VIDEO Perchezitii la locuinta lui Marin Condescu si la sediul clubului Pandurii Targu Jiu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 7 octombrie 2013, 8:05 Dosare Anticoruptie


Cateva perchezitii au loc, luni dimineata, la locuinta presedintelui Consiliului de Administratie al clubului sportiv Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie, Condescu fiind suspectat de spalare de bani si fals, potrivit Mediafax.

 Presedintele Consiliului de Administratie al clubului sportiv Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, spune ca a aflat de la jurnalisti despre perchezitiile care au loc luni dimineata la locuinta sa si la sediul clubului de fotbal, el afirmand ca "orice control din partea statului este binevenit".

"Nu m-a sunat nimeni de la vreo institutie sa ma intrebe ceva, stiu doar ce am aflat de la dumneavoastra si de la televiziunile care mi-au cerut un punct de vedere. Eu sunt in drum spre Targu Jiu acum si sper ca in cursul zilei sa aflu si eu mai multe despre ceea ce se intampla", a declarat Condescu.

 El a mai spus ca va merge "fara niciun fel de problema" la Politie sau la Parchet daca va fi chemat pentru clarificari si ca are un avocat care sa il insoteasca.

Intrebat despre imprumutul care ar face obiectul acestui dosar, Condescu a spus ca de-a lungul anilor, in masura in care a fost posibil, a imprumtat clubul sportiv Pandurii nu doar o data, ci de mai multe ori, iar operatiunile legate de aceste impumuturi au fost trecute in contabilitatea clubului.



Descinderile sunt coordonate de Politia Gorj si de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Targu Jiu si la vila pe care Marin Condescu o are in cartierul primaverii din oras. Marin Condescu nu a fost gasit de anchetatori acasa, fiind plecat din Targu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminica seara a disputat un meci la Constanta, cu echipa Sageata Navodari.

La locuinta lui Condescu se afla una dintre fiice si sotul acesteia, ei fiind cei care au discutat cu politistii despre perchezitia care este in curs de desfasurare.

De asemenea, anchetatorii au descins si la sediul clubului Pandurii Lignitul Targu Jiu, unde au mai fost facute perchezitii si in cursul verii. Perchezitii au loc, luni dimineata, si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie, al carei presedinte este Marin Condescu.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc intr-un dosar in care Condescu este suspectat de spalare de bani, fals si uz de fals, dupa ce ar fi imprumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior si i-ar fi recuperat, fara insa a trece in contabilitate aceste operatiuni.

Marin Condescu mai este cercetat intr-un dosar penal care are legatura tot cu un imprumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind inceputa initial in vara de Parchetul Judecatoriei Targu Jiu, care si-a declinat competenta catre Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

In cursul primaverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finantator al clubului Pandurii, a depus trei plangeri penale impotriva lui Marin Condescu, cerand clarificari asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentantii CEO au cerut de mai multe ori inlocuirea lui Condescu din functia de presedinte al CA de la Pandurii, fara rezultat insa, o noua sedinta care vizeaza schimbarea acestuia din functie fiind programata la jumatatea acestei luni.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1864 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Prostimea, majoritara, sustine profitorii! (Luni, 7 octombrie 2013, 8:16)

    hotnewsfil [utilizator]

    Romanii, sarantocii care alcatuesc majoritatea populatiei, nu inteleg cum se face, prin ce minuni, ca toti sefii de sindicat s-au imbogatit, chiar ultra-imbogatit, au ascensionat rapid in conducerea politica si administratva.
    S-a ajuns ca vanatorii de profituri rapide, nemeritate, sa aleaga nu numai politica, ci si 'meseria' de activist sindical, de luptator, cu gura cat o sura, pentru drepturile prostanacilor care ii sustin (prosti dar multi!), ii poarta pe umerii lor..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by