UPDATE Procuror din Caracal, retinut pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant primind 6000 de euro/ CSM a incuviintat arestarea preventiva

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 11 noiembrie 2013, 10:33 Dosare Anticoruptie


Niculaita Iacob, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, a fost retinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenta de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost prins in flagrant luand 6000 euro de la denuntator.

UPDATE 11.40 Consiliul Superior al Magistraturii a incuviintat cererea DNA de retinere si arestare, precum si perchezitia domiciliara a imobilelor, biroului si autoturismelor in cazul lui Iacob Niculaita.

"In sedinta din data de 8 noiembrie 2013, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat perchezitia domiciliara a imobilelor detinute, a biroului din cadrul PJ Caracal folosit, perchezitia autoturismelor detinute, precum si perchezitia corporala, retinerea si arestarea preventiva a inculpatului Niculaita Iacob - procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal", se arata intr-un comunicat al CSM, citat de Agerpres.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova a rezultat ca, in cursul lunii noiembrie 2012, inculpatul Niculaita Iacob, a pretins de la denuntator suma de 5.000 euro, lasandu-l pe acesta sa creada ca, prin calitatea de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, va influenta un alt procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, care efectua cercetari fata de denuntator pentru savarsirea unei infractiuni grave, spre a nu dispune trimiterea acestuia in judecata.


In schimbul promisiunii interventiei pe langa procurorul de caz, inculpatul a primit, in cursul lunii decembrie 2012, suma de 22.500 lei (echivalentul a 5.000 euro) de la denuntator, prin intermediul unui alt invinuit.

In realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, in cursul lunii octombrie 2013, inculpatul Niculaita Iacob, a mai pretins de la denuntator, prin intermediul aceluiasi invinuit suma de 6.000 euro, prevalandu-se de o relatie apropiata cu procurorul de sedinta din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urma sa accepte a se administra probe in cursul cercetarii judecatoresti care sa conduca spre retinerea de catre instanta a altei situatii de fapt decat cea prezentata prin rechizitoriu in vederea schimbarii incadrarii juridice a faptei, care sa conduca la aplicarea unei pedepse cu suspendare fata de denuntator.

In cursul zilei de 10.11.2013, inculpatul Niculaita Iacob a fost prins in flagrant dupa ce a primit suma de 6.000 euro de la denuntator.

Inculpatului i s-a adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 11.11.2013, procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatului Niculaita Iacob, urmand ca acesta sa fie prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Curtea de Apel Craiova.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiterii de politie judiciara din cadrul D.G.A. si de sprijinul de specialitate al SRI.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3135 vizualizari

  • +10 (12 voturi)    
    mda... (Luni, 11 noiembrie 2013, 10:36)

    Dr.Mythnick [utilizator]

    asta era doar avansul...
  • +11 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 noiembrie 2013, 10:58)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by