Cei trei medici de la Spitalul Targu Carbunesti, retinuti pentru luare de mita, au fost arestati

de I.R.     HotNews.ro
Duminică, 12 ianuarie 2014, 14:07 Dosare Anticoruptie


Cei trei medici de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti, retinuti, vineri, dupa ce au fost prinsi in flagrant luand mita de la o pacienta pentru a-i face cezariana, au fost arestati preventiv de Tribunalul Dolj, relateaza Mediafax.

Tribunalul Dolj a admis, sambata, cererea procurorilor de arestare preventiva, pentru 29 de zile, a celor trei medici de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti, retinuti pentru luare de mita, in urma unui flagrant.

Sentinta instantei nu este definitiva.

Doi medici ginecologi si un anestezist de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti au fost retinuti, vineri, de procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova, dupa ce au fost prinsi in flagrant luand mita de la o pacienta pentru a-i face cezariana.

Cei trei medici de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti sunt acuzati ca ar fi primit, in total, 1.900 de lei pentru a-i face cezariana unei tinere de 23 de ani. Banii au fost dati medicilor inainte de interventie, fiind marcati de anchetatori, care au intervenit la finalul operatiei si i-au prins in flagrant pe cei trei.

"Suma de bani pretinsa urma sa fie inmanata celor trei de catre sotul pacientei - denuntator in cauza, cu ocazia interventiei chirurgicale, programata in dimineata zile 10 ianuarie, dupa cum urmeaza: medicului chirurg Aurelian Dobran, suma de 900 de lei; medicului specialist Dana Utupanu, 800 de lei si medicului anestezist Grigore Dinu, suma 200 de lei. Aceste sume au fost predate fiecaruia dintre invinuiti in ziua de 10 ianuarie de catre sotul pacientei, Aurelian Dobran si Grigore Dinu primind banii inainte de interventia chirurgicala, iar Dana Utupanu, imediat dupa interventie, potrivit intelegerii din ziua anterioara", a aratat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Medicul Aurelian Dobran este seful Sectiei Obstetrica-Ginecologie de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti, Daniela Utupanu este medic ginecolog, iar Grigore Dinu este medic anestezist.

Managerul Spitalului de Urgenta Targu Carbunesti, medicul Constantin Tarziu, declara, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca nu stie in ce a constat flagrantul si cum s-a ajuns la organizarea acestuia, pacienta gravida neplangandu-i-se anterior de vreo problema.

El mai spunea ca va fi deschisa o ancheta administrativa, pentru a se stabili ce s-a intamplat la Sectia Obstetrica-Ginecologie, sustinand ca astfel de situatii ii anuleaza eforturile pe care le face pentru a moderniza unitatea sanitara.

Spitalul din Targu Carbunesti a fost implicat in ultimii ani in mai multe scandaluri generate de moartea unor bebelusi la nastere, anchetele respective nefiind finalizate nici pana in prezent. Cercetarile au vizat alti medici decat cei implicati in ancheta de acum.

In plus, in luna aprilie a anului trecut un nou-nascut devorat de caini fara stapan a fost gasit mort in curtea unitatii sanitare, in urma anchetei stabilindu-se ca o ruda a unui pacient internat acolo a nascut in toaleta unui salon, dupa care a aruncat copilul in curtea spitalului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2660 vizualizari

  • +3 (7 voturi)    
    Romania suprarealista... (Duminică, 12 ianuarie 2014, 15:02)

    warchild [utilizator]

    toate stirile din tara asta sunt greu imaginabile de un scriitor de scenarii horror... a nascut in wc si a aruncat copilul in curtea spitalului? mita pentru cezarina, mai multi nou nascuti moriti din cauze neelucidate de catre politie?

    E inimaginabila dementa pe care o descris in articol...
    • -2 (4 voturi)    
      foarte (Duminică, 12 ianuarie 2014, 16:17)

      Troller [utilizator] i-a raspuns lui warchild

      Si pentru ca nu au elucidat cazurile cu mortii, s-au gandit sa organizeze flagrant ?
  • +2 (4 voturi)    
    CA LA GALATI(sau Braila ) ... (Duminică, 12 ianuarie 2014, 17:14)

    arheopterix [utilizator]

    Pe vremea lui impuscatu alti timpiti s-au apucat sa faca flagrante medicilor . Rezultatul ... ani de zile nici dracu nu voia sa ia orasul respectiv la repartitii (cum era atunci ) . Sunt tare curios citi medici sunt la Carbunesti (au anestezist ... probabil singurul ) N-or sa mai aiba ! .Daca stiti ceva in plus scrieti aici , sunt tare curios
    • 0 (0 voturi)    
      Stim in plus (Duminică, 12 ianuarie 2014, 18:25)

      cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

      ca tu esti dus. Tu chiar esti dintre aia care ia spaga non stop si considera ca i se cuvine, nu? Ca e ceva normal. "Alti timpiti"? (Apropo, vezi ca se scrie cu â mai nou.) Adica acum cei ce au actionat acum (procurorii) sunt niste tampiti?
    • 0 (2 voturi)    
      dar tot raul spre bine (Duminică, 12 ianuarie 2014, 19:10)

      kelye [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

      Majoritatea medicilor tocmai pe asa ceva se bazeaza si de asta au ramas in tara.
      Evident ca nici loc nu le convin salariile oferite de stat.

      Fortati sa renunte la mita isi vor reevalua pozitia si tot mai multi vor pleca... ceea ce va forta statul sa mareasca bugetul sanatatii si sa renunte la pomenile electorale si bisericesti. .. Sau colaps total.
    • -1 (1 vot)    
      Stiu eu ! (Duminică, 12 ianuarie 2014, 19:11)

      Troller [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

      In Roumanie medicina e ca "iarba", e ilegala dar e tolerata.
    • 0 (0 voturi)    
      cei care mai sunt sunt scarbiti (Duminică, 12 ianuarie 2014, 22:46)

      ctv [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

      era unul din cei doi anestezisti, unul bun, si nu conditiona actul medical. In ziua respectiva primise acel plic fara sa pretinda sa i se dea... Acum spitalul probabil va cere anestezist de la Craiova, nu poti lasa chirurgia, ginecologia, ortopedia intr-un singur medic. pot fi urgente simultane... o mizerie de nedescris
    • 0 (0 voturi)    
      arheopterix (Duminică, 12 ianuarie 2014, 22:54)

      ctv [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

      idea este alta, trb sa plece cati mai multi, daca unii inca nu au plecat din alte ratiuni: varsta, familie, probleme de sanatate poate chiar si patriotism acum cu siguranta se vor gandi asupra emigrarii.
      In ultimii 6 ani au plecat peste 15.000 de medici, celor care au ramas li se pun catusele...cine mai trateaza ? politia.
      este umilitor sa traiesti din ce iti da pacientul( nu ma refer la conditionarea actului medical), statul nu are grija ca medicul roman sa isi faca meseria fara sa ii fie teama ca maine nu are cu ce plati facturile.
      Oare pe cei din centrele universitare, acte medicale conditionate cu zeci de milioane, nu ii vede nimeni? apar si la televizor si ne zic cat de profesori in ale meseriei sunt..aviz Dr. Lucan din Cluj....imi este pur si simplu sila
  • +1 (1 vot)    
    Felicitari denuntatorului! (Duminică, 12 ianuarie 2014, 18:27)

    cenzuratul [utilizator]

    Flagrantele impotriva spagarilor de medici au atins un nou nivel: ii lasi sa faca operatia si ii arestezi la sfarsit. Si cu sacii in caruta, si cu banii luati, si cu spagarii arestati. La mai multi, ca avem de unde alege!
  • 0 (0 voturi)    
    complex (Sâmbătă, 1 februarie 2014, 21:46)

    popica14 [utilizator]

    Cred ca problema este mult mai complexa.
    Este foarte grav cand se cere bani pentru un act medical care ar trebui sa se efectueze. Este grav si cand se primeste, chiar daca se intampla dupa actul medical efectuat, chiar daca nu se cere. Insa, deosebit de grav este faptul ca salariile medicilor este foarte mic.
    Cine este de vina ? Medicii care cer, medicii care primesc sau statul care nu-si plateste medicii cu un salariu decent si corespunzator muncii depuse?
    Datorita salariului mic, este clar ca multi medici sunt fortati de imprejurari sa primeasca bani, pentru ca altfel nu ar reusi probabil sa supravietuiasca: pregatire continua in domeniul in care practica, familie, copii si mai ales raspunderea pentru munca pe care o presteaza. Care medic ar fi de acord sa munceasca doar pe 1500 lei stiind ca in orice moment poate sa greseasca si sa i se ceara mii de euro despagubiri.
    SOLUTIA, dupa parerea mea:
    Medicii care pretind (si pe care pana acum nu prea i-a interesat de cei care nu nu pretind sau de cei care nu primesc bani de nici un fel) sa se uneasca cu medicii care nu pretind (dar primesc) precum si cu medicii care nu primesc deloc si sa-si ceara drepturile.
  • 0 (0 voturi)    
    complex-- (Sâmbătă, 1 februarie 2014, 21:59)

    popica14 [utilizator]

    Este momentul ca toti medicii sa se uneasca si sa-si ceara drepturile, pentru ca altfel ajung dupa gratii in curand. Pentru ca, uneori, pe langa cei vinovati, ajung sa fie arestati si cei nevinovati.
    Pana acum, in opinia mea, si-au sustinut marirea salariilor in fata autoritatilor decat acei medici care se poarta corect cu pacientii.
    Pacientii sunt si ei la capatul puterilor. Totul in jur s-a scumpit si le-a ajuns cutitul la os. Vor ajunge sa se razbune pe oricine le iese in cale.
    NU MAI ESTE CALE DE INTOARCERE !
    DOMNILOR MEDICI, TREZITI-VA SAU VETI PIERDE TOTUL!
    VOR PIERDE SI PACIENTII, PENTRU CA VOR FI ARESTATI MEDICI POSIBIL FOARTE VALOROSI.
    Uniti-va si cereti-va drepturile! Ganditi-va ca o faceti si pentru voi si pentru pacienti.
    DACA FACI GREVA PENTRU CA SALARIUL ESTE MIC, NU TE VA ACUZA NIMENI.
    DACA PRETINZI BANI DE LA PACIENTI, UITA-TE IN JUR PUTIN: CINE CREZI CA TE VA APROBA CAND VEI AVEA CATUSE? PROCURORII, JUDECATORII, PACIENTII ? Hmm!
    Inca o data: unii pacienti au saracit in ultimul timp si cand vor vedea ca altii cu bani vor fi tratati iar ei nu... nu vor avea incotro si vor apela la procurori...
    Gheata a fost sparta!
    DOMNILOR MEDICI, TREZITI-VA, PENTRU CA AVEM NEVOIE DE VOI!
    SA DEA DOMNUL SA LUATI HOTARARI INTELEPTE !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by