Ancheta in cazul fostului procuror DIICOT care ar fi jucat la poker banii de flagrant a fost preluata de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 6 noiembrie 2013, 19:13 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie a preluat, miercuri, ancheta in cazul fostului procuror DIICOT care ar fi jucat la poker banii de flagrant. Marti, DIICOT a transmis Parchetului general o plangere penala pe numele unui fost procuror al structurii din Buzau a Ministerului Public, George Margarit, despre care presa a relatat ca ar fi jucat la poker banii destinati unui flagrant.

"La data de 22.10.2013, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a transmis Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, plangerea penala formulata in temeiul dispozitiilor Codului de procedura penala, impotriva procurorului George Margarit sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu", arata reprezentantii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), intr-un comunicat de presa.

DIICOT a mai precizat ca, avand in vedere ca plangerea penala se afla pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, nu poate oferi alte informatii despre acest caz.

Oficiali din Parchetul general au precizat ca dosarul care il vizeaza pe Margarit se afla "in faza actelor premergatoare".

Presa a prezentat, marti, informatii cu privire la o ancheta interna a DIICOT demarata dupa ce Gabriel Margarit, pe cand lucra ca procuror la DIICOT Buzau, nu ar fi returnat la timp institutiei 10.000 de euro folositi la un flagrant pentru prinderea unor traficanti de hasis.

Imediat dupa finalizarea flagrantului, el ar fi trebuit sa restituie banii unitatii de parchet in termen de 14 zile, insa nu a facut-o, astfel ca superiorii sai au dispus o serie de verificari interne, potrivit dezvaluirilor din presa.

In urma verificarilor, conducerea DIICOT ar fi constatat ca lipsesc nu doar cei 10.000 de euro de la flagrant, ci o suma de zece ori mai mare, provenind din banii ridicati in cursul altor anchete, a mai relatat presa.

In prezent, George Margarit nu mai lucreaza la DIICOT, fiind procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau, au precizat, oficiali ai Parchetului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























735 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by