Dan Tartaga, fostul director al Fabricii de Zahar Bod, s-a predat la Politie dupa aproape doi ani

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 11 noiembrie 2013, 23:45 Dosare Anticoruptie


Fostul director al Fabricii de Zahar Bod Dan Tartaga, dat in urmarire internationala de aproape doi ani, s-a predat, luni, la sediul IPJ Brasov si a fost incarcerat la Penitenciarul Codlea, unde are de ispasit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare pentru inselaciune in dosarul privatizarii fabricii, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Brasov, comisar sef Liviu Naghi, Dan Tartaga s-a prezentat, luni dupa-amiaza, la sediul IPJ Brasov si a fost apoi transferat la Penitenciarul Codlea.

Dan Tartaga a fost condamnat de Curtea de Apel Alba, pe 19 octombrie 2011, la o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu executare pentru fals in declaratii, uz de fals, instigare la fals intelectual, inselaciune, folosirea cu rea-credinta a creditelor societatii si incasare ilegala de dividende, in dosarul privatizarii Fabricii de Zahar Bod.

Tartaga a fost dat in urmarire nationala si internationala din luna februarie 2012, insa nu a fost gasit pana in prezent.

Fostul director al fabricii de zahar Bod a solicitat amanarea executarii pedepsei pentru o perioada de trei luni, cerere care i-a fost acceptata de Tribunalul Alba. Pe perioada amanarii, Tartaga s-a prezentat periodic la Politie, conform procedurii, insa dupa expirarea amanarii, in data de 14 februarie 2012, Dan Tartaga nu a mai fost gasit.

Alaturi de el a fost condamnat si fostul director al Bancii Agricole Brasov Nicolae Piscu tot la cinci ani de inchisoare cu executare.

Piscu a fost dat in urmarire nationala din octombrie 2011, iar in septembrie 2012 a fost prins de politisti intr-un restaurant din Brasov, fiind apoi incarcerat la Penitenciarul Codlea.

Procesul in dosarul privatizarii Fabricii de zahar Bod a inceput in 2002, iar dupa noua ani de procese atat fostul director al fabricii Dan Tartaga, cat si fostul director al Bancii Agricole Brasov Nicoale Piscu au fost condamnati la cinci ani de inchisoare cu executare de catre Curtea de Apel Alba, pe 19 octombrie 2011.

Tartaga a fost condamnat pentru fals in declaratii, uz de fals, instigare la fals intelectual, inselaciune, folosirea cu rea-credinta a creditelor societatii si incasare ilegala de dividende, iar Piscu a fost condamnat, in acelasi dosar, pentru pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Cei doi au solicitat rejudecarea dosarului, iar pe data de 16 februarie 2012, Tribunalul Alba a suspendat sentinta care i-a condamnat la cinci ani de inchisoare si a trimis dosarul spre rejudecare la Judecatoria Alba. Judecatorii au suspendat si punerea in executare a sentintei de condamnare, pana la finalizarea revizuirii, iar Tartaga si Piscu au fost scosi de sub urmarire nationala pentru o scurta perioada.

Decizia nefiind definitiva, la judecarea recursului, Curtea de Apel Alba a admis, in martie, doar cererea de revizuire a dosarului, insa nu si pe cea de suspendare a executarii pedepselor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























880 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by