DNA: Barbat trimis in judecata pentru trafic de influenta pe langa reprezentanti ai Primariei Sectorului 3, in cazul atribuirii unor lucrari de reabilitare termica

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 30 decembrie 2013, 12:07 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui George Navon pentru trafic de influenta pe langa reprezentanti ai Primariei Sectorului 3 Bucuresti, de la care a incercat sa obtina incredintarea unor lucrari de reabilitare termica a 50 de blocuri pentru administratorul unei societati comerciale.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La sfarsitul lunii octombrie 2012, inculpatul Navon George a pretins pentru sine si pentru altii suma 210.000 de euro, din care 200.000 de euro cu titlu de consultanta de afaceri (dintr-un avans obtinut pentru lucrari viitoare) si 10.000 de euro cu titlu de "taxa de incredere", pentru a-si folosi influenta pe langa reprezentanti ai Primariei sectorului 3 Bucuresti, astfel incat sa-i obtina unui administrator al unei societati comerciale (denuntator in cauza) incredintarea directa a unor lucrari de reabilitare termica a 10 blocuri. Aceasta din urma pretentie de 10.000 de euro a fost diminuata la 20.000 de lei, suma care a fost primita de inculpat la data de 30 octombrie 2012.

In cursul lunii decembrie 2012, inculpatul Navon George a pretins pentru sine si pentru altii 20.000 de euro, pentru a-si folosi influenta pe langa reprezentanti ai Primariei sectorului 3 Bucuresti, astfel incat sa-i obtina aceluiasi administrator de firma, incredintarea directa a unor lucrari de reabilitare termica a 40 de blocuri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























618 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by