UPDATE Procurorul General a solicitat presedintelui avizul de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 6 septembrie 2013, 17:00 Dosare Anticoruptie


Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a solicitat, vineri, presedintelui aviz pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta.

"In conformitate cu dispozitiile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 republicata, privind responsabilitatea ministeriala, precum si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Presedintelui Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Silaghi Ovidiu Ioan, fost ministru al Transporturilor, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta in forma continuata", se arata intr-un comunicat de presa al PICCJ, potriit Mediafax.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi solicitase Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa sesizeze Presedintele Romaniei pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.


Cererea a fost formulata avand in vedere Hotararea Camerei Deputatilor din 3 septembrie 2013, privind constatarea incetarii mandatului de deputat a lui Ovidiu Silaghi, publicata in Monitorul Oficial nr. 568 din 6 septembrie

Potrivit articolului 109, alineatul 2 din Constitutie, "Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor".

In 19 august, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, noteaza Mediafax.

In 3 septembrie, liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din calitatea de deputat.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, declara atunci ca ii va scrie ministrului Justitiei si procurorului general pentru a-i informa despre demisia lui Ovidiu Silaghi, precizand ca Parlamentul nu mai are dreptul de a dezbate solicitarea de incepere a urmarii penale.

In aceeasi zi, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat din Camera Deputatilor pentru a merge la Parlamentul European, ei completand astfel locurile vacantate de Cristian Busoi si Ramona Manescu.

Autoritatea Electorala Permanenta a transmis catre Parlamentul European notificarile pentru ocuparea de catre liberalii Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi a locurilor vacante de europarlamentari, inainte ca demisiile din Camera Deputatilor sa fie publicate in Monitorul Oficial, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Cel mai probabil cei doi vor fi validati in functii la nivelul Parlamentului European la sedinta de luni, 9 septembrie, potrivit surselor citate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























935 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by