Dosarul permiselor auto: Doi politisti examinatori din Gorj si un instructor auto, retinuti

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 5 decembrie 2013, 23:46 Dosare Anticoruptie


Doi politisti examinatori de la Serviciul Public de Permise Gorj si un instructor auto au fost retinuti, joi, in dosarul eliberarii frauduloase de permise auto din Gorj, in care, in noiembrie, au fost arestati medici, instructori auto si administratori ai unor scoli de soferi din Targu Jiu.

Politistii examinatori Emil Copilus si Cristian Nicu Stroe au fost audiati, joi, la sediul Politiei Judetene Gorj si Biroul Teritorial Targu Jiu al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii emitand ordonante de retinere pe numele celor doi.

Politistii au facut, joi, perchezitii la locuinta lui Emil Copilus, din Targu Jiu, precum si la sediul Serviciului Public de Permise al judetului Gorj, de unde au fost ridicate mai multe documente.

Locuinta lui Cristian Nicu Stroe a fost perchezitionata in urma cu aproximativ o luna, cand oamenii legii au descins la sediile unor cabinete medicale, ale mai multor scoli de soferi, precum si la biroul informaticianului de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj.

Cristian Nicu Stroe declara dupa perchezitiile facute la locuinta sa ca nu este vinovat si ca nu exista motive pentru o eventuala retinere a sa. Joi, dupa ce a fost retinut, politistul a afirmat ca are incredere in Justitie si ca lasa Justitia sa isi faca datoria.

Si Emil Copilus a spus ca spera ca Justitia sa-i dovedeasca nevinovatia, precizand ca nu a luat bani pentru a elibera permise de conducere.

Cei doi politisti examinatori sunt acuzati de trafic de influenta, luare de mita si primire de foloase necuvenite.

Tot joi, procurorii au audiat si retinut un instructor auto, in acelasi dosar.

La ora transmiterii acestei stiri, alti instructori auto din Targu Jiu se afla la sediul DNA - Biroul Teritorial Targu Jiu, pentru audieri.

Emil Copilus si Cristian Nicu Stroe fac parte dintr-o retea specializata in eliberarea de permise de conducere in schimbul unor sume de bani. In aceasta retea sunt implicati medici, instructori auto si politisti, dar si administratori ai unor scoli de soferi din Targu Jiu.

Patru dintre membrii retelei, trei instructori auto, aflati in arest, si administratorul unei scoli de soferi, au fost trimisi in judecata de Parchetul General, sub acuzatia de trafic de influenta.

Conform rechizitoriului inaintat Tribunalului Gorj, cei patru aranjau examenele cu politistii examinatori, carora le trimiteau biletele sau mesaje pe telefon cu numele candidatilor care platisera sau urmau sa plateasca pentru a trece proba de sala si pe cea de traseu.

O parte din probele stranse impotriva membrilor gruparii se bazeaza pe interceptari telefonice si discutii ambientale, din care reiese, conform rechizitoriului procurorilor, ca suspectii negociau sumele de bani pentru a obtine cat mai mult de la cursanti. Cei care nu plateau aveau parte de probe dificile la examen, in timp ce cursantii care achitau banii ceruti erau pusi sa conduca masinile pe trasee foarte usoare si pentru intervale scurte de timp.

Trei ofiteri sub acoperire au mers inca din luna iulie la scolile de soferi din Targu Jiu si au platit pentru a sustine examenele pentru obtinerea permisului de conducere, de fiecare data acestora fiindu-le cerute diferite sume de bani, dupa cum reiese din rechizitoriul anchetatorilor.

In interceptarile de la dosar apar inclusiv numele politistilor examinatori retinuti joi seara, potrivit unui comunicat al Parchetului instantei supreme, emis in 12 noiembrie, in urma descinderilor care au avut loc la Targu Jiu.

"Dupa sustinerea si promovarea examenului de catre candidatii pentru care s-a traficat influenta (care de regula erau lasati la sfarsitul examinarii) instructorul auto se intalnea cu politistii examinatori, iar in cazul invinuitei Stroe Georgiana, aceasta il trimitea pe fiul sau, Stroe George Ionut, la intalniri cu agentul de politie, Stroe Nicu Cristian, acestuia fiindu-i remis un biletel cu numele cursantului care trebuia favorizat si data sustinerii examenului", se arata in comunicat.

In 11 noiembrie, au fost facute 17 perchezitii domiciliare in judetul Gorj, la sediile unor cabinete medicale, la ale unor scoli de soferi, precum si la biroul informaticianului din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat 900.000 de lei, 23.500 de dolari si numeroase bijuterii.

Zece persoane, intre care trei medici si doi administratori ai unor scoli de soferi, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, in urma unor decizii luate in 12 noiembrie de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor, si mentinute, apoi, de Curtea de Apel Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1339 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    instructori auto bucuresti (Vineri, 6 decembrie 2013, 17:02)

    stmtadrian [utilizator]

    asta nu-i nimic, sa vedeti ce bani fac instructorii auto din bucuresti cu examenul medical si psihologic. desi nu au nici un drept se baga intermediari, zic ca au ei propriul laborator psihologic, desi legea le interzice si daca iti faci psihologicul si medicalul in alta parte zic ca nu te mai primesc la scoala de soferi. vezi scoala de soferi TEO: iti mai pune si un pret nesimtit pe avize, ca sa le ramana un comision cat mai gras. Nimeni nu se sesizeaza in acest sens!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by