Dosarul I.C.A. - Dan Voiculescu: Curtea de Apel Bucuresti judeca apelul pe 7 martie

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 24 ianuarie 2014, 17:09 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti a stabilit pentru data de 7 martie primul termen de judecare a apelului declarat in dosarul in care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), informeaza Agerpres.

Tribunalul Bucuresti a decis pe 26 septembrie condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare si interzicerea mai multor drepturi civile pe o perioada de trei ani, dupa executarea pedepsei.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantis, fost ministru al Telecomunicatiilor si angajat al ICA, Jean Catalin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Savulescu si Flavius Pop au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare.

Alti inculpati din dosar, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene si Alexandru Petre, au primit cate cinci ani de inchisoare.

Instanta l-a obligat pe Dan Voiculescu sa plateasca aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentand contravaloarea a peste 18 milioane de actiuni de la ICA donate fiicei sale, Camelia Voiculescu.

De asemenea, Dan Voiculescu si ceilalti inculpati au fost obligati sa plateasca in solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Judecatorii au mentinut sechestru asigurator pus de procurori pe bunurile si conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casa din Bucuresti evaluata la 250.000 euro si un cont deschis la BRD, in care se afla peste 15 milioane lei.

Decizia a fost atacata cu apel.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2174 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Amanat pe 35 mai (Vineri, 24 ianuarie 2014, 18:54)

    ipolitic [utilizator]

    Nu am voie sa comentez decizia unei instante.
    Dar indecizia pot comenta?
    • +1 (1 vot)    
      Voiculescu este nevinovat (Duminică, 26 ianuarie 2014, 21:20)

      AIKO100 [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

      Sunt convins ca pana la urma adevarul va iesi la iveala, iar Voiculescu va fi declarat nevinovat. Toate acuzatiile care i se aduc sunt nefondate.
  • 0 (0 voturi)    
    Turnărorul vrea să fugă din țară (Vineri, 24 ianuarie 2014, 20:35)

    visio [utilizator]

    la fel ca psd-istul ăla dela Constanța; Becali sigur regretă că nu a fugit; între noi fie vorba, politicienii sunt cei mai tari magcieni: au făcut să ”dispară” 3 miliaone de români....or fi în străinătate?
  • 0 (0 voturi)    
    . (Luni, 27 ianuarie 2014, 10:13)

    sandra.renetova [utilizator]

    Ce spalare de bani viseaza astia? Nu s-a dovedit ca a fost implicat in cumpararea ICA. Ce tot se da inainte cu chestia asta?
  • 0 (0 voturi)    
    !!! (Luni, 27 ianuarie 2014, 14:12)

    Raluca.H [utilizator]

    Atâta tot amână sentința poate poate mai fabrica niște probe.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by