​Articol actualizat

Referat DNA: Nelu Iordache le-a spus procurorilor ca Ovidiu Silaghi folosea un aparat de bruiaj cand s-au intalnit. Cum il ameninta Nelu Iordache pe un apropiat al lui Silaghi: Daca ma strangeti de ... incep sa dau afara!

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 19 august 2013, 17:20 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Nelu Iordache le-a declarat procurorilor DNA ca Ovidiu Silaghi folosea un aparat de bruiaj atunci cand s-au intalnit la Satu Mare pentru a-i inmana suma de 200.000 de euro, potrivit referatului DNA in cazul deputatului liberal care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata in perioada in care era ministru al Transporturilor, potrivit referatului DNA citat de Agerpres. le-a declarat procurorilor anticorupţie că a perceput ca pe un şantaj solicitarea lui Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor la acea dată, privind efectuarea unor curse aeriene care să lege oraşul Satu Mare de Europa, pentru a susţine campania electorală la şefia consiliului judeţean a finului liberalului.

Conform referatului, Nelu Iordache sustine ca, in dimineata zilei de 23 noiembrie 2012, s-a deplasat cu un avion la Baia Mare, dupa care a mers cu o masina la locuinta lui Ovidiu Silaghi din Satu Mare, unde i-a inmanat acestuia 200.000 euro, banii fiind pretinsi de ministrul Transporturilor de atunci pentru a nu rezilia un contract intre SC Romstrade SRL si CNADNR.

"Cand am ajuns la Silaghi Ovidiu acasa, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, stia ca urmeaza sa vin la el si stia si de problema rezilierii. Inca inainte de a incepe discutia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. Dupa ce i-am spus pentru ce am venit si i-am zis ca am banii la mine, precizandu-i si cuantumul sumei, mi-a zis ca este ok si m-a pus sa pun banii pe o masa din camera. In continuare, ne-am mutat in alta camera, unde era si S.R., unde Silaghi Ovidiu mi-a spus ca va lua legatura cu P.M. a doua zi dimineata pentru anularea rezilierii si am baut un pahar de vin. Intalnirea a durat aproximativ 40 minute",
a declarat Nelu Iordache.

Procurorii mai arata ca, dupa ce i-a dat banii lui Silaghi, Nelu Iordache l-a contactat telefonic pe un apropiat, Stan Madalin, si i-a confirmat ca "i-a dat ce avea de dat" lui Silaghi.

De altfel, Nelu Iordache sustine ca mai avusese o intalnire cu Ovidiu Silaghi in data de 12 noiembrie 2012 la biroul acestuia de la Ministerul Transporturilor, in urma careia "a inteles ce se astepta de la el".

"Nelu Iordache sustine ca, dupa ce a primit notificarea de reziliere, s-a dus la biroul ministrului Silaghi Ovidiu cu intentia de a afla modalitatea de rezolvare a problemei. Intrucat la prima discutie pe care a avut-o cu acesta i-a spus ca nu stie despre ce este vorba si ca se va informa, Nelu Iordache declara ca a inteles ca ministrul astepta altceva de la el", se mai arata in referatul procurorilor DNA.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut la acel moment cu ministrul Silaghi, a rezultat că pentru a avea linişte în ceea ce priveşte efectuarea plăţilor către R SRL (Romstrade - n.r.) de către CNADNR trebuia să deschid rute aviatice noi cu firma B A T A SA, care să lege oraşul Satu Mare de Europa. Mi-a spus atunci că acest lucru îi este necesar pentru că finul lui, al cărui nume nu mi-l amintesc la acest moment, candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Din câte îmi amintesc, ulterior, a şi obţinut această funcţie. Personal am perceput această solicitare ca un şantaj şi o cumpărare a liniştii în ceea ce priveşte încasarea banilor de la CNADNR, deoarece încă de la început ştiam că efectuarea unor curse de la Satu Mare îmi va aduce o pierdere majoră lunară. Cu toate acestea, am fost de acord pentru că nu aveam ce să fac", ar fi declarat Nelu Iordache procurorilor, conform referatului DNA.

Omul de afaceri ar fi susţinut că, după ce i-a spus lui Silaghi că este de acord cu aceste noi rute, acesta l-a contactat telefonic pe finul său şi i-a comunicat ce a discutat. Ulterior, conform referatului, Nelu Iordache a avut o întâlnire cu finul ministrului.

"La întoarcerea în Bucureşti i-am solicitat lui G.R. să-mi facă un calcul cu costurile implicate de deschiderea noilor rute impuse de Silaghi Ovidiu şi astfel am constatat în urma analizei pe care acesta mi-a pus-o la dispoziţie că reieşea o pierde lunară de aproximativ 250.000 euro", ar mai fi spus Iordache.

Tot el, ar fi explicat că i-a fost adus la cunoştinţă de anumite persoane din CNADNR că toate plăţile către executanţi se efectuau "numai cu acordul verbal al noului ministru, Ovidiu Silaghi", motiv pentru care i-a solicitat lui Ş. R. - V. să îi înlesnească o întrevedere cu noul ministru, întâlnire care a avut loc în mai 2012 la Satu Mare şi în cadrul căreia, în schimbul asigurării efectuării plăţilor la termen, ministrul Silaghi i-a solicitat să efectueze curse care să lege oraşul Satu Mare de Europa pentru a susţine campania electorală a finului său.

Procurorii susţin că, în cadrul unei conferinţe de presă din 17 mai 2012, A. Ş., vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare şi candidatul USL la preşedinţia CJ, a anunţat că începând din 4 iunie 2012, compania B A va efectua zboruri de pe aeroportul Satu Mare spre două destinaţii europene importante - Veneţia şi Torino, la eveniment participând printre alţii şi D.C. - viitorul primar al municipiului Satu Mare.

În ceea ce priveşte derularea contractelor încheiate de CNADNR SA cu SC Romstrade SRL, anchetatorii au constatat că în perioada mai-august 2012, deşi se înregistrau întârzieri în ceea ce priveşte stadiul fizic al lucrărilor, iar Autoritatea de Management propunea măsuri de reziliere, nu s-au dispus măsuri în acest sens.

În 8 noiembrie 2012, pe fondul sesizării Comisiei Europene cu privire la existenţa unor tentative de fraudă, a verificărilor efectuate de către Departamentul de Luptă Antifraudă şi a întârzierilor constatate de către autoritatea contractantă şi autoritatea de management în execuţia lucrărilor aferente contractului, CNDNR SA a transmis către SC Romstrade SRL o notificare de reziliere.

Ca urmare, în 9 noiembrie, ora 16:44, Nelu Iordache l-a contactat telefonic pe Ş. R. V. şi şi-a exprimat nemulţumirea, din discuţiile purtate rezultând că ministrul Silaghi şi-ar fi încălcat promisiunile:

Stenograme: Silaghi, identificat cu "al tau" din discutii telefonice - EVZ


Nelu Iordaghe: Ce faci?

Ş R V: Sunt acasă.

Nelu Iordache: Vii prin Bucureşti mâine?

Remus Vasile Șpan: Da! Mâine în jurul amiezii sunt în Bucureşti.

Nelu Iordache: Da?

Remus Vasile Șpan: Da. Te sun!

Nelu Iordaghe: Bine. Al tău m-a vândut, să ştii!

Remus Vasile Șpan: Dar ai făcut ce ţi-am zis eu?

Nelu Iordache: Al tău m-a vândut!

Remus Vasile Șpan:: Ce?

Nelu Iordache: Al tău m-a vândut!

Remus Vasile Șpan: Ei, nu mai pune tu botul la toţi proştii!

Nelu Iordache: Nu!

Remus Vasile Șpan: Care îţi dau ţie...

Nelu Iordache: Nu! Hai să ne vedem mâine!

Remus Vasile Șpan: Ei... Bine.

Nelu Iordache: Hai să te văd mâine, că ţip, o să ţip, dacă mă strângeţi de...încep să dau afară!

Remus Vasile Șpan: Ei... ţipă!

Nelu Iordache: încep să dau afară.

Remus Vasile Șpan: Şi dacă dai afară, ce o să faci?

Nelu Iordache: Hai, vreau să te văd mâine!

Remus Vasile Șpan: Bine.

Nelu Iordache: Pa!”.

Procurorii DNA arată că este cunoscută susţinerea de care a beneficiat ministrul Silaghi din partea lui Şpan, astfel că se poate deduce că expresia “al tău” este de fapt o referire directă la ministru. Relevant este faptul că Ş R V lasă de înţeles că are cunoştinţă despre această înţelegere şi nu neagă faptul că Nelu Iordache ar avea motive “să ţipe”, atrăgându-i doar atenţia nu poate rezolva nimic dacă ţipă.

În data de 12.11.2012 numitul Nelu Iordache a primit de la Ş R V un SMS din care rezultă stabilirea unei întâlniri: „După 3 p m.”, urmat de un alt SMS la ora 17:05: „Mâine, azi FMI”. Procurorii spun că există indicii certe în sensul că se negocia o întâlnire între Nelu Iordache şi ministrul SILAGHI OVIDIU-IOAN.

În data de 13.11.2012, ora 14:07, Nelu Iordache l-a contactat telefonic pe Ş R V care i-a spus că se întâlneşte cu o anumită persoană şi că îi stabileşte şi lui o întâlnire:

Remus Vasile Șpan: Ce faci?

Nelu Iordache:  Uite, prin oraş. Tu?

Remus Vasile Șpan:Uite, eu acum mă văd... Mă văd cu cineva... şi-ţi stabilesc ţie o întâlnire acolo!

Nelu Iordache:  Hai, te rog! S R V: E OK?

Nelu Iordache: Da! S R V: Bine. Şi te sun şi-ţi spun!

Nelu Iordache: Da. Pa!”.

Toate acestea se coroborează cu declaraţia lui Nelu Iordache care susţine că după ce a primit notificarea de reziliere s-a dus la biroul ministrului Silaghi Ovidiu cu intenţia de a afla modalitatea de rezolvare a problemei.

Întrucât la prima discuţie pe care a avut-o cu acesta i-a spus că nu ştie despre ce este vorba şi că se va informa, Nelu Iordache declară că a înţeles că ministrul aştepta altceva de la el. Pentru că începuse campania electorală şi Silaghi Ovidiu nu prea mai era de găsit prin Bucureşti, ci mai mult în Satu Mare, Nelu Iordache susţine că l-a rugat din nou pe Remus Vasile Șpan să-i aranjeze o întâlnire cu SILAGHI OVIDIU-IOAN, astfel:

“Precizez că Ş R(Remus Șpan) era la curent cu problemele mele referitoare la rezilierile contractelor şi în mai multe rânduri, în acea perioadă, a venit la sediul firmei mele şi mi-a atras atenţia că în anturajul ministrului Silaghi Ovidiu se vorbeşte din ce în ce mai des de rezilierile contractelor R S.R.L.

În acest context am înţeles ce am de făcut, adică să-i dau ministrului Silaghi Ovidiu o sumă de bani. Având în vedere că pierderea lunară suferită B A T A S.A. cu acele curse noi a fost de aproximativ 250.000 EURO, am considerat că a-i da lui Silaghi Ovidiu suma de 200.000 EURO ar fi suficient pentru a temporiza o vreme tendinţele acestea de reziliere a contractelor......”.

Declaraţia numitului I N se coroborează şi cu discuţiile dintre acesta şi Ş R V din data de 21.11.2012, ora 10:02:

Remus Vasile Șpan:Da, bubi!

Nelu Iordache:  Iubitul meu, pe unde eşti?

Remus Vasile Șpan:Ajung cam într-o oră jumate în Bucureşti.

Nelu Iordache: Da? Te rog mult! Acum am plecat de la BCR...

Remus Vasile Șpan: Da.

Nelu Iordache:  Şi vreau să te văd... da?

Remus Vasile Șpan: Da! Păi te sun eu când ajung, bine?

Nelu Iordache:  Bine, bine!

Remus Vasile Șpan: Bine. Pa!

Nelu Iordache:  Pa!”.

Întâlnirea cu ministrul Silaghi

În aceeaşi zi, la ora 15:53, Remus Șpan l-a contactat telefonic de Ovidiu Silaghi şi i-a solicitat o întrevedere, stabilind să se întâlnească luni întrucât pleca spre Cluj. A doua zi, la ora 11:56 Remus Șpan i-a comunicat lui Nelu Iordache că persoana căutată este plecată la Cluj şi că îl va aştepta luni dimineaţă la aeroport, fiind evident că Nelu Iordache dorea o întrevedere cu ministrul SILAGHI OVIDIU-IOAN înainte de a se comunica decizia de reziliere a contractului, decizie despre care avea cunotinţă că se va comunica în cursul zilei de 23 noiembrie 2012. În aceste condiţii Nelu Iordache a insistat pentru o întâlnire urgentă:

“Nelu Iordache: A… Nu…e târziu! Până mâine după amiază se închide!

Remus Șpan: Atunci va trebui să trag eu o fugă până acolo. Hai că mă văd cu tine!...”

În data de 22.11.2012, ora 13:42, Remus Șpan l-a contactat telefonic pe Ovidiu Silaghi şi i-a solicitat o întrevedere pentru seara respectivă sau pentru a doua zi dimineaţă:

“Remus Șpan: Domnule ministru!

SILAGHI OVIDIU: Spune-mi, te rog!

Remus Șpan: Mâine mergi la Iaşi?

SILAGHI OVIDIU: Nu, eu sunt în Dej, mă duc acum spre Baia Mare.

Remus Șpan: Şi mâine eşti acasă în Baia Mare?

SILAGHI OVIDIU: Mâine sunt acasă în Satu Mare, măi!

.................................................................................................................................

Remus Șpan: Văd. Ori trag o fugă diseară până acasă şi te sun, să te văd un minut, ori mâine dimineaţă.

SILAGHI OVIDIU: Bine!....”

În data de 22.11.2012, ora 14:15, Remus Șpan i-a comunicat ministrului SILAGHI OVIDIU-IOAN că va ajunge la domiciliul acestuia în seara respectivă:

“Remus Șpan: Domnule ministru, dar diseară eşti acasă, nu?

SILAGHI OVIDIU: Păi sunt, dar mă duc la meci, am de împărţit secţiile de...

Remus Șpan: Ce meci?

SILAGHI OVIDIU: De baschet!

Remus Șpan: La cât?

SILAGHI OVIDIU: La 18:00.

Remus Șpan: La 18:30 ajung eu şi te văd numai 1 minut.

SILAGHI OVIDIU: Cum ajungi azi la 18:30?

Remus Șpan: La 17:30 e avion.

SILAGHI OVIDIU: Nu, ai la 21:30!

Remus Șpan: Nu, mai este unul la 17:30 şi unul la 21:30.

SILAGHI OVIDIU: Ce vorbeşti?!

Remus Șpan: Atunci înseamnă că numai cu ăla de 21:30.

SILAGHI OVIDIU: Păi vezi?

Remus Șpan: Da?

SILAGHI OVIDIU: Deci pleci la 21:30, ajungi la 22:30...

Remus Șpan: Exact, că oricum nu ai cum să te culci, că te uiţi la meciul cu Steaua.....”.

Ulterior, Nelu Iordache i-a solicitat lui R R să facă check-in pentru el şi pentru Remus Șpan şi împreună s-au deplasat la Satu Mare. Avionul a aterizat la Baia Mare, motiv pentru care cei doi s-au deplasat la domiciliul ministrului SILAGHI OVIDIU-IOAN cu un autoturism.

"În cadrul discuţiilor cu R R, numitul Nelu Iordache afirmă din nou: ”m-a vândut!”. Din convorbirea telefonică purtată de directorul economic al CNDNR SA – M I, în data de 22.11.2012, ora 21:19, rezultă că directorul general P M şi P M stabiliseră să dea drumul adresei de reziliere în a 15-a zi, respectiv pe data de 23.11.2012, rezilierea fiind transmisă în cea de a 14-a zi urmare a intervenţiei directorului M I care a adus la cunoştinţă directorului general că rezilierea trebuie făcută în termenul de 14 zile", se mai arată în rezoluția procurorilor DNA.

Din discuţiile purtate rezultă că la momentul la care au discutat telefonic cu privire la acest aspect directorul general M P era la masă cu ministrul Transporturilor.Transmiterea rezilierii în data de 22.11.2013 explică reacţia lui Nelu Iordache în discuţiile cu R R. În data de 22.11.2012, la ora 23:23, Remus Șpan l-a contactat telefonic pe ministrul SILAGHI OVIDIU-IOAN şi i-a comunicat că în 25 de minute ajunge la domiciliul acestuia:

“SILAGHI OVIDIU -IOAN: hai, zi-mi c-ai aterizat!

Remus Șpan: ai să-mi bag picioru’ –n (neiteligibil) nu mâine

SILAGHI OVIDIU-IOAN: îhî… păi hai

Remus Șpan: unde mă duc? La tine acasă?

SILAGHI OVIDIU-IOAN: păi la mine, da’ unde să…

Remus Șpan: bine, în 20 de minute, în 25 de minute ajung

SILAGHI OVIDIU-IOAN: bine, bine, bine

Remus Șpan: bine, pa, pa.”

Întrevederea a durat circa 40 de minute. Nelu Iordache şi Remus Șpan s-au întors de la Satu Mare în dimineaţa zilei de 23.11.2012. La întoarcere, după ce a aterizat pe aeroportul Otopeni, Nelu Iordache l-a contactat telefonic pe Stan Mădălin şi i-a confirmat acestuia că i-a dat ce avea de dat lui Silaghi Ovidiu, precizându-i că totul va fi în regulă. "După ce a ascultat convorbirea telefonică pe care a avut-o cu S M în dimineaţa zilei de 23.11.2012, ora 09:05, I N a declarat că aceasta este convorbirea la care a făcut referire, precizând că atunci când a menţionat „am dat drumu la ce-am avut aseară” de fapt i-a transmis lui S M că a dat cei 200.000 EURO lui Silaghi Ovidiu.



DNA sustine ca, in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre Blue Air, compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta, a unor noi rute care sa lege aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Potrivit procurorilor DNA, in schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor si pentru ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil.

Totodata, conform procurorilor, Silaghi a primit de la Nelu Iordache suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altora.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























14754 vizualizari

  • +28 (34 voturi)    
    cel mai cinstit guvern (Luni, 19 august 2013, 17:41)

    buha [utilizator]

    "cel mai cinstit guvern pe care l-a avut Romania"
    atat am vrut sa adaug
    • -4 (8 voturi)    
      realitatea (Marţi, 20 august 2013, 12:35)

      ravi [utilizator] i-a raspuns lui buha

      Vreau si eu un aparat individual de bruiaj sa nu mai stie astia cand ma duc la WC. Spuneti-mi de unde cumpar ca sub 5000 euro nu exista si acopere o raza prea mare.Nu prea se leaga luatul banilor cu rezilierea contractului care a avut totusi loc. Astia ne cred cam prosti . Silaghy daca a luat banii nu avea sens sa rezilieze contractual. Pute ca tot ce vine da la justitia lui Cacarau.
  • +18 (24 voturi)    
    guvernul asta e DECAT cinstit! (Luni, 19 august 2013, 23:03)

    warchild [utilizator]

    :))
  • +12 (20 voturi)    
    Garantat aparatura de bruiaj (Marţi, 20 august 2013, 1:05)

    Kaladin [utilizator]

    a fost furnizata de Varan pentru a proteja cinstitii uslamisti.
  • +15 (21 voturi)    
    ... (Marţi, 20 august 2013, 1:08)

    rocknum [utilizator]

    CEL MAI CINSTIT GUVERN!!!

    Pe buna dreptate...

    E pe premisa, da-mi bani de campanie ca te CINSTESC
  • +3 (9 voturi)    
    despre bobia cu Basescu (Marţi, 20 august 2013, 5:21)

    CristianDragoi [utilizator]

    Basescu si guvernul PDL de atunci s-a luptat pt independenta justitiei si pentru o ca coruptii imputiti sa mearga dupa gratii... Basescu inca mai e un garant, cat de cat ca justitia nu o sa se predea total guvernului FSN-ist de acum.... Si de aici... normal ca tipa toti jegosii parnaiabili ca Basescu ii vaneaza atunci cand se ingroasa gluma si ii ajung din urma faptele LOR murdare. Toti vom raspunde mai devreme sau mai tarziu unui Judecator... asa ca astia, voi care sunteti acum sunteti cercetati penal... mai bine va bucurati ca e a e acum... si nu mai tarziu... mai aveti o sansa...
  • +3 (7 voturi)    
    Daca (Marţi, 20 august 2013, 8:57)

    xolv [utilizator]

    Daca PNL-ul taxeaza si firmele apropiate de ei, chiar ca lacomia nu mai are limite
  • -1 (7 voturi)    
    nu stiu ce sa zic. (Marţi, 20 august 2013, 10:03)

    Bakerman [utilizator]

    cam subtire materialul probator....
  • -2 (10 voturi)    
    bun! (Marţi, 20 august 2013, 10:11)

    laurentiucat [utilizator]

    astia de la pnl sunt rai. dar aia de la pdl... ptr care au fost suspendate fondurile europene, ptr care olaf-ul s-a sesizat ca e jale, ptr care guvernul a sesiszat dna-ul cu privire la oltchim, la hidroelectrica...ca sa zicem de cele mai mari unde sunt?
    era sa uit... boagiu nu a primit nimic ptr ctr ala cu iordache care a fost suspendat, unde s-au taiat bani europeni,unde chiar domnul guvernator spunea mai ieri ca nu e bine...?
    • +4 (8 voturi)    
      nu va inteleg (Marţi, 20 august 2013, 12:48)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui laurentiucat

      pe astia de sustineti USL, parca sunteti lobotomizati. nenea, aici se vorbeste despre hotul Szilaghi, nu despre hotii din PDL. S-a vorbit si despre aia la timpul lor, i-am injurat si pe aia, unii au fost si condamnati (primarii Clujului si Craiovei). Asadar, de ce trebuie sa schimbati voi vorba cand un USL-ist este dovedit ca fiind hot, ca nu inteleg. Teoretic tu esti un om oarecare, deci ar trebui sa te bucure cand este prins unul, fara sa incepi cu da, dar si la aia... Asadar? De fapt ce esti? Esti un membru USL sau doar un lobotomizat?
      • -1 (5 voturi)    
        ia o pauza! (Marţi, 20 august 2013, 15:08)

        laurentiucat [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

        eu am intrebat, cand ne va delecta justitia si cu cei de la pdl si mai ales aia din preajma lui basescu.
        si fenechiu si szilaghi sa primeasca ce lise cuvine!
        dar finu falca a scapat, madam ridzi e inca in preliminare, de udrea, boagiu,videanu , berceanu, flutur nu se aude nimic.
        sau stii tu ceva?
        • 0 (2 voturi)    
          probabil nu sunt probleme.... (Marţi, 20 august 2013, 19:12)

          oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui laurentiucat

          daca tu stii ceva clar da pe goarna, sau fa o sesizare la dna............ca asa ..numai cu.... ..bla, bla,bla....e ca o furtuna in paharul cu apa.
  • +4 (12 voturi)    
    Dupa cum se vede, (Marţi, 20 august 2013, 11:28)

    Gabi M [utilizator]

    PNL-ul si implicit USLul este plin doar cu szpagari si hotzi!Astia chiar nu gasesc niciun om cinstit sa-l puna ministru?Din 2012(mai) numai persoane nerecomandabile au propus ca ministri!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by