VIDEO DNA: Sef din Politia Buzau, cercetat dupa ce a ajutat un condamnat sa iasa din arest pentru petreceri sau sa mearga la frizer

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 17 ianuarie 2014, 12:52 Dosare Anticoruptie


Seful Biroului de Investigatii Criminale de la Politia Buzau, Stefan Tudorel Alexandru, este urmarit penal, dupa ce a ajutat un condamnat sa iasa din arest, pentru ca acesta sa-si sarbatoreasca ziua de nastere sau sa mearga la frizerul personal, potrivit DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au inceput urmarirea penala fata de Stefan Tudorel Alexandru, ofiter de politie judiciara si sef al Biroului de Investigatii Criminale din Politia municipiului Buzau, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj nepatrimonial pentru altul in forma continuata (36 acte materiale) si luare de mita, se arata intr-un comunicat de presa al DNA, citat de Mediafax.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, in perioada 20 iunie - 31 octombrie 2013, seful Biroului de Investigatii Criminale a intocmit sau a determinat alti ofiteri de politie judiciara din Inspectoratului Judetean de Politie Buzau sa intocmeasca acte prin care s-a solicitat mentinerea nejustificata, in Centrul de Retinere si Arest Preventiv Buzau, a unui condamnat.

Mai mult, sustine DNA, a dispus scoaterea nejustificata a condamnatului din Centrul de Retinere si Arest Preventiv Buzau, sub pretextul ca acesta va participa la anumite activitati judiciare.



In schimbul serviciile, politistul a primit de la condamnat mai multe materiale de constructie in valoare de 206 lei.

"Ca urmare a acestor actiuni, condamnatul si-a sarbatorit ziua de nastere cu prietenii si membrii familiei, a participat la petreceri, a avut acces la frizerul personal. Totodata, s-a retinut ca la data de 22 octombrie 2013, in scopul efectuarii acelorasi demersuri, invinuitul Alexandru Tudorel Stefan a primit de la condamnat, prin intermediul unui om de incredere de-al sau, mai multe materiale de constructie in valoare de 206,21 lei, care au fost utilizate la renovarea unei locuinte", au scris procurorii in documentul citat.

Anchetatorii au aratat ca Stefan Tudorel Alexandru a afectat in acest fel activitatea unitatii de politie la care lucreaza, avand in vedere ca activitatile infractionale s-au desfasurat pe o lunga perioada de timp, au inclus numeroase acte materiale, au implicat numeroase mijloace si persoane din randul politiei.

Bugetul IPJ a fost prejudiciat cu 1.827,11 lei, reprezentand cheltuielile efectuate cu persoana privata de libertate, in perioada 20 iunie - 31 octombrie 2013.

Procurorii au dispus fata de Alexandru Stefan Tudorel masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Stefan Tudorel Alexandru a fost desemnat "Politistul anului 2012" la IPJ Buzau, in urma rezultatelor obtinute la conducerea Biroului de Investigatii Criminale din Politia Buzau, care au culminat cu prinderea in trafic a membrilor unei retele de hoti din apartamente din judetul Constanta.

Acesta a solicitat, anul trecut, sa fie eliberat din functie din motive personale, iar in prezent lucra ca ofiter de politie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2153 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Privatizarea Functiei Publice! (Vineri, 17 ianuarie 2014, 13:23)

    pedepsitorul [utilizator]

    Sindromul cel mai des intalnit in administratia romaneasca, convingerea care motiveaza evolutia caracterelor mafiote in structurile de stat!

    Denumita, si pedepsita in Codul Penal sub denumirea Abuz in Serviciu!
  • +2 (2 voturi)    
    Dar dacă merge la Carrefour (Vineri, 17 ianuarie 2014, 13:36)

    senator [utilizator]

    Dar dacă un deținut (nu zic mai mulți, sic) merge la Carrefour din Pitești pe considerentul că acolo sunt prețuri mai mici la produse alimentare decât în penitenciar, ce se întâmplă?
    Era o întrebare retorică, nu neapărat pentru DNA.
  • +2 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 ianuarie 2014, 13:39)

    [anonim]

    • 0 (0 voturi)    
      bine ca in zona ta..... (Vineri, 17 ianuarie 2014, 15:57)

      oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui

      totul merge ca........... uns,....hai,spune-ne bade.....cam pe unde esti matale, sa venim si noi sa vedem minunea.
  • +1 (1 vot)    
    Buzau ... cap de linie la magarii (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:01)

    Fane Babanu [utilizator]

    S-au putut proba doar cei 206 lei mai bine zis. Nu cred ca o făcea săracul milițian doar pentru atât. Are si el o familie de întreținut si trebuie sa bage ceva in gura ... la restaurant, un plin de benzina, materiale de construcții, mâna de lucru etc. La prefectura Buzau plin de hoti , la primărie in frunte cu Boscodeala alți hoti. La melitie ... No comments. Cineva l-a avertizat de ceea ce urma să se întâmple si de aceea si-a cerut el schimbarea.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by