Stire actualizata​

VIDEO Liviu Luca, pus sub invinuire de procurorii DNA: puternicul sindicalist e acuzat de spalare de bani in dosarul Realitatea TV

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 25 octombrie 2013, 10:13 Dosare Anticoruptie


Liviu Luca (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Sindicalistul Liviu Luca a fost pus sub invinuire, vineri, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul Realitatea Media, dupa ce a fost citat cu mandat de aducere la sediul DNA, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Liviu Luca, lider al celui mai puternic sindicat din OMV Petrom, a fost adus la DNA cu mandat de aducere pentru a-i fi prezentate acuzatiile de spalare de bani si inselaciune in dosarul Realitatea TV, transmite B1. Luca e acuzat de procurori ca ar fi savirsit aceste infractiuni in calitate de membru in Consiliul de Administratie al Realitatea TV. In dosar mai este invinuit si alt puternic sindicalist-om de afaceri, Maricel Pacuraru.

La intrarea in sediul DNA, Luca a spus ca a inteles ca este pus sub invinuire pentru spalare de bani, insa nu-si explica cum pot fi spalati banii dintr-un cont bancar. Procurorii anticoruptie i-au prezentat lui Liviu Luca documentele pe baza carora a fost pus sub invinuire.

Omul de afaceri Maricel Pacuraru - asociat al lui Cozmin Gusa, este urmarit penal de procurorii DNA, incepand din data de 15 octombrie, in dosarul privind procedura de insolventa a Realitatea Media.



Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de trei societati comerciale in dosarul privind activitatile infractionale desfasurate in cadrul procedurii de insolventa a SC 'Realitatea Media' SA. Directia Nationala Anticoruptie a pus sub invinuire SC 'Realitatea Media' SA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut, anunta DNA pe data de 17 octombrie.

Procurorii anticoruptie au mai pus sub invinuire SC "Strategies-Research-Investments" SRL, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, si Rovigo SPRL, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de bancruta frauduloasa, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru instrainarea marcilor Realitatea Media.

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala si fata de Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg, si alte opt persoane, acuzate de comiterea de infractiuni ce au avut ca scop influentarea deciziilor privind SC Realitatea Media SA si preluarea controlului asupra acesteia: IONESCU DANIELA MADI, HOFMAN MONICA, RADU ADRIAN, VILSAN ADRIAN MARIAN,BATRINACHE TAMARA, NADOLU IOANA, NEAGOE GERALDINA, STANCESCU CARMEN. De asemenea, Sorin Ionut Barbu - partener de afaceri si asociat al lui Elan Schwartzenberg, Mircea Mirel Amaritei - avocat in cadrul Realitatea Media si Maricel Pacuraru - om de afaceri, asociat al lui Cozmin Gusa, sunt urmariti penal de procurorii DNA pentru "actiuni infractionale" in cadrul procedurii de insolventa a SC Realitatea Media. "Din probele administrate pana in prezent, s-a stabilit ca cei trei invinuiti, in cadrul procedurii insolventei SC Realitatea Media, au derulat actiuni infractionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectiva", a informat Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Vom reveni cu amanunte.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5227 vizualizari

  • +20 (20 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 octombrie 2013, 11:03)

    [anonim]

    • +16 (16 voturi)    
      Comment sters de user (Vineri, 25 octombrie 2013, 11:38)

      Scamator sau Derutat? [anonim] i-a raspuns lui



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by