Caz de coruptie la Scoala de Agenti de Politie din Campina: Doi fosti politisti au fost arestati

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 21 septembrie 2013, 17:14 Dosare Anticoruptie


Un fost ofiter si cadru didactic al Scolii de Agenti de Politie din Campina si un fost agent de politie au fost arestati, fiind cercetati de procurorii DNA pentru ca ar fi pretins si primit sume de bani pentru a facilita admiterea a trei persoane in aceasta scoala.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza cercetari penale fata de inculpatii Ana Gabriela Voicu, fost ofiter si cadru didactic in cadrul Scolii de Agenti de Politie "Vasile Lascar" din Campina, si Mihail Micu, fost agent de politie, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, informeaza un comunicat al DNA, citat de Mediafax.

Cei doi inculpati au fost prezentati, sambata, instantei cu propunere de arestare preventiva, care a fost aprobata.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, intocmita de procurori, a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2013, inculpatii i-au pretins unei persoane suma totala de 75.000 de euro pentru ca in schimb sa intervina pe langa persoanele abilitate din cadrul Scolii de Agenti de Politie din Campina, pe langa care Voicu Ana Gabriela a lasat sa se creada ca are influenta, astfel incat persoana de la care s-au pretins banii si alti doi candidati (respinsi la concursul de admitere din luna respectiva) sa fie admisi in aceasta unitate de invatamant. Suma totala pretinsa a reprezentat cate 25.000 de euro pentru fiecare candidat.

Procurorii DNA au surprins in flagrant, vineri, cum celor doi le-a fost remisa suma de 3.000 de euro din cea pretinsa.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1716 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Suma, nu gluma (Sâmbătă, 21 septembrie 2013, 20:14)

    andrejk [utilizator]

    25.000 euro, ca sa fii admis la Scoala de subofiteri de politie ? WTF ?? Cu banii astia faci un MBA sau doua persoane isi iau diploma de medic.

    Care trebuie sa fie cota spagilor pentru agentii MAI, ca sa merite sa dai banii astia ?
    • 0 (0 voturi)    
      mda... (Sâmbătă, 21 septembrie 2013, 22:07)

      brita [utilizator] i-a raspuns lui andrejk

      maaare.

      ma gindeam deunazi, de ce nu se opresc astia, nene, din luat mita?! ca nu-i da saracia afara din casa.... si-am avut asa o revelatie: ei nu se pot opri. luatul mitei reprezinta sensul existentei lor.
      si se mai sparie gindul de una: daca "sensul" asta se inscrie in codul genetic, ha?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by