VIDEO Dosarul de evaziune cu prejudiciu de 50 de milioane euro: 27 de persoane retinute, printre acestea si liderul gruparii (surse)

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 29 octombrie 2013, 9:38 Dosare Anticoruptie


Un numar de 27 de persoane au fost retinute, pana in prezent, si alte cateva au interdictia de a parasi tara in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, au declarat surse judiciare marti pentru Agerpres.

Potrivit surselor citate, printre persoanele retinute se afla si liderul gruparii, om de afaceri, cetatean strain, dar si procuroarea Angela Nicolae de la PICCJ si fiul sau, Daniel Nicolae.

Toti inculpatii vor fi prezentati la ICCJ cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Procurorii inca mai au de audiat suspecti in acest caz.

Procuroarea Angela Nicolae de la PICCJ si fiul sau, Daniel Nicolae, au fost retinuti luni seara de procurorii DNA in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro.

Potrivi DNA, Angela Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe (altele decat PHARE) din PICCJ este acuzata de doua infractiuni de trafic de influenta in forma continuata, iar fiul sau de complicitate.



In concret, in perioada 2012-2013, magistratul Nicolae a pretins si primit, in mod repetat, la diferite intervale de timp, direct si prin intermediul fiului sau sume de bani intre 2.000 lei si 5.000 lei de la invinuiti. Un mod de operare similar a fost folosit de Angela Nicolae si in raporturile cu o alta persoana, administrator si asociat in mai multe societati cu profil agricol.

Astfel, in 28 mai, persoana respectiva a apelat la Angela Nicolae care i-a promis ca va interveni pe langa un prim-procuror al unui Parchet de pe langa Judecatorie, pentru a-i facilita unui prieten obtinerea unei solutii favorabile in dosarul penal in care era cercetat pentru savarsirea infractiuni de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si vatamare corporala din culpa.

DNA precizeaza ca ancheta penala a fost finalizata, dar nu in sensul promisiunii facute de aceasta, ci in sensul trimiterii in judecata a persoanei cercetate.

In acelasi dosar procurorii DNA au dispus inceperea urmarii penale si fata de senatorul Niculae Badalau, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, raportat la faptul ca ar fi aparat interesele unei societati comerciale implicate in circuitul financiar fraudulos prin demersuri facute atat la nivelul conducerii Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), cat si pe langa persoane cu functii in institutiile de stat din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA)






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2769 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by