Recursul lui George Becali la decizia de suplimentare a pedepsei cu 6 luni de inchisoare, amanat pentru 1 octombrie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 3 septembrie 2013, 11:56 Dosare Anticoruptie


Recursul omului de afaceri George Becali la hotararea prin care Tribunalul Bucuresti a stabilit, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse si suplimentarea cu sase luni a pedepsei rezultate a fost amanat de Curtea de Apel Bucuresti pentru 1 octombrie, pentru ca la dosar sa fie atasate motivarile sentintelor de condamnare, anunta Agerpres.

George Becali a primit, in luna februarie, trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane, cu un termen de incercare de opt ani. Ulterior, pe 20 mai, omul de afaceri a fost condamnat intr-un alt dosar, privind schimbul de terenuri cu MApN, in care a primit doi ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi timp de cinci ani. Ca urmare a deciziei din 20 mai, Instanta Suprema a contopit pedepsele si a anulat sentinta cu suspendare din dosarul sechestrarii de persoane.

In continuare, instanta a decis ca George Becali trebuie sa execute cea mai mare pedeapsa, respectiv trei ani de inchisoare cu executare. Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat din nou de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata in dosarul 'Valiza'.

Avocatii sai au depus pe 7 iunie cererea de contopire a pedepselor primite in cele trei dosare in care Becali a fost condamnat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























306 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by