UPDATE Seful unei sectii de chirurgie cardiovasculara din cadrul armatei a fost retinut pentru luare de mita/ El a fost prins luand 2.000 de euro de la ruda unui pacient

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 24 septembrie 2013, 10:55 Dosare Anticoruptie


Seful sectiei Chirurgie Cardiovasculara II de la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei "Vasile Candea" este urmarit penal de procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita, dupa ce a cerut suma de 2000 de euro pentru un document necesar unei interventii chirurgicale.
 
Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale, la data de 5 iulie 2013, in calitate de medic militar, avand gradul militar de colonel si functia de sef al Sectiei Chirurgie Cardiovasculara II la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei "Vasile Candea", inculpatul Mocanu Iancu a pretins unui denuntator suma de 2.000 euro, pentru a indeplini un act referitor la indatoririle sale de serviciu, respectiv internarea si investigarea medicala in scopul efectuarii interventiei chirurgicale asupra unui pacient (aflat in relatie de afinitate cu denuntatorul) diagnosticat cu o grava afectiune cardiaca, la unitatea spitaliceasca mentionata.

La data de 23 septembrie 2013, inculpatul Mocanu Iancu a primit suma de 2.000 de euro, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

S-a dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

UPDATE: Medicul militar Iancu Mocanu va fi cercetat in stare de libertate; are interdictia de a parasi localitatea

    
Medicul militar Iancu Mocanu va fi cercetat in stare de libertate, dupa ce Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a respins marti propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile, informeaza Agerpres.

Decizia nu este definitiva, procurorii DNA au declarat deja recurs.

Instanta a decis insa in cazul medicului masura interdictiei de a parasi localitatea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3906 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    CE E NOU? (Marţi, 24 septembrie 2013, 11:08)

    Johanis [utilizator]

    Cand afara ai 5-10.000 euro salariu ca si chirurg si tu ramai in Ro sa operezi, nu e foarte clar de ce ai ales sa stai aici. In Ro faci mai mult si esti si acasa. problema este ce faci daca n-i sa dai? Nu esti bagat in seama si mori cu zile!
    • +6 (6 voturi)    
      Da, mori cu zile (Marţi, 24 septembrie 2013, 11:18)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      Medicii sa inteleaga diferenta intre spaga si atentie:
      1. Spaga o iei INAINTE de actul medical si meriti sa infunzi puscaria pentru asta. Pacientul este astfel constrans sa plateasca inca o data un act medical cu finalitate incerta.

      2. Atentia o iei DUPA actul medical doar daca pacientul este multumit si daca vrea/poate, fara nicio obligativitate.
      • 0 (0 voturi)    
        mai bine inainte !!! (Marţi, 24 septembrie 2013, 14:26)

        Troller [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

        Haz de necaz! "Deci" te sfatuiesc, daca mergi pe directia asta, mai bine sa dai inainte !
    • +6 (6 voturi)    
      mie una... (Marţi, 24 septembrie 2013, 11:33)

      brita [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      mi se pare incurajator ca potentialele victime iau legatura cu DNA (politie, etc) si coopereaza la realizarea flagrantului.
      fara asta nu se poate!
      • +7 (7 voturi)    
        E greu (Marţi, 24 septembrie 2013, 13:40)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui brita

        E greu sa ai un suferind pe patul de spital depinzand de un medic care daca nu incaseaza spaga il lasa sa moara iar tu sa mergi sa-l dai in gât... e greu, e ca si cum ti-ai taia craca de sub picioare... de aceea curajul celor care o fac este aproape... eroic.
        • +1 (1 vot)    
          Directia de protectie interna (Marţi, 24 septembrie 2013, 21:22)

          cititor_hotnews [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

          Perfect adevarat, cand esti (tu sau cineva foarte apropiat) pe culoarul mortii e foarte greu sa te duci la Parchet pentru un denunt, si tocmai asta speculeaza jegosii. Tocmai de-asta ar trebui o directie de protectie interna a sistemului medical, care sa-i momeasca pe spagari, ca ii depistam in felul asta pe infractori. Bine... problema ar fi ca in felul asta bagi la puscarie 90% din sistemul medical.
          • +1 (1 vot)    
            Ei si ce? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 0:17)

            nano2k [utilizator] i-a raspuns lui cititor_hotnews

            Vor profesa in spitalele penitenciarelor iar la finalul programului vor merge in celula in loc sa mearga acasa.

            Mai in serios, cred ca dupa 2-3 sau 5-6 condamnari de rasunet, flagelul al coborî mult mai jos. Pe la 20 de condamnari, spaga va incepe sa fie greu de gasit, iar pe la 50 de condamnari vor incepe si medicii sa se gandeasca mai mult la actul medical decat la banii de spaga.

            PS: sunt un sustinator 100% al salariilor "nesimtite" pt medici. Insa sa fie nesimtit de mari si legate de performanta, nu nesimtit de mici cum sunt acum. Salarii mari da, dar spaga nu! Nici macar pentru a compensa salariile mici pentru ca se pune in balanta viata si sanatatea unui om care nu are nicio treaba cu situatia medicilor.
    • +3 (3 voturi)    
      asigurare (Marţi, 24 septembrie 2013, 11:46)

      Troller [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      Din punctul de vedere al pacientului: De ce sa nu ai sa dai, daca esti asigurat ?
      Din punctul de vedere al medicului: De ce sa nu stabilesti pretul pentru serviciul pe care il prestezi ?
      Din punctul de vedere al politicianului: Daca cei bolnavi sunt mult mai putini decat cei sanatosi, prin urmare reprezinta putine voturi, mai bine sa caut sa ii multumesc pe cei sanatosi.
      Cel sanatos gandeste altfel decat cel bolnav.
    • +5 (5 voturi)    
      Deci problema nu e spaga in sine ?? (Marţi, 24 septembrie 2013, 11:50)

      math [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      Ci faptul ca ea conditioneaza actul medical !? daca tu dai 2000 Euro de buna voie este OK, se cheama medicina populara ?!

      Acesti oameni nu se vor adapta la nici un sistem normal, ei depind de spaga o au in sange. Nu pot accepta un spital privat unde respecta reguli si platesc impozite. Ei vor toti banii absolut, pe care ii obtin folosind resursele, angajatii si dotarile spitalelor de stat, care de abia isi duc zilele pe banii nostri ai tuturor.

      Sincer nu stiu daca se vor rezolva VREODATA aceste probleme dar cu acesti guvenanti nu exista nici un fel de speranta. Medicul de aici va fi lacrima la final pe motive procedurale, exonerare, prescriere.....
      • +1 (1 vot)    
        sunt doua situatii (Marţi, 24 septembrie 2013, 13:51)

        Troller [utilizator] i-a raspuns lui math

        1. conditionarea actului medical (in cazul de fata, primire de bani inainte de operaite)
        2. primirea de foloase necuvenite (in cazul de fata, dupa operatie)
        Ambele se pedepsesc cu puscaria, situatia 1. este putin mai grava (un an, doi in plus) si ambele pun medicii in categoria talharilor, traficantilor, violatorilor si ce mai vreti.
    • +5 (5 voturi)    
      Mai grav decat mita,Privatizarea Lucului de munca! (Marţi, 24 septembrie 2013, 12:18)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      Daca o sa intrebati orice medic rezident, va confirma ca sigur o sa faca bani din meseria lui indiferent daca raman in tara... altii isi pierd rabdarea si emigreaza deasemenea din motivatie materiale!

      In schimb, dinozaurii se tin de scaune, se monteaza in posturi si pozitii de unde se apara unii pe altii si pe urmasii lor care indiferent de competenta, deja isi cumpara de pe acum halate albe cu buzunare mari!

      Privatizarea Locului de Munca, este mai grav decat orice, Politicienii se privatizeaza pentru comisioane, Primarii se privatizeaza pentru contracte cu firmele de casa, Doctorii de la stat se privatizeaza pt spaga, si in general orice post public este vanat pentru perspectiva folosirii in scop personal!

      Incepand cu politistul de la tara, pana la doctori si judecatori, toti au facut investitii in cariera si acum trebuie sa-si recupereze investitia, spaga ... cu spaga!
      • +2 (2 voturi)    
        este rezonabila ideea ta (Marţi, 24 septembrie 2013, 12:59)

        math [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

        ...dar exprimarea denatureaza sensul privatizarii. Treptat ar trebui facuta si in sanatate, acolo daca iei spaga (evident centrul privat nu va incasa pentru serviciile respective) e mai neplacut. Ai toate sansele sa ajungi la puscarie.

        Acum, iei numai de la pecient (benevol ?!) si furi de stat prin evaziune... Deci aproape ca "nu exista prejudiciu" ... cum ar abera alde Sova avocat de renume mondial. Scapi usor, te apara colegii din SISTEM.
    • +2 (2 voturi)    
      MASH (Marţi, 24 septembrie 2013, 12:38)

      Aquariuss [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      Plus ca trebuie luat in considerare faptul ca asa zisul doctor ridica si solda de militar care nu se compara nici in vise cu salariul unui medic civil...
    • 0 (0 voturi)    
      REVENIRE (Marţi, 24 septembrie 2013, 16:44)

      Johanis [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      Averea medicului: 2 apartamente, 3 case, 2 masini. Conform spuselor sale era nevoit sa ceara sume de bani insemnate pt "a-si mentine un anumit statut social adecvat functiei sale". Aici s-a ajuns dupa 24 de ani de democratie.
    • -1 (1 vot)    
      RUSINE SI IPOCRIZIE ! (Marţi, 24 septembrie 2013, 21:06)

      Radu EduardMihalcea [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      Rusine! Urat lucru ca ganditi asa ! In loc sa zicem merci ca avem un asa chirurg valoros la o clinica de stat...dam cu pietre.Nu te lasa domle nimeni sa mori.NESIMTIRE ! IPOCRIZIE !
      • 0 (0 voturi)    
        am vazut cu ochii mei.... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:07)

        Johanis [utilizator] i-a raspuns lui Radu EduardMihalcea

        cand o gravida ajunsa la momentul nasterii a fost tinuta inca 24 de ore in chinuri pana a venit sotul cu banii. copilul putea suferi enorm. nu-i normal. realitatea este ca actul medical este conditionat de plic. nu peste tot. nu sunt ipocrit sa generalizez. si asa e, salariile medicilor sunt rusinos de mici in sistemul de stat. cred ca acest sistem odios va reactiona prea tarziu, deja pleaca foarte multi medici buni.
      • 0 (0 voturi)    
        caz din 28 sept 2013 (Sâmbătă, 28 septembrie 2013, 10:07)

        Johanis [utilizator] i-a raspuns lui Radu EduardMihalcea

        http://www.realitatea.net/acuzatii-de-malpraxis-la-spitalul-din-calarasi-abandonata-de-medici-i-a-murit-copilul-in-pantece_1280730.html
  • +2 (2 voturi)    
    doctorul care omoara cu zile (Marţi, 24 septembrie 2013, 11:16)

    visio [utilizator]

    ce rost are sa mai vorbim de maidanezi? de fapt, vorbim de primari incompetenti..la asa votanti, asa guvernanti...
    • -1 (3 voturi)    
      doctorul omoara ? (Marţi, 24 septembrie 2013, 13:59)

      Troller [utilizator] i-a raspuns lui visio

      Eu cred ca te omori tu singur. Pune mana si plateste, 2000 de euro e nimica toata pentru o inima. Dai de zece ori mai mult pe o garsoniera confort 14 si nu intrebi de ce.
      Cu atitudinea asta a romanilor, in curand transplanturile si operatiile pe cord vor fi pe lista tratamentelor ce nu se pot efectua decat in strainatate.
      • 0 (0 voturi)    
        scuze pt minus (Marţi, 24 septembrie 2013, 16:13)

        Tomis [utilizator] i-a raspuns lui Troller

        Nu am prins ironia.
      • 0 (0 voturi)    
        comparatia cu garsonierele este deplasata (Marţi, 24 septembrie 2013, 17:25)

        visio [utilizator] i-a raspuns lui Troller

        eu am spus ceva, insa in bunul obicei al romanului, te faci ca nu intelegi; nu e problema, realitatea e un pic mai evidenta decat autostrazile suspendate, sau Romania moderna ori doctoratul lui Ponta...
        doctorul a luat spaga sa isi faca treaba; altfel, lasa omul sa moara...
        comunismul a nascut aberatii, iar lucizii traiesc cosmarul; evident ca inteligentii au parasite Romania...un mediu ostil inteligentei...
        cand ai ceva de spus concret, te rog sa ma deranjezi; pana atunci, noapte buna.
  • +1 (1 vot)    
    comparatii inutile (Marţi, 24 septembrie 2013, 12:41)

    T-Ora [utilizator]

    @Johanis Logica dv este putin stramba desi inteleg ce vreti sa spuneti. Imi permit un comentariu: toate salariile sunt mai mici in Romania decat in tari dezvoltate. Ce-ar trebui, sa ia toata lumea spaga pe considerentul acesta? Si o femeie de serviciu are un salariu de macar o mie de euro in Germania, Elvetia, Franta, Norvegia, Anglia, comparatiile acestea nu isi iau rostul. Cine a decis sa ramana intr-o tara atunci traieste dupa legile si castigurile tarii respective. Nu vii cu argumente, cum citesc si aud destul de des, de genul: "daca plecam, mare ajungeam si castigam de nu ma vedeam". Sa plece, daca doreste.
    • +2 (2 voturi)    
      partial corect (Marţi, 24 septembrie 2013, 13:07)

      Johanis [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

      Numai ca femeia de serviciu are in Ro 300 euro fata de 1000 in DE si ea nu primeste spaga pe scara. Ea nu se foloseste de investitiile statului pentru a realiza venituri enorme. Cunosc medici care au proprietati la care medicii de acelasi rang din DE nici nu viseaza. Curg chiriile in buzunarele lor in paralel cu operatiile care aduc zeci si sute de mii de euro lunar. Tariful e tarif. De asemenea, cunosc si medici decenti care au plecat de la stat la clinici private tocmai scarbiti de acest fenomen al umplerii buzunarului, au acum salarii decente, aproape ca-n vest si se mandresc ca acum poarta halate fara buzunare. toata stima.
      • +1 (1 vot)    
        precizare (Marţi, 24 septembrie 2013, 13:58)

        T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

        Cred ca e o neintelegere la mijloc. Am spus acelasi lucru ca si dv in ultimul comentariu: ca nu poti cere spaga doar pentru ca salariul tau e mai mic decat in alte tari europene. Cat despre plecarea medicilor, este si aceasta o problema prezentata de multe ori gresit. Putini din cei plecati reusesc cu adevarat afara. Un medic,sef de sectie intr-un mare spital romanesc si cu o pozitie universitara, rar, foarte rar va gasi un post echivalent in strainatate. Locurile disponibile sunt pentru posturi pe care nu exista nici o concurenta. De aceea nici nu se ingramadesc cei mari sa plece: aici castiga mult mai mult si cu un efort mult mai mic decat in afara tarii.
        • 0 (2 voturi)    
          Esti amuzant (Marţi, 24 septembrie 2013, 14:37)

          Troller [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

          ""Sef de sectie intr-un "mare" spital romanesc si cu o pozitie universitara"" nu ti se pare extrem de greu de obtinut in Romania ? Teoretic si practic pentru 90 % din medicii romani e imposibil asa ceva. Poate doar daca postul de sef de sectie s-ar scoate la concurs la fiecare 5 ani. Mamiferele nu au putut inlocui dinozaurii decat dupa ce acestia au disparut, desi erau probabil mai competitive. Iar dinozaurii au disparut probabil in urma unui cataclism natural.
          • +2 (2 voturi)    
            e mai degraba trsit decat amuzant (Marţi, 24 septembrie 2013, 15:44)

            T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Troller

            Nu e nimic amuzant, este realitatea si chiar o gasesc destul de trista. In Romania e mult mai usor sa ajungi sef de sectie si sa ai o pozitie universitara decat in tarile europene dezvoltate. Nu e atata concurenta, candidatii buni sunt putini si merge spaga, merg relatiile. Nivelul e mult mai scazut, si daca esti baiatul sau fata lui cutare ai pozitia asigurata in spital, facultate de la nastere. Bineinteles, raman des pe dinafara cei care nu au pe nimeni sa-i ajute. Ce voiam sa spun in comentariul anterior este faptul ca un medic bine infipt in sistem ca acest chirurg prins cu spaga, nu are sanse sa obtina o pozitie echivalenta in strainatate si nici nu vrea, pentru ca ar castiga mai putin ca aici.
            • 0 (0 voturi)    
              esti culmea ! (Marţi, 24 septembrie 2013, 18:32)

              Troller [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

              Ba am inteles ce vrei sa spui.
    • -1 (1 vot)    
      toata lumea (Marţi, 24 septembrie 2013, 14:10)

      Troller [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

      Pai sa nu ia toata lumea spaga !
      Dar daca toti sunt egali, de ce sa nu aiba doctorii tarife pentru serviciile efectuate? Doctorul asta a cerut 2000 euro pentru operatie. Atat cere el, daca cere prea mult sau nu se merita banii, clientul sa se duca in alta parte sau sa renunte la serviciul respectiv. Medicul ramane fara pacienti si va fi nevoit sa scada pretul. Sau poate nu ! Nu-i asa la dumneata la servici ? Mecanismul economiei de piata ?
      • +2 (2 voturi)    
        aiurea.. (Marţi, 24 septembrie 2013, 16:00)

        T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Troller

        Poate sa faca chestia asta intr-o clinica privata, nu intr-un spital de stat, intr-un loc in care el nu a investit nimic.
        • 0 (0 voturi)    
          asigurare (Marţi, 24 septembrie 2013, 18:49)

          Troller [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

          Daca era clinica privata in care investea el, suma era de 12 000 euro. Astea sunt preturile, in conditiile in care Romania nu se sinchiseste sa-si produca propriile echipamente si consumabile, doar mana de lucru e foarte ieftina.
      • 0 (0 voturi)    
        Si tu ai luat ceva plicuri la viata ta, este? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 1:33)

        cititor_hotnews [utilizator] i-a raspuns lui Troller

        In capitalism exista si preturi reglementate. Transportul energiei electrice, aia pe care o foloseste si spagarul Iancu si Medlive in timpul unei interventii, se plateste la un pret reglementat. Mintea ta de mamifer, mai competitiva decat a unui dinozaur din cate am inteles, poate sa isi inchipuie cum ar fi sa negociezi pretul descarcerarii tale in urma unui accident rutier, intr-o stare de semi-constienta? Tu: "Domnu' pompier, scoateti-ma de aici ca simt schimbatorul de viteza in stomac!" Pompierul: "Hm... stiti... eu mai am si alti clienti, chiar acum ma suna.. Dvs cat oferiti?" Tu: "95% din toata averea mea!" Pompierul: "Batem palma!". Vezi, asa functioneaza economie de piata cand partile ce negociaza sunt pe pozitii disproportionate.
  • 0 (2 voturi)    
    Porcii (Marţi, 24 septembrie 2013, 13:34)

    Trojan.H [utilizator]

    Problema are o singura rezolvare. Salariile in sistemul medical sa fie bune si foarte bune. Astfel, pacientii nu mai dau spaga iar doctorii nu mai risca puscaria. Bineinteles ca vor supravietui si cite unii mai lacomi, dar acestia vor disparea destul de repede din sistem.
    Iar cine spune ca nu sunt bani pentru salarii minte ca un porc.
    • +3 (3 voturi)    
      flas (Marţi, 24 septembrie 2013, 14:03)

      T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      Fals: nu aceasta e solutia. Si nu poti mari salariile doar unei branse. E nevoie de medici, dar e nevoie si de profesori, de exemplu. Le marim si lor salariile? ca si aici de ani buni nu mai exista nici o tragere de inima si tinerii nu sunt interesati de meseria asta. In plus cred ca orice salariu vor avea medicii, va exista mereu dorinta de a castiga si mai mult, si fara nici un efort. S-au marit salariile profesorilor universitari, au posibilitatea sa-si completeze salariile cu bani din granturi: ati remarcat o ameliorare, nu se mai ia spaga in facultati, nu se mai fac diverse aranjamente?
      • -1 (3 voturi)    
        profesorii se pot reprofila (Marţi, 24 septembrie 2013, 15:16)

        Troller [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

        Ala de matematica se face contabil, ala de desen se face pictor. Iar doctorul se face popa !
        • +3 (3 voturi)    
          aha! (Marţi, 24 septembrie 2013, 15:47)

          T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Troller

          Doctorul se poate face infirmier, daca e cazul. sau poate sa cultive plante medicinale. In privinta profesorilor: nu ai profesori, nu ai nici medici, nici ingineri, nici contabili, nici economisti. Ai doar o populatie submediocra si inculta.
    • -1 (1 vot)    
      cat de mult ? (Marţi, 24 septembrie 2013, 14:18)

      Troller [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      Salariile medicilor trebuie sa fie pe locul 2 (dupa managerii de companii mijlocii). In curand ...lol
      • +2 (2 voturi)    
        intai gandeste, pe urma scrie... (Marţi, 24 septembrie 2013, 16:04)

        T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Troller

        As fi de acord, daca ar fi medici cu adevarat. Dar atata timp cat intra la facultatea de medicina cine vrea, atata timp cat pregatirea studentilor la medicina e vai de capul ei, e greu sa ai pretentii de salarizare. Intai sa-si rezolve ei problemele din sistem, sa impuna un examen serios de admitere, sa-si faca ordine in universitati ca ploua cu plagiatori si tot felul de amarasteni ajunsi acolo cu pile si relatii. Pe urma vine si discutia despre salarii.
        • 0 (0 voturi)    
          sunt de acord (Marţi, 24 septembrie 2013, 18:15)

          Troller [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

          Vad ca descrii foarte bine situatia. Din pacate ai o atitudine spartana. Trebuie sa a t r a g i, nu sa impui. Dar adolescentii nu se mai duc la medicina pentru ca cele doua motive s-au naruit: pozitia financiara si pozitia sociala. Pozitia financiara se poate corecta prin salarii mari. Pozitia sociala se poate corecta prin schimbarea legislatiei. Cum sa o numesc ? "Legalizarea medicinei " ? Imi pare rau pentru profesori...ai mei au fost foarte buni. Si cei de azi sunt buni, dar probabil vor sa determine elevii sa vina la meditatii.
    • +2 (2 voturi)    
      fara legatura (Marţi, 24 septembrie 2013, 14:27)

      math [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      Probabil nu ai inteles situatia. Adica sigur nu ai inteles.
      In sistem exista medici care castiga X si medici care castiga 10X. Ambii iau spaga. "salarii bune si foarte bune...." ???


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by