STENOGRAME Scandalul spagii de 1,4 milioane euro de la Hidroelectrica: Cum apare numele ministrului Constantin Nita in discutiile despre mita. Plus banuielile ca e vorba de vechii baieti destepti

de Red. Investigatii     HotNews.ro
Joi, 24 octombrie 2013, 15:24 Dosare Anticoruptie


Referatul procurorilor in cazul scandalului de mita la Hidroelectrica arata ca Ion Mihaila, consilier al ministrului Energiei, Constantin Nita, ar fi intermediat mituirea lui Remus Vulpescu (denuntator in dosar, actualmente director de cabinet al ministrului Finantelor) pentru ca acesta sa ia o decizie in favoarea firmei clujene Energon Power and Gas. Stenogramele arata ca Mihaila, impreuna cu Eugen Bradean (director in Hidroelectrica) i-ar fi promis lui Vulpescu 1,4 milioane de euro pentru a accepta un contract favorabil firmei clujene si defavorabil Hidroelectrica.

In referatul procurorilor nu se face nicio referire asupra sursei banilor pentru mita si nicio referire la o posibila implicare in incercarea de mituire a reprezentantilor Energon Power&Gas.

  • Consilierul ministrului Energiei, arestat preventiv pentru mituirea lui Remus Vulpescu cu 1,4 milioane euro, le-a declarat procurorilor ca "invata mecanismele afacerilor cu energie"


Bradean (director de trading la Hidroelectrica si membru in Consiliul de Supraveghere) spune intr-o convorbire cu Vulpescu ca "presupune" ca si ministrul Constantin Nita e implicat in afacerea Hidroelectrica - Energon si ca cel mai probabil in spatele necunoscutei firme Energon s-ar afla vechii "baieti destepti". Mihaila, la rindul sau, spune intr-o convorbire cu Vulpescu ca lucreaza "de patru luni" la aceasta afacere si este vorba despre persoane care „fac asta de 15 ani”.

Procurorii arata ca Remus Vulpescu a formulat un denunt pe 10 octombrie 2013. Convorbirile purtate de Vulpescu, Bradean si Mihaila in diferite restaurante din Bucuresti au fost inregistrate ambiental, iar convorbirile telefonice au fost interceptate.


Fragmente relevante din referatul procuririlor DNA
  • În acest context, la data de 08.10.2013, în sediul Hidroelectrica, numitul Vulpescu Dumitru-Remus a fost abordat de inculpatul Brădean Eugen, membru în  cadrul Directoratului Hidroelectrica, care i-a propus ca în schimbul sumei de 500.000 – 1.000.000 Euro, să fie de acord ca S.C.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. să încheie 3 (trei) contracte bilaterale, fiecare pe o perioadă de 4 (patru) ani, cu o societate comercială, în scopul furnizării cantităţilor de 200 MWh/h bandă, 50 MWh/h bandă, 50 MWh bandă, adică în total 10,5 TWh (10.500 GWh).
  • În continuarea discuţiei cu Brădean Eugen, numitul Vulpescu Dumitru-Remus l-a întrebat despre modalitatea în care urmează să îi fie predată, cu titlu de mită, suma de bani mai sus menţionată. Răspunsul lui Brădean Eugen a fost acela de a remite suma de bani cu titlu de mită într-un cont offshore sau în oricare altă modalitate agreată de Vulpescu Dumitru-Remus.
  • Cu ocazia întâlnirii din data de 11.10.2013, întâlnire ce a avut loc în intervalul orar 15:25 – 16:40 în incinta restaurantului Barbizon din complexul World Trade Center – Pullman, inculpatul Brădean Eugen i-a reiterat numitului Vulpescu Dumitru Remus oferta de 700.000 – 800.000 euro în schimbul facilitării încheierii de către Hidroelectrica  a unor contracte bilaterlae  de vânzare a energiei electrice, pe termen lung. În plus, Brădean Eugen a mai precizat că este vorba de societate  S.C. Energon Power and Gas din Cluj precum și că ar mai exista alte trei-petru persoane ce urmează a fi mituite, fără a dezvălui identitatea acestora și suma de bani pe care urmează să o primească fiecare dintre aceștia. În cuprinsul aceleiași discuții, Brădean Eugen, pentru a întări seriozitatea ofertei făcute, a acceptat remiterea către numitul Vulpescu Dumitru Remus a unui avans de 20 %, aproximativ 200.000 euro, fiind dispus să negocieze cu cei care ofereau această sumă de bani, un avans mai consistent de 35%.
  • Combatem încă din acest moment o eventuală apărare a inculpaților potrivit căreia infracțiunile săvârșite de aceștia nu au avut rezultatul scontat și anume, încheierea contractului cu S.C. Energon Power and Gas S.R.L., demersurile întreprinse de organele de urmărire penală fiind îndreptate tocmai în scopul prevenirii angrenării S.C. Hidroelctrica S.A. într-un nou mecanism care să determine  păgubirea societății.

Discutia Bradean - Vulpescu in care Bradean spune ca sint 3-4 persoane implicate si presupune si implicarea ministrului Constantin Nita:


BRĂDEAN EUGEN: Să... Și eu îţi propun în felul următor, paşii următori, când o să ştiu numele şi o să am draftul de contract, vin ca să ţi-l arăt. Ca să te uiţi pe contract, draftul de contract. Da? După cum am vorbit. Iar vizavi de tranzacţie, eu, cum s-a... după ce s-a semnat asta, cineva o să ia într-un cont toată suma, pentru toată lumea, ca să zic aşa, şi după aia tu-mi spui, îmi indici cum vrei să facem, de acolo, vizavi de...(n.n. referire la modalitatea concretă de primire a sumei de bani oferită cu titlu de mită).
VULPESCU DUMITRU REMUS: Care, bă, toată lumea?
BRĂDEAN EUGEN: Cum?! Sunt trei persoane, patru persoane. În sensul ăsta. Nu pot să-ţi... Ți-am zis, chiar nu pot să-ţi dezvălui. Da' nu...
VULPESCU DUMITRU REMUS: Da' nu vreau!
BRĂDEAN EUGEN: Da' nu... da' nu... şi nici nu... da' n-are, n-are legătură cu tine. Nimeni nu ştie ...[neinteligibil]...
VULPESCU DUMITRU REMUS: Păi şi eu ce garanţie am că tu...?
BRĂDEAN EUGEN: Da' cu tine... că-ţi dau cuvântul meu, îţi dai seama! Nu se pune problema! Îţi dai seama că nu fac tâmpenii din astea. Că altă variantă n-am. Nimeni n-o   să-ţi plătească în avans, îţi dai seama. Nu-i vreun contract de consultanţă sau ceva.
VULPESCU DUMITRU REMUS: Aşa. Şi eu, dup-aia, dacă îmi iau ţeapă, te alerg pe tine sau ce fac?
BRĂDEAN EUGEN: Da' nu-ţi iei! Al...
VULPESCU DUMITRU REMUS: Nu, nu!
BRĂDEAN EUGEN: Zi propunerea ta, atuncea, na! Şi o pun, o ridic. Nu-i problemă. Că oricum eu nu folosesc numele tău, îţi dai seama, nu se pune preoblema. Asta e numai între mine şi tine. Nici...
VULPESCU DUMITRU REMUS: Nici...
BRĂDEAN EUGEN: Absolut nimeni nu s-ar... şti. Zi-mi propunerea ta şi ce pro...care e propunerea ta, aşa zic și eu mai departe. Nu-i problemă.
VULPESCU DUMITRU REMUS: Nu. Nu. Deci... în nici un caz nu merg pe încredere.
BRĂDEAN EUGEN: Zi-mi tu cum?
VULPESCU DUMITRU REMUS: Nici cu tine nici cu nimeni.
BRĂDEAN EUGEN: Zi tu cum, na?! Zi tu cum, na?! E dreptul tău şi e... na! Zi tu cum şi pun problema aşa.
VULPESCU DUMITRU REMUS: Păi, nu! Hai să fa... hai să facem aşa, ca să fie cât de cât corect pentru toată lumea.
BRĂDEAN EUGEN: Zi!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Vii cu contractul, ne uităm ce fel de contract urmează să meciuieşti...
BRĂDEAN EUGEN: Da.
VULPESCU DUMITRU REMUS: Pentru că, în afară de preţ, mai sunt toate clauzele importante, da?
BRĂDEAN EUGEN: Normal.
VULPESCU DUMITRU REMUS: Ca să nu ne blocăm în alte probleme juridice sau...
BRĂDEAN EUGEN: Corect, corect, corect.
VULPESCU DUMITRU REMUS: Garanţii... Să arate bine contractul.
BRĂDEAN EUGEN: Îhî. Bine. Garanţii n-au ce să ofere, că-ţi plătesc în avans. Ştii?
VULPESCU DUMITRU REMUS: O.k.! O lună.
BRĂDEAN EUGEN: În... mereu. Nu o lună. Mereu îţi plătesc. Ei îţi plătesc în avans.
VULPESCU DUMITRU REMUS: În fiecare lună.
BRĂDEAN EUGEN:  Da, în fiecare lună.
VULPESCU DUMITRU REMUS: A, bun. Ok.!
BRĂDEAN EUGEN: Deci, n-ai cum să le ceri eligii dacă îţi plătesc înainte de livrare, ştii?
VULPESCU DUMITRU REMUS: Bun.
BRĂDEAN EUGEN: Bun.
VULPESCU DUMITRU REMUS: E-n regulă. De asemenea, vreau să vedem să nu aibă clauză de denunţare unilaterală, de-a... un preaviz de, de două, trei, cinci, douăzeci de, treizeci de zile...
BRĂDEAN EUGEN: Îhm...


BRĂDEAN EUGEN: Deci, eu presupun că, în afară de cei patru, cum ar veni, este... părerea mea este şi NIŢĂ inclus (ministrul delegat pentru Energie în Guvernul României - nota procurorilor) şi... probabil încă... probabil, vreun băiat cu ochii albaştri ...[neinteligibil]...


Eugean Bradean presupune ca in spatele afacerii stau vechii baieti destepti


VULPESCU DUMITRU REMUS: Deci... În primul rând, să nu fie fix aceleaşi firme de data trecută.
BRĂDEAN EUGEN: Nu...
VULPESCU DUMITRU REMUS: Că erau ăia cu EFT care trimiteau numai din SERBIA nişte mafioţi să... îi ştie toată lumea pe ăia.

---------------
BRĂDEAN EUGEN: Ba da, da'... nu mi-au zis. Mi-au zis că-s mai multe, să vedem care dintre ele şi nu ştiu ce. Condiţia am pus-o care ai zis-o şi tu: „Domn'e, să nu fie din ăia vechi!" Şi mi-au zis: „Da, sunt mai multe în ăla. O să-ţi comunicăm numele în câteva zile." Da' eu presupun că de ei e vorba şi îţi spun de ce presupun: pentru că, probabil că oricum ştii sau dacă nu ştii îţi spun, acolo sunt un mănunchi de oameni de la... numai... de la toate cele trei partide reprezentative şi ...[neinteligibil]... și alții. Sunt, eu un... un spectru... un nucleu dur, ca să zic aşa. Şi e pe zona CLUJ, ca să zic aşa. E acel nucleu dur. Asta e aici. Eu presupun... înclin nouăzeci la sută că ei sunt. Da' vedem. Şi e ok dacă-i aşa. M-am uitat, adică nu... n-are trebui să fie probleme...


Ioan Mihaila sustine ca lucreaza cu firma clujeana de 4 luni


MIHĂILĂ IOAN: Nu, gândiţi-vă bine, dar nu aveţi ce pierde atâta timp cât intervin eu, plătesc eu dacă nu... Păi, vorbiţi cu un om serios, nu... Zic să-l băgăm mâine în C.S.-u', de ce? Că putem să ţinem contractu' pe loc. Nu-i obligatoriu dacă obţinem aprobarea C.S.-ului, să faci şi contractu' cu ei. Eu zic c-am obţinut aprobarea C.S.-ului... Bine, da' nu-i o promisiune de C.S.-u', dar apucă avansu ', domn'e, eu lucrez cu ei de patru luni. Am luat de la ...[neinteligibil]... Nu e vorba de avans, eu nu-mi pun problema avansului, problema mi-o pun ca să se întâmple aceasta treabă. Avansu' dacă, Doamne fereşte, îl dau eu. Îţi dau eu banii şi ...[neinteligibil]...

Mihăilă Ioan l-a asigurat pe Vulpescu Dumitru-Remus că este vorba despre persoane care „fac asta de 15 ani”


Negocierea pe comision intre Ion Mihaila, Remus Vulpescu si Eugen Bradean:

VULPESCU DUMITRU REMUS: Da’ eu am zis douăzeci la sută…poa’ să fie…
MIHĂILĂ IOAN: Am zis o sută cincizeci de mii!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Bun!
BRĂDEAN EUGEN: O.K.!
MIHĂILĂ IOAN: În momentu’ în care… eu am întâlnire azi-mâine cu ei, Nu m-am văzut, nu ştiu c-am venit. Le-am transmis telefonic, destul de codificat să aducă aceşti bani! Eu am să cer mai mult, pentru că şi mie şi nu ţi-o spun că… Tu eşti mai copilu’ lu’ tata, ai alte relaţii, eu tre’ să îi muncesc banii! Dacă se aduc o sută cincizeci, ăia sunt ai dumneavoastră! Dacă se aduc mai mult, îi iau eu! Asta ar fi…
VULPESCU DUMITRU REMUS: Pe toţi?
MIHĂILĂ IOAN: Păi, nu am spus? …[râde]… Dacă aduc mai mult de trei sute, iar împărţim în două!
BRĂDEAN EUGEN: Nu! Asta e de… de la… de peste limita ta, partea!
MIHĂILĂ IOAN: Nu! Staţi! Avans! Avans! Deci, eu dacă… eu n-am dorit această cifră… De-aia am zis să facem calculu’…
VULPESCU DUMITRU REMUS: Dumneavoastră ştiţi cu cine vorbiţi! Eu nu!
MIHĂILĂ IOAN: Eu ştiu cu cine vorbesc…
VULPESCU DUMITRU REMUS: Eu nu!
MIHĂILĂ IOAN: Până la urmă tre’ să deschidem cartea asta …[neinteligibil]… Eu nu sunt un tip …[neinteligibil]… Dar este un început foarte bun! Dacă mi-aduc o sută cincizeci şi eu zic că-mi aduc… o să vi-i dau dumneavoastră! Dacă aduc mai mult, până la trei sute, iau eu o sută cincizeci… dacă aduc peste trei sute, iar împărţim în două! Corect? Asta este ceea ce vorbim şi ceea ce o să discutăm şi cu ei!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Bun! Acuma, mare atenţie! Eu nu umblu cu bani! Deci, mie îmi spuneţi când, trimit pe cineva, vă spune...
MIHĂILĂ IOAN: Vreţi banii afară?
VULPESCU DUMITRU-REMUS: Aş prefera!
MIHĂILĂ IOAN: Da.
VULPESCU DUMITRU REMUS: Deşi, ştiţi cum e cel mai bine ca să nu ne complicăm? Faceţi un offshore şi mi-l predaţi cu tot cu acte şi cu extrasu ' de cont. Sau dacă n-aveţi gata făcut şi durează discutăm altfel.
MIHĂILĂ IOAN: Nu, atuncea facem aşa! O să opereze această afacere cineva, ăştia care  ţi-au adus contractul. În acest contract o să se facă nişte contracte de comision. Şi atuncea vă fac un offshore, e o explicaţie, care operează direct în contract. Deci, ce rău e în asta?
VULPESCU DUMITRU REMUS: Dacă asta nu, n-avem cum să facă, pă, avem timp şi pentru avans?
MIHĂILĂ IOAN: Un avans o să-l dea, ce-o să dea, cum l-o da!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Păi, poa' să-l dea cash?
MIHĂILĂ IOAN: Păi, eu vorbesc! N-am vorbit! Măi, ei astăzi mi-au dat informaţia asta.
VULPESCU DUMITRU REMUS: Da.
BRĂDEAN EUGEN: Eu cred că, eu cred ca să se facă în timp util, doar cash se poate da avans. Nu e...[neinteligibil]...
MIHĂILĂ IOAN: Eu n-o să solicit acest avans, chiar cash.
BRĂDEAN EUGEN: ...[neinteligibil-vorbesc în acelaşi timp]... N-are cum!
MIHĂILĂ IOAN: Da, şi dacă e cash o sută cinci zeci vi-i dau eu!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Eu, nu, nu! Staţi un pic, că nu mi-i daţi mie! Deci, noi  n-o să ne întâlnim niciodată să-mi daţi bani!
MIHĂILĂ IOAN: De ce?
VULPESCU DUMITRU REMUS: Păi, eu, îmi spuneţi o parolă, vă trimit pe cineva, vă zice parola şi...
MIHĂILĂ IOAN: Eu vi-i dau dumneavoastră, nu altcuiva!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Atunci nu cash, că nu...
MIHĂILĂ IOAN: De ce Domn’e?
VULPESCU DUMITRU REMUS: Nu, nu Domn’e! Nu vedeţi ce se întâmplă?
MIHĂILĂ IOAN: Domn’e eu, suntem nebuni la cap? Ce dracu!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Nu vedeţi ce se întâmplă? Nu Domn’e, eu nu pun mâna pe bani! Nu!
MIHĂILĂ IOAN: Hai Domn’e!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Nu, ori cu cineva ori găsim un transfer.
MIHĂILĂ IOAN: Bine....
VULPESCU DUMITRU REMUS: Facem un transfer.
MIHĂILĂ IOAN: Cui i dai trebuie ...[neinteligibil]...
BRĂDEAN EUGEN: Vrei să-i dau eu?
VULPESCU REMUS: Eu nu pun mâna pe bani!
MIHĂILĂ IOAN: Eu pun mâna dacă...! Eu n-am luat bani în viaţa mea, dar ăştia ştiu de unde îi iau! Găsiţi formula!
BRĂDEAN EUGEN: Bine! Hai, că găsesc eu! Am găsit o formulă ...[neinteligibil]...!
MIHĂILĂ IOAN: Găsiţi formula!
BRĂDEAN EUGEN: Formula e, formula e: îi iau eu şi-i predau cui îi spui, cui îi spui tu!
MIHĂILĂ IOAN: Eu cred că-i mai uşor, mai uşor de afară. Se dă direct afară.
VULPESCU DUMITRU REMUS: Dumneavoastră îi daţi lui, eu îi trimit lui pe cineva îi ia de acolo.
MIHĂILĂ IOAN: Da, da, eu mă descarc de problemă!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Dumneavoastră vă descărcaţi şi eu nu pun mâna pe bani.
MIHĂILĂ IOAN: Da Domn’e!
BRĂDEAN EUGEN: Da, da și facem aşa!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Nu, nici o sută de euro.
MIHĂILĂ IOAN: Cum credeţi, poţi face!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Nicio sută de lei.
MIHĂILĂ IOAN: Deci, eu astăzi, mâine discut cu ei de această formulă. Ok! Eu spun: "Băi, omu' vrea în avans această cifră!"


Ce spun Ioan Mihaila si Eugen Bradean in apararea lor

Referatul procurorilor:

Inculpatul Mihăilă Ioan a manifestat o atitudine total nesinceră în fața organelor de urmărire penală, încercând să acrediteze ideea că acțiunile sale au fost determinate de dorința de a „învăța mecanismele afacerilor cu energie”. Apărările formulate de acesta frizează ridicolul nefiind susținute de niciun mijloc de probă și în contradicție cu afirmațiile sale potrivit cărora Brădean Eugen era „un simplu executant”, un executant de la care totuși Mihăilă Ioan avea nevoie de lecții.

Inculpatul Brădean Eugen a prezentat cu ocazia audierilor o variantă proprie a modului de desfășurare a faptelor, încercând să acrediteze ideea că Mihăilă Ioan a fost cel care a generat întregul mecanism de fraudare a Hidroelectrica, rolul său fiind de simplu mesager.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9121 vizualizari

  • +19 (21 voturi)    
    Head shot (Joi, 24 octombrie 2013, 16:11)

    Trojan.H [utilizator]

    Ce noroc au porcii astia ca traiesc in UE. Pe alte meleaguri si-ar fi luat un glonte in cap.
    • +10 (10 voturi)    
      CORECT (Joi, 24 octombrie 2013, 19:52)

      zapciu [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      Pai sa-ti spun eu unde -in Brazilia. In anii 80-90 in Brazilia coruptie grea, tunuri de miliarde, fara nici o frica ,nimeni nu era in puscarie:procurori slabi, judecatori si politicieni corupti ,tot tacamul... Exasperati niste ofiteri din armata braziliana au facut o organizatie (avea si o titulatura care imi scapa acum) care facea dreptate: se ducea si tragea un glont in cap la toti politicienii si nenorocitii care jefuiau tara. Si chestia e ca a functionat, coruptia a scazut, economia s-a ridicat! Aviz amatorilor
      • +7 (7 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 octombrie 2013, 2:48)

        [anonim] i-a raspuns lui zapciu

  • +11 (11 voturi)    
    Cum se poate vorbi in numele altcuiva? (Joi, 24 octombrie 2013, 16:14)

    pedepsitorul [utilizator]

    Daca eu promit o spaga in numele Vaticanului... inseamna ca chiar a Vaticanul este implicat?


    Eu cred ca in cazul in care, nu exista dovezi, ministru Nita, este inlaturat prin compromitere!

    Ce ma ingrijoreaza mai mult este canibalismul politic in PSD.. astia se mananca intre ei chipurile sa arate ca se primenesc!
    Sigur urmatoarea victima va fi din PNL!
    • +6 (6 voturi)    
      Are si fatza de ministru (Joi, 24 octombrie 2013, 21:30)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

      se vede inteligenta pe fatza lui de departe... Traiasca ...canibalismul in USL!
  • +11 (13 voturi)    
    :)) (Joi, 24 octombrie 2013, 16:26)

    I [utilizator]

    hai mai pune mana pe bani! hai ca nu musca! :))
  • +16 (16 voturi)    
    N-am inteles un lucru (Joi, 24 octombrie 2013, 16:33)

    AG [utilizator]

    Vulpescu a facut denuntul dupa ce nu s-au inteles la comision sau a pus DNA-ul pe fir inca de la bun inceput?
    • +6 (8 voturi)    
      citeşte atent (Joi, 24 octombrie 2013, 17:20)

      corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui AG

      Foarte probabil ca înregistrarea să fi fost făcută chiar de Vulpescu! Atenţie cum insistă pe unele întrebări pentru ca să fie evidentă suma! În mod sigur a anunţat DNA în prealabil, şi întregistrarea a fost făcută chiar de el!
  • +10 (10 voturi)    
    e inceputul (Joi, 24 octombrie 2013, 16:53)

    Decebal11 [utilizator]

    ruperii usl-ului, culmea, rupere initiata pe fata de liberali
  • +8 (8 voturi)    
    eheeee (Joi, 24 octombrie 2013, 17:25)

    corvus coraX [utilizator]

    Tre să fiu perfect de acord cu Trojan.H
  • -8 (8 voturi)    
    Oameni buni, (Joi, 24 octombrie 2013, 21:06)

    xrogo [utilizator]

    nu v-ati obisnuit cu inceperea urmaririi penale in procese de dare si luare de mita fara mita!!!
    Eu cred ca onor procurorii nu mai stiu nimic despre flagrant,despre prindrea in fapt,ei stiu doar sa asculte stenograme si sa taie sau sa adauge convorbiri din stenograme ca sa le iasa lor fapte penale.
    Jalnica justitie,daca si judecatorii achesiaza la aceste propuneri de trimitere in judecata atunci ne meritam soarta,am iesit degeaba din comunism,mai bie ramaneam acolo.
    • +5 (5 voturi)    
      :) (Joi, 24 octombrie 2013, 21:13)

      I [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Coreea de Nord te asteapta. Dar grabeste-te ca incep si aia sa se sature de comunism.
  • +6 (6 voturi)    
    "Denuntator" (Vineri, 25 octombrie 2013, 2:15)

    KostasP [utilizator]

    Bine ca nu l-ati numit turnator sau paracios. Ar fi bine sa avem cat mai multi "denuntatori" ca d-nul Vulpescu in Romania. N-ar mai indrazni nimeni sa fure si sa dea/ primeasca spaga. Ati fi putut sa spuneti de exemplu martorul care a denuntat...
  • +2 (2 voturi)    
    Spaga, o ramura din regulamentul 'Cum sa furi...' (Vineri, 25 octombrie 2013, 8:15)

    hotnewsfil [utilizator]

    Tensiunea din USL se apropie de cota maxima.
    Batalia dintre cele doua gasti "infratite" sub flamura "Jos Basescu" este crancena.
    Spagarii sefi se lupta mai pe ascuns, mai pe fata, pentru bani si pentru posturi aducatori pentru bani.
    Batalia este condusa de la cele doua centre infratite, care cauta sa isi scoata ochii, pe masura ce se apropie alegerile.
    Expertii urmaresc sodatii care se lupta fratricid (PSD contra PNL + un puricel bogat in televiziuni) si ii marcheaza pe cei ce sunt neghina lacoma, care nu dau tot furtul la partid. Cei marcati sunt eliminati imediat si dati pe mana DNA.
    Nu sunt admisi hotii egoisti. Exista o moralitate a hotilor din partide.
    Imnul care a stat la baza infiintarii USL - 'Eu ti-s frate, tu mi-esti frate, in noi doi o spaga bate', s-a vestejit de tot. Acum, fiecare partid asociat este spagar numai in folosul sau, il da in gat pe partidul spagar ce i-a fost frate.
    Nu se mai respecta litera regulamentului semnat de cei doi asociati, odata cu infiintarea asociatiei USL, regulament intitulat : 'Cum sa furi in folosul USL, fara sa te descopere justitia si presa', regulament care detalia fiecare mod de a fura, intre care si 'spaga', falsificarea alegerilor, etc.
    Regulamentul indica precis modalitatile de furt, specifice perioadelor dinaintea si de dupa descantralizare si regionalizare.
    Big brother este Dragnea. El a coordonat elaborarea regulamentului, el urmareste, de la centrul de control si comada electronica, miscarile fiecarui hot.
    Se foloseste tehnologia electronica de ultima generatie, ca cel al armatei americane,un sistem GPS extrem de evoluat. Fiecare hot are implantat un chip prin care i se dau comenzi si ii sunt urmarite toate actiunile de hotie. Sistemul respecta intimitatea de familie, a fiecarui hot, este scos din functiune automat, atunci cand hotul intra in dormitor, daca ceea ce se petrece acolo este legat strict numai de specificul clasic al acestei locatii, destainuirile privind hotiile fiind, insa, inregistrate.
  • +3 (3 voturi)    
    Aici sunt banii dumneavoastra! (Vineri, 25 octombrie 2013, 11:04)

    Glanetasul [utilizator]

    pe care i platim noi statului.Catre o caracatita, o retea de crima organizata ca la carte, cu departament de PR, cu televiziuni in spate,asta este clasa plotica. Nu stiu cum o sa scapam de toate scursurile din clasa politica.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by