51)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Supravietiutorul

      noi ii asteptam pe cei care numarau din 0,1 in 0,1 la referendum.
  • +2 (4 voturi)    
    Te-a luat valul, (Luni, 27 ianuarie 2014, 20:56)

    John M. [utilizator]

    o sa platesti...Adio chiloti si sutiene Louis Vuitton si vacante in Caraibe...
  • +2 (2 voturi)    
    Mie intr-un fel mi-e mila - insa nu prea tare (Luni, 27 ianuarie 2014, 23:04)

    Maniu [utilizator]

    Cred ca este un important aviz in atentia tuturor care se cred cocotati vesnic peste bietii muritori.
  • +1 (1 vot)    
    Basescu cel Atotputernic si admiratorii USL (Marţi, 28 ianuarie 2014, 17:48)

    Sani [utilizator]

    Pentru domnii pentru care Basescu este in tot si in toate, am cateva nelamuriri:
    1. Voi credeti ca omul asta nu doarme, nu mananca si doar insceneaza procese?
    2. Va ganditi un pic cat timp ar trebui sa aibe Basescu pentru a rezolva, da telefoane, intelege mizele si problemele......1000 h per zi? 2000 de ore....hm, l-o fi studiat pe Einstein....
    3. Ce capacitate are "masinaria" Basescu in ceea ce priveste: viteza de procesare, HDD, ..ma rog, monitorul nu este asa important.....dar ce MOUSE?!

    Concluzie: Voi, USL-amii de fapt il admirati pe acest om.
    Ati vrea ca si Ponta sa-i ajunga macar la buric nu-i asa?
    Vise mai USL-ama, vise...!
  • 0 (0 voturi)    
    eu nu mai inteleg nimic (Miercuri, 29 ianuarie 2014, 21:55)

    Ellias [utilizator]

    cum dreak la asta se alege "cea mai grea pedeapsa" pentru aceeasi infractiune ca si la nastase, iar lui bombonelu..i-i se da cea mai mica? Mai fratilor: ori sunt eu tampit, ori legile in guvernul ponta, sunt facute dupa partidele politice din care "infractorul" face parte? Ma lamureste si pe mine cineva cum e cu diferentierile astea?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by