Seful Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa (PSD), ridicat de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 11 decembrie 2013, 13:39 Dosare Anticoruptie


Ion Prioteasa
Foto: CJ Dolj
Seful Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa (PSD), a fost ridicat miercuri de procurorii DNA, anunta B1 Tv. Ion Prioteasa este cunoscut ca un apropiat al lui Mircea Geoana. Seful Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, vicepresedintele CJ Dolj Cristinel Iovan si seful Serviciului Urbanism, precum si alti functionari publici sunt vizati de ancheta procurorilor DNA privind mai multe achizitii publice, au declarat miercuri surse judiciare citate de Agerpres. Aceleasi surse au precizat ca prejudiciul in acest caz este de peste doua milioane de euro.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineata, perchezitii la sediul Consiliului Judetean Dolj, perchezitii ce au vizat incheierea mai multor contracte de achizitii publice pentru lucrari de proiectare sau de constructii la mai multe obiective culturale, sociale, la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit unui comunicat DNA, ar exista date si indicii temeinice potrivit carora, prin eludarea cadrului legal in domeniul achizitiilor publice, functionarii publici din cadrul Consiliului Judetean Dolj implicati au favorizat agenti economici carora le-au fost atribuite lucrari direct, fara publicarea anuntului de intentie (ex - contracte de prestari servicii prin 'fragmentarea' lucrarilor, in scopul justificarii procedurii de achizitie atribuite direct la trei societati comerciale preferate pentru Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap 'Sfantul Dimitrie cel Nou' Filiasi) ori prin interpunerea unor societati comerciale 'preferate'.

De asemenea, functionarii publici implicati au aprobat si avizat plati nejustificate, solicitate de firmele carora le-au fost acordate lucrari cu incalcarea cadrului legal, sustinand astfel interesele societatilor 'protejate' in detrimentul obiectivelor publice, mentioneaza sursa citata.

Conform acesteia, contractele acordate cu eludarea cadrului legal in domeniul achizitiilor publice au vizat: proiecte de consolidare/restaurare ale unui muzeu, ale Centrului Cultural Brancusi - Centru Turistic Interactiv, un punct de operare aeromedicala SMURD, reabilitare, modernizare si echipare a ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Centrul de coordonare si conducere a interventiei in caz de dezastre in regiunea transfrontaliera (proiecte realizate, in parte, din fonduri europene).

'Avand in vedere ca lucrarile respective erau finantate din fonduri publice si din fonduri europene, in aceasta modalitate a fost creat un prejudiciu in bugetul Consiliului judetean Dolj, precum si in bugetele Uniunii Europene. In schimbul incalcarii atributiilor de serviciu, functionarii publici din cadrul Consiliului Judetean Dolj au pretins cota procentuala din valoarea unora dintre contracte', se mentioneaza in comunicatul DNA.

La instrumentarea acestei, cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane. De mentionat ca oamenii legii au descins, miercuri, la sediul Consiliului Judetean Dolj de la primele ore.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6414 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    Repede baieti... (Miercuri, 11 decembrie 2013, 13:47)

    JestersTear [utilizator]

    ... cu legea aia!
    Dreptate pana la capat! 2013-20xx anii victoriilor!
    • +7 (7 voturi)    
      Ascultati si va minunati... (Miercuri, 11 decembrie 2013, 14:16)

      Lucian P. [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

      http://www.youtube.com/watch?v=bNl2RikUmpA
      Nici nu mai e nevoie de comentari...
      • +4 (4 voturi)    
        este esential sa puna mana pe DNA (Miercuri, 11 decembrie 2013, 14:53)

        Piticot9 [utilizator] i-a raspuns lui Lucian P.

        Pai la momentul actual nu exista opozitie politica, opozitia o face DNA-ul. PDL nici nu are interes sa faca opozitie la aceste proecte prin care se mutileaza Codul Penal. De ce? Pt ca au si ei penalii lor, se cunosc. Si nu e numai asta, un alt motiv e ca si ei sunt tot din acelasi aluat! Care aluat? Cel de dinainte de `89, PCR pe numele lui.
  • +9 (9 voturi)    
    nicio grija .... (Miercuri, 11 decembrie 2013, 13:56)

    timp tamp [utilizator]

    avem lecac impotriva procurorilor: parlamentul mafiotilor neobolsejici
  • +11 (11 voturi)    
    Cursa (Miercuri, 11 decembrie 2013, 13:59)

    ngabi_1999 [utilizator]

    Cred ca, comunistii tocmai au pornit intr-o cursa cu statul de drept. Astfel ii obliga pe cei de la ANI si DNA sa actioneze furibund pentru a forta condamnarea tuturor celor vizati. In situatia buna, toate aceste proiecte de legi si legi vor fi respinse si comunistii se vor trezi efectiv mutilati de toate parghiile curente.
  • +9 (9 voturi)    
    Dosar politic! (Miercuri, 11 decembrie 2013, 14:01)

    Vasilena [utilizator]

    Dosar politic! Basescu e de vina!
  • +12 (12 voturi)    
    Curaj!!! (Miercuri, 11 decembrie 2013, 14:08)

    rakkone [utilizator]

    Curaj, don' Prioteasa, inca 1-2 saptamani de neplaceri si scapam, lucreaza baietii non stop la asta! Nu ati vazut, si luni noaptea au stat pana tarziu la lucru!
    De curiozitate, cam de cate ori stau parlamentarii dupa program sa elaboreze legi de uz general, nu ceva care sa ii priveasca in mod explicit si care sa ii favorizeze?
  • +8 (8 voturi)    
    Cum dete frica iama-n alesi! (Miercuri, 11 decembrie 2013, 14:27)

    Nicumi [utilizator]

    Speriati de teribilul val de arestari care se prefigureaza, pana nu vor ajunge toti la vila de vacanta Rahova, unde Gigi incanta audienta cu vocea lui pastoral-psalmica iar Voicu cu sforaiturile rinoceresti, deputatii penali se mobilizara cu o isterie demna de cauze mai bune, pe principiul: "mai bine o noapte pierduta in Parlament, decat mai multe la bulau!". Pe masura ce amanarile amplifica tensiunea, alesii nostri alearga tot mai agitati, cautandu-se cu disperare din priviri, caci DNA-ul imputineaza numarul "celor mai buni dintre cei buni" cu conscinta directa ca nu se mai realizeaza cvorumul. Cosmaruri placute, dragi alesi ("fotoliul" de la inchisoare va asteapta dupa o mica trecere prin Parlament)!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by